AK Parti Kars Milletvekili adayları belli oluyor

AK Parti Kars Milletvekili adayları belli oluyor

AK Parti Kars Milletvekili adayları bu akşam açıklanıyor.

Kars'ta merakla beklenen AK Parti Kars Milletvekili adayları bu akşam açıklanıyor. Listede süpriz isimlerin olduğu edinilen bilgiler arasında. 

Bilindiği gibi Kars'ta AK Parti'den milletvekili adayı olmak isteyen 38 kişi müracaat etmiş ve Kars'ta temayül yoklaması yapılarak sonuçlar genel merkeze gönderilerek mülakat için AK Parti Genel Merkezine çağırılmıştı. 38 aday adayı arasında 6 kişinin üzerinde yoğunlaşıldığı edinilen bilgiler arasında. AK Parti Genel Merkezinin milletvekili adaylarını bu akşam açıklayacağı belirtildi.

AK Parti kulislerinde gündem oluşturan başka bir konuyu ise ‘cumhurbaşkanı yardımcılarından birinin kadın olacağı’ konusu oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dışarıdan sürpriz bir ismi bu göreve getireceği dile getiriliyor. Bir dönem, bu ismin Tansu Çiller olacağı yorumları yapıldı. Çiller’in dışında bazı yeni isimlerin de gündemde olduğu ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mevcut bakanlar için de üç planı olduğu belirtiliyor. Bunlardan en fazla 6 ismin kabinede kalacağı, en az 5 ismin belediye başkan adayı olarak değerlendirileceği, diğerlerinin ise milletvekili yapılacağı öne sürülüyor.

YSK oy pusulasındaki sıralama için kura çekti. Çekilen kuraya göre sıralama şöyle:

1'nci sırada Cumhur İttifakı

2'nci sırada HÜDA-PAR

3'ncü sıra Vatan Partisi

4'ncü sıra HDP

5'nci sıra Bağımsız Türkiye Partisi

6'ncı sıra Millet İttifakı

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler