AK Parti Adayları Sarıkamış’ta, Muhtarlar ve STK Temsilcileriyle Buluştu

AK Parti Adayları Sarıkamış’ta, Muhtarlar ve STK Temsilcileriyle Buluştu

AK Parti Kars Milletvekili adayları Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Suat Doğan, Sarıkamış'a bağlı köyler ve mahalle Muhtarları ile Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Sarıkamış Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Mustafa Yurt yaptı.

 

Yurt, “Bildiğiniz üzere gelenek haline getirdiğimiz muhtarlarımız, STK ve basın ile senede en az iki defa toplantı yapıyoruz. Yine verimli olacağına inandığımız bir istişare ve tanıtım toplantısı gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Toplantımızın ilimize ve ilçemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu toplantımızı önemli bir seçim süreci vesilesiyle, İlimiz AK Parti milletvekili adaylarımızın tanıtım toplantısı olarak gerçekleştireceğiz.” dedi.

 

Yurt daha sonra şunları söyledi:

“12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan 24. Dönem milletvekili seçimlerinde AK Parti’nin ilimizde aday olarak gösterdiği milletvekili adaylarımız misyonlu, vizyonu geniş, hizmet için her ile nasip olmayacak kadar kıymetli kardeşlerimizden oluşmaktadır. Şimdi kısaca adaylarımızın isimlerini zikrettikten sonra mikrofonu kendilerine vererek sizleri onlarla baş başa bırakmak istiyorum. Adaylarımız kendisi DLH Genel Müdürü görevini yürütürken, dünyanın parmak ısırdığı dev projelerin mimarı, demiryollarının, hava ve deniz limanlarının, tüp geçitlerin mimarı Kars için, Türkiye için, sizlere hizmet için yola çıkmış gemi inşa ve makine mühendisi sayın Ahmet Arslan. Kafkas Üniversitesi’nden öğretim görevlisi olarak çalışırken, binlerce öğrenci yetiştirmiş, Türkiye deki tarım ve hayvancılık politikalarına destek olmak, hükümetimiz ve devletimiz adına yeni projeler üretmek adına sizlere hizmet adına yola çıkmış sayın Prof. Dr. Yunus Kılıç. Sarıkamış’ta saygın kişiliği, dinamizmi, teşkilata olan vefası, mesleğindeki derin başarıları ile Karslının özellikle AK Parti teşkilatının takdirini kazanmış, parti teşkilatının verdiği bütün görevlere fedakarlık yaparak görevini ifa etmiş genç kardeşimiz sizlere hizmet için yola çıkmış sayın Av. Suat Doğan. İl teşkilat mensubu olarak, bir Karslı olarak her anlamda özlemini duyduğum kalitede ve mükemmel hizmetlere imza atacaklarından asla şüphe duymadığım bir milletvekili listesi. Kendileriyle gurur duyuyorum.”

 

Yurt konuşmasını, “Mehmedim sevinin başlar yüksekte, Ölsek de sevinin eve dönsek de, Sanma bu tekerlek kalır tümsekte, Yarın elbet bizim elbet bizimdir. Gün doğmuş gün batmış ebet bizimdir.” şiiriyle tamamladı.

 

AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu da, “14 Ağustos 2001 yılında kurulan partimiz, 2002 yılında girdiği ilk seçimlerde başarıyla çıktı ve tek başına iktidara geldi. 2002 yılında ciddi yatırımlar yapıldı. Ülkemize yapıldı şehrimize yapıldı. 2007 yılında keza yine aynı şekilde tek başına iktidar olmayı Allah bizlere nasip etti. Partimiz o şevkle, heyecanla hukuk, eğitim, sağlık, ulaştırma ve enerji alanında çok ciddi yatırımlar yaptı.” diye konuştu.

 

“Tabii ki bunlar yeterli değil” diyen Erdoğdu, “Elbette ki daha fazlasını Kars ve Sarıkamış hak ediyor. Bunlar önümüzdeki süreçte sizlerin vereceği güçle, destekle inşallah daha yukarılara taşınacaktır. Bundan emin olabilirsiniz. Her 3 adayımızda bu vizyona uygun isimlerden oluştu. Hepsine başarılar diliyoruz. Diğer milletvekili aday adayı arkadaşlarımızda gerçekten çok saygıdeğer arkadaşlarımızdı. Hepsine teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalarımızda onlarda yanımızda yer aldılar. Daha sonra Ankara’da, İstanbul’da olan arkadaşlarımızda gelecekler desteklerini bizden esirgemeyecekler. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Bunu bilmenizi isterim ki, Sarıkamış bizim için önemli bir ilçe. Seçim çalışmalarının ilk durağı olarak Sarıkamış’tan başlamış olmamızda Sarıkamış’a verdiğimiz önemi teyit eden bir davranış. Sizlerin 2007’de aldığımız oyların çok üstünde bizleri destekleyeceğinize olan inancımız tamdır. Önemli olan dışarıdaki insanları da ikna ederek, onları da yanımıza taşımanızdır. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

AK Parti Kars 3. sıra Milletvekili adayı Av. Suat Doğan da, “Biz hepsi birbirinden değerli 79 aday adayı arkadaşımızla yola çıktık. Üç kişiye nasip olacaktı. Emin olun bizden daha değerli arkadaşımız var. Bu birazda nasip kısmet işi bize nasip oldu. Bu görev bize tebliğ edildi, bize teveccüh edildi. Sizlerin de desteğiyle en layıkıyla önce seçim sürecini, sonra da seçilirsek ondan sonraki 4 yılda size hizmet etmek için bütün gücümüzle çalışacağımızdan kuşkunuz olmasın. Ben sizlerin içinden birisiyim. Hergün gördüğünüz biriyim. Nasıl ki burada avukat iken, kolayca ulaşabiliyorsanız, aradığınızda bulabiliyorsanız, emin eğer nasip olur seçilir sizlere vekil olursak, yine aynı şekilde bulacaksınız. Yine çok zamanımızı sizin içinizde geçireceğiz. Bundan kuşkunuz olmasın. Hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyor desteklerinizi bekliyorum.” dedi.

 

AK Parti Kars 2. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Yunus Kılıç ise şöyle konuştu:

“İlk çıkış noktamızda çok büyük bir enerji aldık. Bilmenizi isteriz ki çok iyi duygularla yola çıkmış bir ekip var. Sayın Başbakanımız tanıtım toplantısına gittiğimiz zaman bütün iller geldiler, selamlaştılar ve geçtiler. 30-40 adayı olan iller geldiler görüştüler. 3 tane adayı olan, Kars geldiği zaman, bizi kendisi zorla tuttu. “Ben Kars’ı önemsiyorum” dedi. Kars’taki her taştan topraktan haberdar. Aynı zamanda Allah Başbakanımıza güç kuvvet versin. Keşke herkes Başbakanımız kadar Kars’tan haberdar olsa. Bilesiniz ki biz buna, bunu yaşayarak öğrenin. Her türlü sıkıntıyı burada yaşayarak öğrenin. İçerisinde çözümler oluşturan ama bugünü bekleyen kardeşleriniziz. Nasip de böyleymiş. Bizim, köyde yaşayan, hayvancılık yapan, şehirde ticaretle uğraşan, doktorluk, veteriner hekimlik yapan kardeşlerim var benim. Dışarıya gitmiş olanları da ben toplayıp Kars’a getirdim. Her biri her noktada şu an da Kars’a hizmet veriyor. Hiçbir karşılık beklemeden, tamamen devletin onlara vermiş olduğu küçük imkanlarla Köroğlu zihniyetiyle çalışan bir yapımız vardır. Bunu inşallah Kars’a katkı sağlama noktasında da sürdürmeyi, bunu düşünerek arzu ediyoruz. Bu gücün şöyle bir önemi var, arkadaşlarımızda ısrarla bunu ifade ettiler. Bunun yayılmasını istiyoruz.”

 

Kılıç ayrıca, “Sizler bakışlarınızla, duruşunuzla, şu anda burada bulunuşunuzla zaten şunu gösteriyorsunuz, “Biz sizi destekleyeceğiz.” Bunda hiçbir problem yok. Ama bunu dalga dalga ne kadar yayabilirsek sonucunu da o kadar sağlıklı halledeceğiz. Anakara’da da siyasette de güçlenmeler var. Yani oradan, Kars’tan bir milletvekili çıkartmışsınız çok önemli değil. Sayınız ne kadarsa gücünüz de o kadardır. Bu dönem, bilesiniz ki Allah vergisi güçlü bir ekip vardır. Ahmet Beyefendiyi şimdi burada anlatmaya kalksam 1 saatimizi alır ve çok eksik kalır. Biz de kısa bir zaman içersinde ne kadar büyük bir kudret olduğunu gördük. Buna çok sevindik.” şeklinde konuştu.  

 

Genellikle insanlar arasında, “Acaba biz çok mu pasif kalırız” gibi sözler söylendiğini de hatırlatan Kılıç, “Şükürler olsun ki böyle insanlarla beraberiz. Amaç Kars’a hizmet değil mi? Bunu kim getirecekse en büyük saygıyı ve hürmeti ona göstermemiz lazım. Sarıkamış’a karşı benim özel bir sevgim, ilgim vardır. Bütün noktaların olduğu bu şehrin bu ülkenin ilgim var. Benim babamın doğum yeri burasıdır. Bu yüzden önemli bir şefkatimiz vardır. Bugün Selim’i bırakıp Kars’tan buraya geldik. Sarıkamış’tan başlıyoruz. İstiyoruz ki bu gücün ki çarşıda dolaşırken bu gücün yansıyacağını da bir şekilde gördük. Kendimle alakalı biraz konuşmak istiyorum, Kafkas Üniversitesinin, Yüksek Okullarda dahil olmak üzere hepsinin kuruluşunda emeğim vardır. Hepsinin kuruluşunda kapı kapı dolaşarak yüzlerce, binlerce imza toplamışımdır. Asistan olduğumuz ilk günden itibaren. Kafkas Üniversitesinin. İlk asistanı, ilk öğretim üyesi benim. Dolayısıyla Kars ile alakalı, özellikle hayvancılıkla lakalı ne bilinmesi gerekiyorsa bilen birisiyim. Şimdi bunları Kars’a bir hizmet olarak döndürme azmi ve gayreti içerisindeyim. Siz bu desteği bize verin bilesiniz ki Kars artık eski Kars olmayacak. Anakara’da Kars’a bu kadar uzak olmayacaktır.” dedi.

 

AK Parti Kars 1. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Arslan da şunları söyledi:

“Sizin nezdiniz de geçmişteki şehitlerimizi, gazilerimizi özellikle Şehitler Diyarı Sarıkamış’ta anmamak mümkün değil. Hanımefendiler, beyefendiler ve basınımızın değerli temsilcileri. İnşallah ve umuyorum ki, sizlerin yüzünü kara çıkarmayacak bir üçlü olarak karşınızdayız. Bu üçlü olarak sizleri saygıyla muhabbetle selamlıyoruz. Çok şey söyleniyor, çok şey söylene bilir, çok şey söylendi. AK Parti iktidarının gerçekten çok başarılı geçmiş son sekiz buçuk yılının yaklaşık 8 yılında nasip oldu üst düzey bürokratlık yapma şansımız oldu. Belki bunun en güzel tarafı, beni en memnun eden tarafı demiryolu, liman ve hava alanı yapan bir Genel Müdür’ün Genel Müdür’ü olmam idi. Başka genel müdür olsaydık, belki bu kadar Kars’a Karslıya yönelik en azından fikirler üretmek projeleri mutfakta hazırlama fırsatı bulamayabilirdik.

 

Bu gerçekten benim şansım. Bu bugüne kadar olan benim şansım. Biz bu şansı Kars için Karslı için nasıl kullanabiliriz diye birçok proje başlattık. Bu konuda sizin adınıza ben Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’a müteşekkirim. Çünkü hiçbir zaman Kars’ı Erzincan’dan ayırmadı. Türkiye’nin hiçbir yerinden ayırmadığı gibi. Birçok proje başladı ancak bunların bitip geri dönüş olarak gelmesi ki siz inşallah bunların sonucunu görebilesiniz. Ancak birçok projede mutfakta hazırlandı, artık hayata geçirilme aşamasına geldi. Yine inşallah sizin üçlü göndereceğiniz, güçlü göndereceğiniz bu ekiple biz o projeleri de tek tek hayata geçireceğiz. İşte o projeler hayata geçtiğinde, onların dolaylı katma değerleri, onların lojistik merkezi, hava alanı ve demir yollarıyla Kars’a katkısı istihdam olarak katkısı, ekonomik olarak katkısı ve katma değer olarak katkısını inşallah hep beraber o zaman göreceğiz. O zaman bu söylediklerimiz çok daha anlamlı olacak. Şuan çok anlam ifade etmiyor.

 

Sayın Kılıç söyledi, birikimi Tarım, Hayvancılık Kars’ın olmazsa olmazı ve Türkiye için eğer bir örnek proje oluşturulacaksa, hayata geçirilecekse buradan inşallah yayılacak. Bu hocam buradan bizim bir şansımız. Yine üçüncüsü Suat bey en güzeli sizin çocuğunuz, Sarıkamış’ın çocuğu muhakkak ki biz üçümüzde Kars’ın çocuğuyuz. Ancak ayrıca Sarıkamış’ın çocuğu olarak Av. Suat Doğan arkadaşımız, gerçekten daha önceki burada belediye teşkilatında görev almış olması, Kars’ta il teşkilatında görev almış olması, fiilen bu işlerin içinde olması, sizlere yakın olması, çünkü teşkilatlarla muhtarlarla bu işlerin olduğunu bilmiyorsak, buna inanmıyorsak zaten başarılı olma şansımız yok.

 

Gerçekten bu anlamda sizin aranızdan çıkan Hukukçu olan, bize her hangi bir kapıyı çaldığımızda hukuki bir gerekçeyle mazeret üreteceklere hayır arkadaş hukuken şöyledir diyebilecek bir değer. Biz bu üçlü ile karşınıza geldik. Ancak bu üçlü tek başına tekrar söylüyorum bir anlam ifade etmiyor. Bu üçlü sizlerle teşkilatla birlikte bir anlam ifade ediyor. AK Partinin çok güzel teveccüh gördüğü bir nokta vardı, 79 tane aday adayı mevcut vekiller dahil. Her ile nasip olmayan bir teveccüh. Herkes bir değer. Herkes ben katkı koymak istiyorum, hizmet vermek istiyorum diye yola çıktı. Yine biliyoruz ki en az bizim kadar değerli birçok arkadaşımız vardı. Ancak tabiî ki genel merkezinde sonuçta üç kişiyi seçme zorunluluğu vardı. Ve belki birazda nasip işi bu üç kişi olarak bizler seçildik. Bize nasip oldu adaylık süreci. İşte o aday adayı arkadaşlarımızda hizmet etme şevki, o hizmet etme birikimleriyle bugün burada birçok arkadaşımız var. Ankara’da bizim yanımızda birçok arkadaşımız oldu.

 

Geçmişten beri dostumuz, dostlarımız olan arkadaşlarımız vardı. Her türlü desteği gerek üçünüze destek vermek adına, gerek ilimize katkı koymak adına biz hep yanınızdayız dediler. Biz üç kişi olarak gitmiyoruz, Allah’ın izniyle 79 kişi olarak gidiyoruz. Onların birikimleriyle sizlere hizmet etmemiz lazım. Ama ne yapmamız lazım, bizimde onların ayağına gitmemiz lazım, fikirlerini almamız lazım, bu fikri yukarı taşımamız lazım ve onu dönüp birbirinden farkı olmayan, bir tek gibi hareket eden üç kişi olarak bunu size inşallah Allah’ın izniyle hizmet olarak geri döndürmek istiyoruz. Sarıkamış Şehitler Diyarı, Turizmi çok önemli, kış turizmi çok önemli, kar’ını söylemeye gerek yok Türkiye’nin nadide özellikli bir kar’ı. Bu anlamda Sarıkamış’ın çok gelişmesi, çok geliştirilmesi ve turizmin buraya özellikle daha da yoğun kaydırılması lazım ki bu istihdam olarak dönsün, katma değer olarak dönsün, bacasız fabrika olarak dönsün. Bunun hep beraber bilincimdeyiz, farkındayız. Yaklaşık 50 gün çok şey söyleyeceğiz. Sizi çok dinleyeceğiz. Allah’ın izniyle ondan sonra da dediklerimizin arkasında duracağız.

 

Niye sayın Başbakanımızın söylediği şu; “Yapamayacağınız sözü kesinlikle vermeyin. Eğer bir söz verdiyseniz de, bunun arkasında durun.” İnşallah Allah bizi mahcup etmeyecek. Bugün yarın söylediklerimizi, bugünden başlayarak sadece vekil olduktan sonra değil, bugünden başlayarak arkasında duracağız. Sözümüzün eri olduğumuzu inşallah göstereceğiz. Sizde diyeceksiniz ki, iyi ki Ahmet Arslan Kağızman’ın bir köyünde doğmuş, orda okumuş, üniversiteyi kazandığını koyun otarırken duymuş, bizim çocuğumuz olarak tabii ki üniversiteyi okumak için başka şehirlere gitmek durumundaydı. Tabii ki genel müdür olmak için başka şehirlerde olmak durumundasınız. Ama bu hiçbir zaman Kars’ı unutmak anlamına gelmiyor. İnşallah öyle bir çocuğunuz olarak hizmet edeceğiz. Hocam yine sizin çocuğunuz. Bizim ilimizde üniversiteye çok katkı koymuş biri olarak hizmet edecek.

 

Suat bey bu üçlünün ayrılmaz bir parçası. İnşallah buradaki birikimiyle, buradaki çevresiyle, buradaki dostlarıyla, ağabeyleriyle, arkadaşlarıyla hep beraber bu üçlünün parçası olarak sizlere hizmet edecek. Bu konuda onlar adına ben söz veriyorum. Sizin hepinize bu katkıdan, bu sıcak ilgiden dolayı arkadaşlarım söyledi tekrar söylemeyeyim diyordum ama bugün ki sıcak ilgi, gözlerde yakaladığımız o sıcak ilgi, o teveccüh ve o beklenti konusunda inşallah Allah bizi mahcup etmez, bu konuda hepinize sonsuz teşekkür ediyoruz. İlçe Başkanımıza ve teşkilatına İl Başkanımızla birlikte böyle bir organizasyon, böyle bir buluşturma gerçekleştirdikleri için onlara da çok teşekkür ediyoruz. Hepinize saygı hürmet muhabbet iletiyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun.”

 

Toplantıya, AK Parti Kars Milletvekili Adayları Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Suat Doğan, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, Sarıkamış İlçe Başkanı Mustafa Yurt, İl Genel Meclis üyeleri, Sarıkamış Belediye meclis üyeleri, Muhtarlar, STK temsilcileri, Gaziler, AK Parti’nin bazı aday adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler