Ahmet Arslan: "Yücel Ağabeyim Hayatta Olsaydı Öyle Demezdi"

Ahmet Arslan: "Yücel Ağabeyim Hayatta Olsaydı Öyle Demezdi"

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yusuf Selahattin Beyribey ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Yücel Sezer'i anlattı.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yusuf Selahattin Beyribey ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, mütevazi ve hoşgörülü ve olgun kişiliğiyle tanınan Kars’ın duayen gazetecisi Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti KKDGC Başkanı Yücel Sezer’e Allah’tan rahmet ve kederli ailesine başsağlığı dileklerinde bulundular.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yusuf Selahattin Beyribey ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti KKDGC Başkanı Yücel Sezer’in vefatı sonrasında yaşadıkları üzüntüyü ve kesişen Sarıkamış Kış Olimpiyatlarını değerlendirdiler.

“Yücel ağabeyimiz bana sürekli, ‘Sen devlet adamısın’ cümlelerini sarf ederdi diyen AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Cemiyet Başkanımız Yücel Sezer’e Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenleri başta olmak üzere basın camiamıza baş sağlığı diliyoruz. Bu anlamda dün cemiyetimizi de ziyaret ettik ve başsağlığı dileklerinde bulunduk. Yerel medyayı çok önemsediğimizi her zaman dile getiriyoruz. Hem halkın taleplerini bize ve kamuoyuna aktarmaları noktasında hem de bizim yaptıklarımızı halka ve kamuoyuna aktarmaları noktasında çok önemli bir köprü görevi yürütüyorlar. Bu konuda kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Cemiyet başkanımız da bu anlamda çok tecrübeli, derin ve aynı zamanda çok naif bir insandı. Zaman zaman Yücel Sezer ağabeyimizle sohbetler ediyorduk ve hiç unutmuyorum her televizyon programından sonra arar ve tebrik ederdi. Şu sözü her zaman aklımdadır ki; ‘Devlet adamısın’ derdi. Siyasette devlet adamı olmak zordur. Bir de marifet iltifata tabidir diye bir cümle var ki kendisi onu en iyi yapanlardandı. Bizi tebrik ettiği kadar yapabileceklerimiz noktasında da fikir alışverişinde bulunurdu.” şeklinde konuştu.

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti KKDGC Başkanı Yücel Sezer’in sayılabilecek birçok özelliği dışında tam bir fikir adamı olduğuna dikkat çeken, Arslan, “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada geçmişte yaşanmışlıkları da bizlerle paylaşarak, fikir beyanında bulunan Yücel Sezer ağabeyimiz her zaman bize destek olmuştur. Uluslar arası ilişkileri dahil paylaşıp değerlendirmelerde bulunuyorduk. Bu konuda Yücel ağabeyimiz bizim için bir paydaştı ve iyi bir gözlemciydi. Birlikte memlekete hizmet etmek adına fikir paylaşımında bulunduğumuz fikir adamıydı. Kendisine bir kez daha rahmet dilerken, geride bıraktığı meslektaşlarına da örnek olacağını ve onun arkasından giderek memleketimize hizmet etme noktasında mücadele edeceklerdir.” dedi.

“Yücel Sezer hayatta olsaydı topluma mal olmuş bir organizasyonun Kars’a zarar vereceği düşüncesiyle gecikmesine izin vermezdi” diyen Arslan, cenaze törenine katılamamanın da üzüntüsünü derinden yaşadıklarını kaydetti. Arslan, “ Yücel ağabeyimiz bugün hayatta olsaydı yapılanın doğru olduğunu desteklerdi. Elbette ki cenazeyi çok önemsiyoruz. Çeşitli taziye ziyaretlerinde bulunduk fakat bir başka gerçek var. Biz Kars’ı, Sarıkamış’ı ülkenin hatta dünyanın gündemine taşımak, değerlerimizi daha çok anlatabilmek ve Türkiye’de değerlerimizle ilgili bir farkındalık oluşturma noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Bu farkındalığı oluştururken de aksaklıklara yer vermemelisiniz. Orada da birçok insan bekliyor ve olası aksaklıklarda bu kez farklı tepkiler oluşuyor. Bu tepkileri almama noktasında ve Kars’ın zarar görmemesi noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Rahmetli Yücel Sezer de dahil hep şunu söylerdi; ‘Bizim işimiz kişisel değil, kişilerin beklentileri değil, insanımızın beklentisini karşılamaktır.’ Dolayısıyla Sarıkamış’taki organizasyonu Türkiye’nin ve dünyanın gündemine taşımak. Bunu yaparken de zamana bağlı olan programı aksatmamak gerekirdi ve eminim ki Yücel Sezer hayatta olsaydı doğrusunun bu olduğunu söylerdi.” ifadelerine yer verdi.

Yücel Sezer’in vefatının Sarıkamış Kış Olimpiyatlarına denk gelmesi sebebiyle cenaze törenine katılamayan vekiller, gerçekleştirdikleri taziye ziyaretleri ve yaşadıkları üzüntüleri dile getirdiler. Konu hakkında açıklamada bulunan AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ise şunları söyledi; “Yücel ağabey benim çok önceden tanıdığım siyaset yapmadan önce tanıdığım bir ağabeyimizdi. Gazeteciliğine söylenecek laf yok. Kars’ın değerleri ile ilgili, Kars’ın gelişmesi ile ilgili, Kars’ın komşu ülkeler ile ilgili, Kars’ın dünyadaki yeri ile ilgili ve Türkiye’nin dünyadaki yeri ile ilgili çok net açık olarak fikirlerini beyan eden ve bu beyanlarının hepsinde de Kars ve Türkiye endeksli olan bir ağbeyimizdi. Yücel bey gerçekten Naif bir adamdı. Bu naifliği o kadar ileriydi ki eleştireceği yapacağı konular olsa bile bu eleştirilerinde bile sizin kalbinizi kırmadan sizi incitmeden ifadeleri kelimeleri tane tane seçerek ama hedefine ulaşacak kadarda becerikli bir gazeteciydi. Ben uzun yıllardır siyaset yapıyorum Yücel beyin nezaketsiz ve seviyesiz hiçbir lafını ve eleştirisini görmedim yaptığı eleştirilerde de söylediği laflarda da bir nezaket kuralı içerisinde de kendi tipine yapısına karaktere uygun bir yapıdaydı.”

“Biz Yücel Sezer’i böyle ani olarak kaybettiğimiz için çok üzgünüz” diyen Beyribey, “Yücel Bey’in fikirlerinden yararlanacağımız sevdiğimiz bir ağabeyimizdi. Bütün basın camiasının başı sağolsun diyorum vefatı bizleri çok etkilemiş ve üzmüştür. Vefat ettiği akşamdan itibaren acaba nasıl yapsak nasıl gideriz diye planlamalarımız vardı ama maalesef daha önceden planlanmış programlar olduğu için o programlara da dahil olmak zorunda kaldık siyasetçinin görevi birinci derecede bölgesi ve ili idi. Ve Türkiye ile ilgilidir. Yani birinci sırası onlardır. Bu birinci sıra o kadarki zaman zaman çocuğumuzun eşimizin ki Yücel beyi de öyle gördüğümüz anlamda söylüyorum onların bile önüne geçecek pozisyonlar oluyor yani Allah vermesin çok yakınınız ölüyor gelip cenaze evinde bir hafta durmanız lazım siz bir hafta değil bir saat uğrayıp çıkmanız lazım veya kendi yakınınıza bile bir gün iki gün sonra uğrayabiliyorsunuz. Bu tür pozisyonlar oluyor burada bizim niyetimiz Yücel Beyi dualarla yad etmektir ve ailesinin acılarını da paylaşmaktır. Bu anlamda Allah rahmet etsin hizmetlerinden dolayı da ailesine ve kendisine şükranlarımı sunuyorum. İnşallah Kars’taki bütün gazetecilerimizde gelecekte güzel hoş sedalarla dünyayı terk ederler diye düşünüyorum. Allah rahmet etsin basın camiasına başsağlığı diliyorum.” diye konuştu.

Yücel Sezer ile aile ilişkilerinin olduğunun altını çizen AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın da duyduğu üzüntüyü şu cümlelerle ifade etti; “Öncelikle başta ailesi olmak üzere ve bütün basın mensuplarına başsağlığı diliyorum Allah Rahmet etsin Yücel Sezer ağabeyimiz nezih bir insandı. Kars’a örnek bir kişi idi aynı zamanda da gazeteciliğinden ziyade iyi bir fotoğrafçıydı. Yıllarca fotoğrafçılık hizmeti verdi ki kendisinin de benim içinde özel bir yeri vardır. Tüm okul kayıtlarımda fotoğraflarımı çekmiştir hatta evlilik fotoğraflarımı da Yücel ağabeyim çekmiştir. Kızı da benim sınıf arkadaşım olması münasebetiyle dostluğumuz olan bir insandı. Ben kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, ailesine de başsağlığı diliyor ve gazeteciler camiasına başsağlığı diliyorum.” 

ahmet-arslan-yucel-agabeyim-hayatta-olsaydi-oyle-demezdi.jpg

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler