AK Parti Kars Adayları Köylerde

AK Parti Kars Adayları Köylerde

AK Parti Kars Milletvekili Adayları Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Suat Doğan AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu ve parti yönetimiyle birlikte seçim çalışmalarını köylerde ve ilçelerde sürdürüyorlar.

 

AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, “12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan 24. dönem milletvekili genel seçimlerde Kars’tan 3 milletvekili çıkarmayı düşünüyoruz. 14 Ağustos 2001 yılında partimiz kurulduğu andan itibaren halkımızdan partimize karşı büyük bir teveccüh nail oldu. Bu teveccühün bir gerekçesi olarak 2002 yılında yapılan gelen seçimlerde partimiz halkımız teveccühü ile iktidara geldi. Sayın Başbakanımızın tabiri ile bu ilk dönem bizim çıraklık dönemimizdir. Bu dönemde uzun yıllardır ülkemizde yapılamayan, eksik bırakılan bir sürü yatırımlar yapıldı. Ulaşımda, sağlıkta, enerjide çok yoğun yatırımlar yapıldı. Hukuk alanında ciddi reformlar yapıldı. Daha sonra 2007 genel seçimlerinde yine halkımız partimize büyük bir teveccühte bulundu. Çoğunlukla partimizi iktidara taşıdınız. Yine 2007-2011 döneminde Sayın Başbakanımızın ifadesiyle kalfalık döneminin yaşandığı bir dönem oldu. Bu dönemde de ilk dönemde yapılan reformlar, yatırımlar büyük bir hızla devam etti. Bundan sonraki dönemde de aynı azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

 

AK Parti Kars 3. sıra Milletvekili Adayı Suat Doğan da, “Ülkemizde, birçok alanda sessiz devrim gerçekleştiren, ekonomik alanda tarihi seviyelere ulaşan, ülkemizi dış politikada en aktif en saygın ve güvenilir noktaya getirmiştir. Hukukun, özgürlüklerin, standartların hepsini ele almış ve yükseltmiştir. Sosyal devlet alanında da ilkleri başarmıştır. Ülkemizi sağlıkta ve eğitimde tahmin edilemeyen bir noktaya getirmiştir. Mafyalarla, çetelerle mücadele karlılığı gösteren Adalet ve Kalkınma Partisi içerisinde siyaset yapmayı nasip eden Yüce Allah’a hamd olsun, şükürler olsun. Partimizin hizmet anlayışı olan ve Sayın Başbakanımızın da zaman zaman dile getirdiği gibi biz sizlere efendi olmaya değil, sizlere hizmet etmeye geldik. Biz diğer arkadaşlarla birlikte yeni bir vizyonla yeni bir anlayışla sizlere hizmet etmek için buraya geldik. Hukuki sınırlar içerisinde siyaset yapmaya elde edilecek başarılarla sizlere hizmet etmek için varız.” diye konuştu.

 

AK Parti Kars 2. sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yunus Kılıç, “AK Parti ile çıktığı günden beri ilgilenen, bütün icraatlarını yakından takip eden ve o coşkuyu yakaladığı zamanda siyaseti düşünen biriyim. Temayül yoklamaları sırasında genellikle, kendilerini destek için ziyaret ettiğim dostlar, “Hocam çok iyi düşünmüşsünüz Kars tarım ve hayvancılık bölgesi siz tarım ve hayvancılıkla iştigal eden emeği yoğun bir aileden yetişmiş birisiniz. Veteriner Hekimsiniz, akademisyensiniz, keşke daha önce düşünseydiniz.” Dediler. Tabi Kars’ın bir köyünden çıkıp bu kadar zamanda hem akademisyen, hem profesör olmak hem de ilçe teşkilatlarında çalışmak büyük bir şanstır. Biz AKP döneminde meydana gelen bu değişim dönüşümünü izleyen ve bundan ilham alan, bunun sürdürülmesi ve tamamlanması gerektiğini düşünen bir anlayışa sahibiz.

 

Kars’tan aldığımız bir güçle Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) Sayın Başbakanımız başta olmak üzere, elinin taşın altına koyanlara, gövdesini, bedeninin bu ülkedeki değişim ve dönüşüm için siper edenlere “Destek verebilir miyiz?” gayesiyle yola çıktık. Bütün azmimiz ve coşkumuz bunun içindir. Bu işte bizi coşturan yine Sayın Başbakanımızın bir sözüydü. özellikle bizi ilgilendiren periferideki bu illerin kalkınmakta sıkıntısı olan, hizmet alma noktasında problemleri olan bu illeri ziyadesiyle burada, buradakileri coşturan bir sözü vardı, diyor ki, “Benim batıda ne varsa doğuda, güneyde, kuzeyde aynısı olacaktır.” Diyor. Sayın Başbakanımızı İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı zamanında izleyen birisiyim. Söylediğinin altını muhakkak doldurabilen bir insan olduğunu biliyoruz. Kars’ında bu noktada hizmet noksanlığını bildiğimiz için, ülkede refah seviyesinin gün geçtikçe yükseldiğini görüyoruz. “Bizde payımızı daha hızlı alabilir miyiz? Kars’ın gelişmişlik farkını daha hızlı bir şekilde kapatabilir miyiz?” Azmiyle yola çıkmış bulunuyoruz. Sayın Başbakanımız Kars’a sıra gelinceye kadar hiçbir ille o kadar vakit geçirmedi. Sayın başbakan bize, “Kars’ı önemsiyorum, Kars’ı 3-0 olarak getirin bize” dedi.

 

Siyaset bir güçtür. Güçlü olduğunuz sürece alırsınız. Bu ülkenin refahı vardır. Bu refahtan payımıza düşeni almanın yolu da güçle olmaktadır. Bu güçle başınız, arkanızda Kars halkıyla birlikte giderseniz başarırsınız. AK Parti dışında olan partililere de sesleniyorum; lütfen bu sefer oyunuzu Kars için kullanın. Buna şiddetle ihtiyaç vardır. Her zaman yaptığını bu emektarlığı lütfen bir kez daha yapın. Buradan meclisimizi Ankara’ya güçlü gönderin. Oradan güçlü gelelim.

 

AK Parti Kars 1. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Arslan ise şunları söyledi:

“AK Partiye hizmet etmeliyiz. Memleketimize hizmet etmeliyiz. Kars’ımıza hizmet etmeliyiz diyen 79 tane aday adayı ve bunlardan 3 kişiye adaylık nasip olmuştur. Biz, ilçe teşkilatında belediye meclisinde görev almış bir arkadaş, il teşkilatında görev almış bir arkadaş teşkilattan bir arkadaşla, üniversitede prof. Dr. seviyesine gelmiş Kars için gerçekten değer. Kars için değerli, tarımı, hayvancılığı bilen Türkiye çapında bir hocayla giriyoruz. Biz, Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan, “Bu ülkeye hizmet etmeliyim sadece bu ülkede kalmamalıyım coğrafyaya hizmet etmeliyim, dünyaya hizmet etmeliyim” diyen birisidir. Bir dünya liderinin yanında onun çok kıymetli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanında 8 yıl üst düzeyde yöneticilik yapmış, 6 yılını memleketin her köşesine ve Genel Müdür seviyesinde hizmet etmiştir. Sadece Kars’ı değil, Türkiye’nin her yerini bilen sizden biri, sizin çocuğunuz Ahmet Arslan olarak buradayım. Biz sorunları biliyoruz. Çözümleri biliyoruz. Ama yeterli değildir. Yeterli olan, en önemlisi bugüne kadar çözüm üreten, bugünden sonrada çözüm üreteceğine, hep beraber inandığımız ve iktidar olacağına kesinlikle şüphemiz olmayan bir partinin adayları olarak buradayız. Kars’a ve Karslıya hizmet için buradayız.

 

Biz il teşkilatlarımızla, ilçe teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımızla, biliyoruz ki bu hükümet 8 buçuk yıldır Türkiye’ye 80 yılda yapılmayanları yaptı. Ancak Karslı bunun daha fazlasını istiyor. İşte bütün hedefimiz üçlüyüz demek güçlüyüz demek.

 

Herkesin bu işe layık olması bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Biz arkadaşlarımızla şunu söylüyoruz, Kars güzel bir mozaik. Türkiye için iyi bir örnektir. Bizim bütün derdimiz bu mozaiğe uygun olarak Kars’ın ve Karslının her köşesindeki insana eşit hizmet etmektir. Hepsinin hizmetkarı olmak. Edirne’de ne varsa Kars’ta o olacaktır. Samsun’da ne varsa Mersin’de o olacaktır. Türkiye’nin bir yeri bir yerinden ayırt edilmeyecektir. Sayın Başbakanımızın ve bakanımızın ağzından çok net bildiğim bir ifade vardır, “Arkadaş Ege’de yığılma var e hizmeti oraya götürelim. Biraz daha yığılma olsun bir az daha hizmet götürelim.” Hayır, hizmeti her yere götüreceksiniz. Kars’ ada götüreceksiniz. Egeye belki ihtiyaç olacak hizmeti götüreceksiniz ama Kars hizmeti götüreceksiniz. Karslı geri dönüp Kars’a gelecektir. Bizim bundan sonraki derdimiz, biz buradan oraya yeni nüfus eklemek değil, tam tersi onların evine, ocağına geri dönmeyi sağlayacak bir şekilde işler yapmaktır. Meydanlarda sizlerin ayağına gelerek tek tek anlatacağız.

 

Ulaşım alt yapısıyla çok şey yapılıyor ve yapılacaktır. Kars buna değer, buna uygun marka şehir haline gelecektir. Demir yoluyla, gelecek olan hızlı treniyle. Bundan sonra Kafkasya üzerinden Orta Asya’ya gidecek demiryoluyla İran üzerinden gideceğimiz Orta Doğu, hepsi Kars’ta buluşacaktır. Kars üzerinden doğumuzdaki coğrafya batımızdaki coğrafyaya uzanacaktır. Lojistik merkezimizle bütün bu coğrafyanın merkezi haline geleceğiz. İşte o zaman istihdam açısından, Kars’ değer katma açısından çok şey olacağını biliyoruz. Kars’ın hangi şeyini nasıl hızlandırmalıyız? Duble yollarla, standardı daha yükselmiş yollarla bütün ilçeleri birbirine nasıl bağlamalıyız? Bizim problemimiz ve derdimiz bu, bununla uğraşıyoruz. Havaalanımızın alt yapısı yenilendi. Uluslar arası bir boyuta geldi. Ancak yetmiyor. Yanına bir pist daha yapılması işleminin başlatarak sizin yanınıza geldim. Sağlıkta çok şey yapıldı ancak alınacak daha çok yol var. Bu yolu sizlerle birlikte alacağız. Kars birçok yerin gıpta ettiği, inanç turizmiyle, kültür turizmiyle çok önemli bir yere sahiptir. Bir Hasan Harakan-ı Hazretlerimiz var. Onu çok daha geliştirerek, herkese yayarak, oradan bir inanç turizminden yararlanmamız lazım. Kalemizle, tarihi yapımızla, Animizle birçok tarihi değere sahibiz.”

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler