AK Parti Ardahan İl Başkanlığından Konferans Açıklaması

AK Parti Ardahan İl Başkanlığından Konferans Açıklaması

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın organize ettiği “Ardahan’a Yatırım Konferansı”’ ile ilgili basın açıklamasında kullanmış olduğu ifadelere tepki gösteren AK Parti Ardahan İl Başkanı Yusuf Demirci yazılı bir açıklama yaptı.

Demirci yapmış olduğu açıklamada “CHP Ardahan Milletvekili Sayın Öztürk Yılmaz dün basına yansıyan konuşması esnasında; ’23 yıldır bir çivi bile çakılmamış bu memlekette …’ şeklinde talihsiz bir beyanda bulunmuştur. Oysa zerre kadar diri bir vicdana sahip olup da Ardahan’ın yakın tarih bilgisine sahip olan herkesin ama özellikle her Ardahanlının iyi bildiği üzere, birer yıl arayla biri şubat 1925’ te Meclis Çatısı altında katledilen, diğeri bir yıl sonra sudan bahane ile idam edilen iki mebusundan sonra CHP iktidarı tarafından cezalandırılarak İL KİMLİĞİ elinden alınmakla başlayan ve Kasım 2002’ ye kadar gittikçe derinleşen Ardahan’ın Kötü Talihi o günden bugüne hızla değişip iyileşmeye başlamıştır. Öyle ki, 2015 yılı TÜİK verilerine göre kişi başına kamu yatırımı alan iller sıralamasında 2. Sıraya kadar yükselmiştir.

Türkiye’nin en az nüfusuna sahip olmasına rağmen Ardahan, bugün mevcut açık iki kara hudut kapısı, üniversitesi, onlarca projeyi hayata geçirmiş kalkınma ajansları, doğalgazı, modern hayvan pazarları, eğitimden sağlığa, hayvancılıktan turizme kadar geniş bir skalada ye alan yatırımları, şehirde ve köyde insan onuruna layık bir yaşamı mümkün kılan her türlü alt yapısı , duble yolları veya kazması henüz vurulmuş bulunan tüneller gibi tarihinde eşi benzerine rastlanmamış ‘Yüzlerce hemde koca çivilerle‘ Kafkasya’nın ve Orta Asya’nın en önemli merkezlerinden birisi olma yolunda hızla ilerliyor ve ilgili konferans başlığında belirtildiği üzere ‘Yatırım Zamanı’na hazır hale getirilmiş ise şayet, bu başarı AK PARTİ’ nindir. ‘Ayinesi İştir Kişinin, Lafa Bakılmaz’ sözüne nisbetle, Konfarans’ın yapılacağı yerin hangi iktidarın iradesi ve eseri olduğunu da Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Sayın Yılmaz’ın: Bunun siyasetle, bir partiyle alakası yoktur’ şeklindeki beyanına karşın Konferans’ın bütünüyle CHP’nin bir etkinliği olduğu aşikar olduğu halde, ‘Memleketin faydasına olan her yerde varız’ ilkemiz gereğince daha önce davete katılma kararı aldığımız bu çalışmaya mezkur talihsiz beyandan dolayı katılmayacağımızı Ardahan Kamuoyu’ na saygıyla bildiririz.

Önceki ve Sonraki Haberler