Ahmet Arslan Meclis’te CHP Grubuna cevap verdi

Ahmet Arslan Meclis’te CHP Grubuna cevap verdi

Ankara’da Yüksek Hızlı Tren ile yol kontrolü yapan kılavuz trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3’ü makinist 9 kişinin hayatını kaybetmesi olayı bugün Meclis gündemine taşındı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e cevap veren 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Özellikle dünkü kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Elbette ki Meclis çatısı altında değerli milletvekilleri olarak biz birbirimizle konuşacağız. Birbirimizle konuşacakken birilerinden izin alacak hâlimiz yok. Değerli Grup Başkan Vekilim, hakkınızı helal edin. Aslında siz konuştuktan sonra bizim çıkıp konuşmamızın AK PARTİ Grubunun bugüne kadar ortaya koyduğu tavırla örtüşmediğini biliyorum. O yüzden affınıza sığınıyorum.” dedi.

“Birincisi, biz müfettiş değiliz, biz savcı değiliz, biz hâkim değiliz.” ifadesini kullanan Arslan, “Değerli milletvekilleri, bildiğimiz bir şey var ki yüz yıldır bu ülkede tren yolunun ne kadar önemli olduğu hep vurgulanır ‘Demir ağlarla ördük’ diye övünülür. Ancak 1950’den sonra demir yolları kaderine terk edilmiş, AK Parti hükümetleri döneminde tekrar devlet politikası hâline gelmiştir, bu bir gerçek.” diye konuştu.

Yaşanan kazanın üzerinden siyaset yapmanın burada emeği olanlara haksızlık olduğunu dile getiren Arslan, “Dönelim kaza olayına. Kaza hepimizi üzmüştür, ülkemizi üzmüştür, buna hiç şüphe yok. Ancak bunun üzerinden siyaset devşirmek, bunun üzerinden bir şeyler yapmak doğrusu burada emeği olanlara haksızlıktır. Ancak bir gerçek var ki: Eksik bilgilerle, yarım bilgilerle sanki bir işin uzmanıymış gibi burada kararlar ortaya koyarsak, hükümler ortaya koyarsak yanlış olur.” şeklinde konuştu.

Tren kazası olayında suçlulara gereğinin yapılacağını kaydeden Arslan, “Dolayısıyla, müfettişler incelemesini yapacak, Bakanlık incelemesini yapacak, savcılar incelemesini yapacak ve her kim ki suçluysa gereği yapılacaktır, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Saygılar sunuyorum.” ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler