AK Parti genel seçim startını verdi

AK Parti genel seçim startını verdi

AK Parti Kars İl Başkanlığı, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ilk İl Danışma Meclisi Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, önümüzdeki yıl ortalarında yapılacak olan genel seçimlerin startı da verildi.

AK Parti genel seçim startını verdi

AK Parti Kars İl Başkanlığı, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ilk İl Danışma Meclisi Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, önümüzdeki yıl ortalarında yapılacak olan genel seçimlerin startı da verildi.

Devlet Su İşleri Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, AK Parti Kars eski Milletvekili Zeki Karabayır, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, teşkilat mensupları ve partililer katıldı.

Yapılan yoklamanın ardından AK Parti Kars İl Başkan Yardımcısı Adem Çalkın Başkanlığında Divan heyeti oluşturuldu. Divan üyeleri ise Tolgahan Reis, Kadın Kolları Başkan vekili Ayfer Othan, Sarıkamış İlçe Başkanı Serkan Aykur ve Meryem Kazak’tan oluştu. 

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından da, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş açılış konuşması yaptı. Başkan Yurdakoş’un konuşmasının ardından da AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç söz alarak Kars ve ülke gündemini değerlendiren konuşmalar gerçekleştirdiler. Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Toplantıda açılış konuşması yapan AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, AK Parti’nin kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığının ülkemize ve milletimize hayırlı olması dileklerinde bulunarak, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da yeni görevlerinde başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği 2023 hedeflerine geçmiş kadrolarıyla güç birliği yaprak bir bayrak yarışı edasıyla hedefe ulaşmak için yola çıktıklarını söyledi.

Bir tarafta Ak Parti, diğer tarafta tüm partiler yerli yabancı örgütler olmak üzere zor bir seçim döneminden geçtiklerini ve bu süreçte ara verdikleri il danışma meclisi toplantılarını bugün yeniden gerçekleştirdiklerini de söyleyen Yurdakoş: “Kars, iki önemli seçimden ilki olan 30 Mart Yerel Seçimlerinde bir yol kazası yaşasa da, kısa bir süre içerisinde sebep ve sonuçlarını değerlendirerek aldığı önlemlerle ve çalışmalarla,10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimini Kars’ta ve ülkemizde büyük bir zaferle taçlandırarak ilk defa halk tarafından seçilen 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Köşke göndermiştir. Bu başarıda emeği olan bütün Ak Parti sevdalılarına teşekkür ediyorum. “Kars’ta hizmetin önünü açan Sarıkamış’a, Selim’e, Arpaçay’a, Susuz’a, Akyaka’ya, Pazarcık’a ve Kars merkeze teşekkür ediyoruz. Seçimi kaybettiğimiz Kağızman ve Digor’da teşekkür ediyoruz.

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi 30 Mart mahalli seçimleri 17 Aralık, 25 Aralık olaylarıyla Gezi olaylarıyla ülkenin önünü kesmek isteye eski ve yeni vesayetçi zihniyetin ülkenin istikrarını bozmak için giriştiği uğraş sonuç vermemişti. 30 Mart Mahalli seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek dayanağı millet olan milletten başka dayanağı sığınağı olmayan milletin çizmiş olduğu rotada yürüyen Ak Pati’ye zafiyete uğratabileceklerini düşünüyorlardı. Bu yüzden 30 Mart ve 10 Ağustos normal bir genel seçimden de daha önemliydi. Yüce milletimiz bu oyunu görerek vesayetçi anlayışa dur demiştir.”dedi.

Bu danışma meclisi toplantısını 30 Mart yerel ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir analizi olduğunu da söyleyen Başkan Yurdakoş, “Teşkilatımızın çalışmaları ve önümüzdeki süreçte var olan Milletvekili seçiminin bir ön yoklaması niteliğindedir. Biz, diğer partiler gibi seçimlere bir ay kala sahalara inmeyiz. Muhasebesini sadece seçimden seçime yapan değil, millet önünde her an kendini hesaba çeken partiyiz. Bu kadro; gece başını yastığa koyduğunda bu gün milletim için ne yaptım diyen kadrodur. Biz yaptıklarımızı yapılıyor olanları ve yapılacakları anlatırız. Muhalefet; öfkenin, kıskançlığın, kavganın diliyle konuşurken biz projelerin dili ile konuşuruz. 2002’den beri bu yana dokuzuncu seçim olan 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimini ülke ekonomisine zarar vermeden atlattık. Güven ve istikrar güçlü bir şekilde devam etmiştir. Bu istikrara emeğiyle, alın teriyle, aklıyla, cesaretiyle katkıda bulunan başta sizler olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum. Büyüyen Türkiye’den korkanlar, her türlü oyunla hile ve yalanla, Ülkeyi uçurumun kenarına getirdiler. Bu hain girişimler karşısında büyük usta, yaklaşan tehlikeyi görüp tedbir almasa Ülke kriz ve kargaşa ortamına sürüklenirdi. Milletçe dimdik durduk.

Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletine  gösterdiği hedefte muhasır medeniyet yolunda yükselme hedefinin yanı sıra, Rahmetli Menderesten iki önemli mirası olan, Birincisi; bu Milletin gerçek sahipleri olan köylüsüne, memuruna, işçisine yani halkına iktidar yolunu açan tohumu ekmesidir. İkincisi; ibretlik bir mirastır. Rahmetli Menderes ince, naif, nazik yapısıyla kendisine darbe düzenleneceğini, düzmece mahkemelerle yargılanıp idam edileceğini hiç tahmin edemedi. Bugün ise şekil değiştiren sivil ve yargı darbesiyle hala bir tehdit unsuru olarak karşımıza çıkmaktadır. işte bu gerçekleri hiç unutmadan dimdik duruyoruz. Diğer yandan Rahmetli Özal’ın girişimcilik ve özgüven ruhuyla ülke iktisadına ve kalkınma yolunda açtığı vizyon bizim için bir rehber olmuştur.

EN BAŞINDAN BERİ AK PARTİ AİLESİ OLARAK; “TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK DEVLET” DEDİK

Sevgili Ak Parti ailesi gün geçmiyor ki yeni bir senaryo ortaya atılmasın. Birlik ve beraberliğimize göz dikenler, düşmemiz, tökezlememiz için, perde arkasında bekleyen kan baronları, muhalefet partileri ile kol kola girmiş, kavgadan, terörden, yoksul çocukların ölümünden medet umar haldedirler. Çevremizin ateş çemberi olduğu şu günlerde istikrarın ve huzurun kaynağı olan ülkemize yönelen tehdit ve kirli ittifakları geçmişte bozduğumuz gibi milletimizin sarsılmaz duruşuyla bir kez daha bozulacaktır. “Bizler yaşatmanın ve çözümün çabasındayız. İstismar ve gerilim tuzağına düşmeyeceğiz. Bu millet ve devlet hiç olmadığı kadar güçlüdür. Birliğimize, dirliğimize, kast edecek her türlü oluşumun karşısında dimdik durduk ve duracağız. Bıçak sırtında ilerlediğimiz bu süreçte en hassas değerlerimizi istismar edecek her türlü alçakça saldırıyı yapacaklar. Bunlara aldırmayacağız, bu oyunlara tahriklere kapılmayacağız. Bize yakışan; büyük devlet aklıyla hareket etmektir. İçerde ve dışarıda bu kadar büyük oyunlara maruz kalmamız bir şeyin delilidir.

BİZ, BÜYÜK DEVLET OLUYORUZ

Artık üzerinde oyun oynanan, istikamet çizilen, idare edilen Türkiye değiliz. Bu Dünyada artık bizde varız. Biz büyük Başbakanla, Dünya liderine, yüreğini yüreğinin yanına koyarak destek olan büyük Türkiye’nin büyük ailesiyiz.

Bir gün torunlarımıza; büyük Türkiye ye giden yolda bir büyük ustayla, gönül birliği yaptık, omuz omuza verdik diye gururla anlatacağız. Mazlumlara sahip çıkan güçlü irademizle demokratik yapımızla küresel ölçekte, istediğimiz her denklemde bizde varız. Bugün Filistin Davasında olmayan, Somalilerin yanında yer almayan, Miyanmar’da yaşanan vahşeti görmeyenler, Suriye ve Irak’ta yaşanan insanlık dramına göz yumanlar yarın bunun ayıbıyla yüzleşeceklerdir. Biz bu ayıpla yüzleşmemek için mağdurun ve mazlumun yanında olacağız. Bu millet tıpkı tarihte olduğu gibi dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan ve onurlu bir milletir. 30 Mart ve 10 Ağustosun değerlendirmesini yapanların düştüğü en büyük hata bunu normal bir seçim gibi görmeleridir. Hâlbuki bu seçim iktidarımıza yapılan bir darbe girişiminin gölgesinde dünyada ve Türkiye’de hiçbir iktidarın ekonomik ve siyasi olarak ayakta kalabilmesinin mümkün olmadığı bir seçimdi. Bu mucizenin altında Cenabı Allah’ın yardımı büyük ustanın dik duruşu ve yürekli Ak Parti ailesinin alın teri vardır. Zafer hepimize kutlu olsun.” Şeklinde konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler