AK Parti’den 600 kişilik iftar yemeği

AK Parti’den 600 kişilik iftar yemeği

AK Parti Kars İl Başkanlığı, 600 kişiye iftar yemeği verdi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ burada yaptığı konuşmada, muhalefete yüklendi ve “Sahi siz kimden yanasınız?” diyerek, Suriye meselesindeki yaklaşımlarını eleştirdi.

 

“ZANNEDERSİNİZ ESAT KONUŞUYOR”
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, muhalefetin Suriye konusundaki değerlendirmelerini eleştirerek, “Ama bakın Türkiye’nin muhalefetine, ana muhalefetine konuşma yapıyor açıklamalarına bakın, BDP konuşma yapıyor açıklamalarına bakın. Konuşanları kaldırın zannedersiniz Esat konuşuyor. Zaten Esat’ın yandaşı veya elemanı gibi konuşuyor zannedersiniz. Böyle bir şey olabilir mi? Türkiye’nin içerisinde siyaset yapanların, Türkiye’nin çıkarları söz konusu olduğu zaman, Türkiye’nin hükümetiyle beraber olmalarını, onlara oy veren seçmenlerden onlara emrediyor. Ama bakıyorsunuz başka şeylerle beraberler.” dedi.
 
“SAHİ SİZ KİMDEN YANASINIZ?”
BDP’ye de, CHP’ye, genel başkanlarına Kars’tan bir kez daha seslenen Bozdağ, “Sahi siz kimden yanasınız? Haktan yana mısınız, haklıdan yana mısınız, haksızdan yana mısınız? Mazlumdan ana mısınız, zalimden yana mısınız? Türkiye’den yana mısınız, Suriye’den yana mısınız? Lütfen bunu açık açık ortaya koyun çünkü açıklamalarınız bu konularda milletin kafalarını karıştırıyor, tereddüdü ortaya koyuyor. Kimden yana iseniz çıkın yiğit bir biçimde ortaya koyun. Ama ne gezer her şeyi başka türlü ortaya koyuyorlar, öyle de devam ediyorlar. Ama biz; milletimizin dualarıyla beraber, milletimizin bize verdiği destekle beraber, bizim kültürümüzün, anlayışımızın, medeniyetimizin ize yüklediği misyonla beraber yolumuzda devam edeceğiz. Çünkü oradakiler bizim kardeşlerimiz, kardeşleri öldürüldüğünde diğer kardeşleri bundan ızdırap duyar, bizim ızdırabımızda ondandır. Akrabalık hukuku olan pek çok insanımız var. O yüzden biz yangın söndürülsün istiyoruz. Kan dursun istiyoruz. Suriye halkının dedikleri Suriye’de iktidar olsun istiyoruz. Ve milletin talepleri milletin istediği biçimde hayat bulsun istiyoruz. Suriye yönetimine de biz bu noktada millete karşı kulaklarını açması, gözlerini açması ve milletin talepleri konusunda, kendi yaptıklarını değerlendirmesi konusunda defalarca uyarılarda, ikazlarda bulunduk ama bir netice alınamadı. Dedik ya ‘Adeta yeni Kerbelalar orada yaşatılıyor’ Babadan devralınmış bir katliam anlayışı oğul tarafından devam ettiriliyor. Oysa ki yaşamak ve yaşattırmak esas olmalı, bu anlayış egemen kılınmalıdır. Biz onu söylüyoruz ve bütün dünyaya da diyoruz ki, ‘Lütfen buraya kör, buraya sağır kalmayın’ Eğer bundan sonra da insanlar ölmeye devam ederse buraya kör ve sağır kalanlar Allah önünde de, tarih önünde de mesuliyetten asla kurtulamazlar.” diye konuştu.
 
Bozdağ ayrıca, “Böyle Vatan, Millet, Sakarya edebiyatı sokakta yapılmaz. İcraatla yapılır bu icraatla. Esas duruşa geçtiler Kemal Derviş emretti, onlar yaptılar. Ama bakın şimdi 2008’de dünya finans krizi var, dünya kavruluyor, Türkiye’nin Başbakanı İMF ile görüşmeler var. Türkiye’de de bazı çevreler, ‘İMF ile Türkiye anlaşsın’ diyor. Başbakanımız da diyor ki ‘Anlaşırız, ama bizim de şartlarımız var. Kabul ederlerse anlaşırız. Konuşulunca İMF’nin ileri sürdüğü şartlar karşısında ‘Ben milletimin ümüğünü İMF’ye sıktırmam’ diyor.” ifadelerini kullandı.  
 
Turgutreis Dügün Salonu’ndaki yemeğe Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, parti yönetimi, gençlik ve kadın kolları başkanlıkları, ilçe parti ve belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, partililer ve yaklaşık 600 vatandaş katıldı.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler