AK Parti Milletvekilleri Arpaçay'da

AK Parti Milletvekilleri Arpaçay'da

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan, gençlik kolları ve il yönetimi Arpaçay İlçesi'ne giderek AK Parti İlçe Danı

 

AK Parti Arpaçay İlçe Başkanı Zeki Elma ve partililer tarafından karşılanan Vekiller ve parti yönetimi Arpaçay Halk Eğitim Merkezi’ndeki AK Parti İlçe Danışma Meclisi toplantısına geçtiler.
 
Programda konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Zeki Elma, ilçede yapılan hizmetleri anlattı. Ardından AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu bir konuşma yaparak, partinin genel politikaları, Kars’a ve ilçelerine yapılan hizmetleri tek tek anlattı. AK Parti’nin 2023 vizyonundan da söz eden Erdoğdu, AK Parti’nin ülkemiz için büyük bir şans olduğunu belirtti. Erdoğdu ayrıca, Başbakan’ın tüm teşkilata selamlarını getirdiğini belirtti ve barış süreciyle ilgili olarak da, “Bu sürece sahip çıkalım” çağrısında bulundu.
 
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da sözlerine barış sürecini değerlendirerek başladı ve herkesin bu sürece destek vermesini istedi. Ülkedeki barış ve huzurun devamı için atılan bu adımın ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Arslan, süreci baltalamaya çalışanlara kimsenin kanmamasını istedi. Türkiye’nin AK Parti ile büyük mesafeler aldığını ve almaya da devam edeceğini söyledi. Arslan, Arpaçay yolu başta olmak üzere Arpaçay ilçesine sağlık, eğitim ve diğer alanlarda önemli hizmetler yapıldığına dikkat çekerek, Arpaçay için çok önemli olan BTK’dan da söz etti. Arslan, 2008 yılında başlayan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesindeki çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirterek, Türkiye ile Gürcistan arasındaki tünel inşası konusunda yasal zemini oluşturan anlaşmanın her iki ülke tarafından iç prosedürlerin tamamlanarak onaylanması projedeki önemli gelişmelerden birisidir. Bununla birlikte, Çin ile Birleşik Krallık arasındaki demiryolu hattının eksik kısmını oluşturan iki hattan biri olan BTK’da geldiğimiz son durumu üç ülkenin teknik heyetleri de ele aldılar ve söz konusu hattın inşasını hızlandıracak bir protokol hazırladılar. Bizlerde geçtiğimiz günlerde attığımız imzalarla bu protokolü hayata geçirmiş bulunuyoruz. Her üç ülkeye hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.
 
Seçime de hazırlıklı olunması gerektiğini de vurgulayan Arslan, “Kars’a hizmet için diğer illere nazaran yürümememiz aksine koşmamız gerektiğine inanıyor ve gereğini yapıyoruz. Arpaçay yolu da büyük oranda tamamlandı ve bu yıl tamamen bitirilecek. Kapalı Spor Salonu yatırım planına alındı ve bu sene ihalesi yapılacak.” diye konuştu. 
 
AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ise, Hükümetin tarım politikaları, et fiyatları, ot ve samandaki gelişmeler ile AK Parti’nin ülkemize kattığı artıları anlattı. Barış sürecinden de söz eden ve sürece sahip çıkılması çağrısında bulunan Kılıç, “Birlik ve beraberliğimizi desteklemeliyiz. Barış sürecini halka iyi anlatmalıyız. Başbakanımızın yürüttüğü sürece hepimiz katkı sağlamalıyız. Terörde heba edilen imkanlarımız hizmete dönüşecektir. Hizmetler eskiye kıyaslandığında büyük farklar görülecektir. Kuraklıktan dolayı, et fiyatlarının düşüklüğünden dolayı sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntıların en aza indirilmesi için çalıştık. Bunun için saman ithalatı yapıldı ve sübvanse edilerek halkın 50 kuruştan almaları sağlandı. Et ithalatını durdurduk. Et Balık Kurumlarında stoklar eridikte hayvan fiyatları artacak. Arazi yolları bu yıl daha hızlı şekilde halledilecek. Yayla yolları da bu yıl hızlandırılacak. Arpaçay’a Yüksek Okul için gayretlerimiz devam ediyor, rektörümüzde bunun için büyük çaba harcıyor. Önümüzde yerel seçimler var. Başbakanımız Belediyeleri çok önemli görüyor. Arpaçay’ın da AK Parti’yi kazanması gerekiyor.” şeklinde konuştu.  
 
Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi. Burada da partililerin soruları milletvekillerince cevaplandırıldı.
 
nu1.20130324132918..gif

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler