AK Parti’nin Akyaka ziyareti

AK Parti’nin Akyaka ziyareti

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti Gençlik Kolları ve İl Yönetimi Akyaka İlçesi'ne giderek AK Parti İlçe Danışma Meclisi toplantısına k

 

AK Parti Milletvekillerini ve il yönetimini AK Parti İlçe Başkanı Aliyar Çoban, İlçe Müftüsü Mahsuni Saraç, köy muhtarları ve Akyakalı partililer karşıladı. İlk olarak Akyaka Belediye Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, ilçenin ve ülkenin içinde bulunduğu birçok sorun ve çözümler değerlendirildi.
 
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Akyaka ilçesinin sorunlarını dinlemek üzere katıldıkları toplantıda vekiller ve parti yöneticilerine teşekkür eden İlçe Başkanı Aliyar Çoban'ın konuşması ardından AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, “Buradaki herkesi saygıyla selamlıyorum. Pazar günü bir günde burada bulunmaktan ve sizleri bu çoğunluğu burada görmekten büyük memnuniyet duydum. Pazar günü belki herkes ailesiyle kahvaltısından tatilinden vazgeçerek buraya geldi. Bizler dün Arpaçay da toplantı yaptık, bugün buradayız. Bu toplantıları sık yapmak istiyoruz belki sizleri ihmal ettik ama bunda hiçbir kasıt ya da art niyet yok. Bunda gündemin yoğun olması ve kış şartlarından çıkmış olmamız inşallah bundan sonra vekillerimizle sık sık sizleri ziyarete geleceğiz. Sizlerin varsa derdiniz, talepleriniz onları değerlendirip bakacağız. Burada daha çok sizleri dinlemek istiyoruz yoksa bizler neler yapıldı yapılanlar hakkında yatırımları konuşmaya gelmedik. Varsa bir dileğiniz, isteğiniz bizler not alıp bunlara bakacağız takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.
 
BİRLİK VE BERABERLİK MEYVELERİ
Soru cevap şeklinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise, Akyaka ilçesinin toplantıya göstermiş oldukları duyarlılığa dikkat çekerek, Nevruz Bayramı'nın önemine dair konuşma yaptı. Birlik ve beraberliğin meyvelerinin yavaş yavaş alınacağının altını çizen Ahmet Arslan, “Olmazsa olmaz dediğimiz halkımız, köy ve mahalle temsilcileri buradasınız ve bizler bundan çok memnunuz. Gerçekten biz sizlerle var olduğumuzun farkındayız. Biz hep söylüyoruz ana damarlar tabi ki önemlidir ama onun gittiği uçtaki damarlar çalışmıyorsa ne eliniz çalışır ne ayağınız çalışır. Dolayıyla bizler sizlerle varız.” dedi.
 
NEVRUZ KARDEŞLİK DEMEKTİR
Nevruzun kardeşlik olduğunu da belirten Arslan, “AK Parti demek teşkilatlarıyla hizmet etmek, teşkilatlanmak demektir. Dolayısıyla biz sizleri çok önemsiyoruz. İl başkanımızın da ifade ettiği üzere bizden çok sizlerin konuşmasını, taleplerini dinlemek üzere burada bulunuyoruz. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek adına gayretler gösteriyoruz. Hastane olsun, spor salonu olsun, ya da kavşak olsun, çöl alanıydı, şehrin girişi çöl alandan bir medeniyet kavşağına dönüşmüş. Bunun gibi daha birçok hizmeti yapmak adına gayret sarf ediyoruz. Bu çalışmalar için gayret gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Nevruz Bayramı önemli. Nevruz demek kardeşlik, beraberlik, birliktelik demektir. Nevruzun iç içe olmak olduğunu, gelecek günlerin daha iyi olacağını hep beraber görüyoruz. Geçen hafta ben Azerbaycan'daydım orada Nevruz çok farklı. Bizim dini bayramlarımız gibi karşılıyorlar. Aileler bir araya geliyor, birlikte kutlanıyor. Ziyadesiyle bu mutluluğu yaşıyorlar. İnşallah bizler de Türkiye ve dünyada yaşanan bahar havasından daha ziyadesiyle yararlanırız. Başbakanımızın dik duruşu karşısında dünya ülkelerinin nelere 'evet' dediğini görüyoruz. Bu anlamda önemli bir süreç yaşıyoruz. Bizler bu çerçevede her ne kadar parti olarak bir şey gözükmüyorsa da burada Başbakanımızın bir sözü var: Bizler bir seçimden çıkarız ertesi gün seçim varmış gibi çalışmak zorundayız. İnsanımıza böyle hizmet etmek durumundayız. Dolayısıyla bu hizmet kervanı yürüyor. Nasip olursa 2014 seçimleri var ama seçime kalmadan bizim bugünden sanki seçim varmış gibi çalışmalar yapmamız ve sizlerle istişareler yapmamız gerek. Bunlar bizim için çok önemlidir. Bu kadar geniş ve yoğun katılım olduğundan sizlere çok teşekkür ederiz. Ankara'da temsilciliğinizi en iyi şekilde yapmak adına Yunus hocamla el ele ve teşkilatlarımızla birlikte hareket ediyoruz.” dedi.
 
HİZMET VATANDAŞIN AYAĞINA GÖTÜRÜLMELİ
AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ise şunları söyledi:
“Hemen hemen her hafta buradayız ama kışın ağır olması daha çok il merkezinde kalmamıza neden oluyordu. İlçelerde Allah vermesin bir cenaze ya da taziye olunca veya hayırlı bir olay olunca bizler gidiyorduk. Bundan sonra sizinle daha sık görüşmek, 3 seçime ardı ardına girmek adına partimizin gücünü, birlikteliğini pekiştirmek adına ve hep ayakta tutmak için bunu çok sık yapacağız. Bunu ilçelerden köylere doğru kaydıracağız. Gerekirse yerinde ziyaret edeceğiz, bazı problemleri yerinde çözeceğiz, katkı ve çalışmalar yapacağız. AK Parti'nin ülke çapında yapmış olduğu vatandaşla buluşma, hizmeti onların ayağına götürme, bizim onları bulma gayretimiz devam edecek. AK Parti'den önce böyle şeyler yoktu. Bizler bunu ziyadesiyle bizzat vatandaşın ayağına giderek uyguluyoruz. Halk şunu diyor, 'Artık o kadar gidip geliyorsunuz ki halk sizin milletvekili olduğunuzu unutuyor, hatta bazen yüz vermiyor ciddiye de almıyor' Ama biz bunun sıkıntısında değiliz. Biz vatandaşın sorunun olduğu her yere gitmek, ulaşmak, paylaşmak mümkünse lokalde ulaşmak için bunu yapmaya devam edeceğiz. AK Parti aslında halkın partisi, hizmetin partisi olduğunu hizmet ederek hizmeti vatandaşın ayağına götürerek göstermek zorundadır. Sadece lafla ya da bunun hikâyesini anlatmakla parti olunmuyor arkadaşlar. Ülkemizde refah ve seviyemiz yükseldikçe bu ülke daha da ilerilere gidecektir.”
 
BAŞBAKAN'IN HEDEFLERİ
Kılıç. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da hedeflediği; ülkenin daha çok ihtiyaçlı bölgelerine, gelişmişlik seviyesi daha geride kalmış bölgelerine, ekonomik kalkınmışlıktan kaynaklanan refah farkını buralara yansıtmak gayesi olduğunun unutmaması gerektiğini de ifade etti. Kılıç, “Hani başbakan hep der ya; Batısında ne varsa; doğuda, kuzeyde, güneyde de o olacak.' Biz Kars Milletvekilleri olarak Ahmet Beyle beraber parti teşkilatımız sizle beraber elimizden gelen gayreti fazlasıyla gösteriyoruz. Bundan emin olmanızı isteriz. Politikalar yapan, her alanda bulunan, bölge ile ilgili fikir danışılan, alanında birikimlerinden yararlanılan, her zaman sorulan ve önde olan milletvekilleriyiz. Bunun kişisel olarak bizim için bir faydası yok. Bizler zaten önceden bulunduğumuz yerlerde de hatırı sayılır kişilerdik. Bunun şehrimiz adına katkısı var, partide saygın itibarı olan yerlerde olursanız bu sizin şehrinize hizmet olarak geri döner. Bu manada sağlık kurumalarınızdan, eğitim faaliyetlerinden, yolların yenilenmesinden tutun her alana olumlu yansımaları olacak inşallah.
 
HAYVANCILIKTAKİ SIKINTILAR
Bu yıl çiftçinin çektiği sorunlara da çözüm noktasında önemli adımlar atıldığını hatırlatan Kılıç, daha sonra şu ifadelerde bulundu:
Bu yıl bizler her ne kadar vatandaşa anlatsak bile özellikle tarım ve hayvancılıkta biraz darlandığı, sıkıntı çektiği bir yıldır. Bizler bunu söylerken hayvancılık yapan vatandaşımız diyecek ki, 'hayvancılıkta çektiğimiz sıkıntıları haberiniz yok mu?' Bizler bu yılımızın büyük bir kısmını biraz bu bölgedeki kuraklıktan biraz vatandaşımızın, insanımızın artık tarımdan biraz uzaklaşmasından, ekip biçmemesinden yana geçirdik. Açıkçası birazda Orta Anadolu'da yaşanan kuraklıktan dolayısıyla bu yıl bir kaba yem darlığı, yem fiyatlarının yüksekliği, hayvan fiyatlarının düşük olması, ithalatın biraz baskısı, istediği zaman hayvanını kestirememesi bakımından sıkıntılar çekildi.
 
ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK
Bizler bunun en az hasarla atlatmak için elimizden geleni yaptık. Ülkede tarımla ilgili yapılan planların altında hep bizler varız. Yani biz Ahmet Beyle ve bölge milletvekillerini yanımıza alarak bu sıkıntıların çözümüne katkı sunmak, proje geliştirmek, fikir sunmak adına önemli adımlar attık. Tabiî ki Bakanlık ve hükümetin desteklemesiyle özellikle bu kaba yem ithalatında bizim etkimiz oldu. Saman bin 100 liraya çıkmıştı, daha sonra sübvanseyle 500 liraya indirdi. Tamam belki biraz geç geldi, o zamanlar sıkıntı çekildi ama arkadaşlar Türkiye kaba yem ithalatında ilk kez sıkıntı çekti. Bu ilk defa yaşanan bir tecrübeydi. Teknik ve fiziki şartların oluşturulması çok kolay değildi. Vatandaş ithalat yapmasını bilmiyordu. Belgesi yoktu, evrak yoktu bunun yolunu bilmiyordu. Bizler bunu vatandaşa öğretene kadar tabir-i caizse akla-karayı seçtik. Vatandaşta bunu bir şekilde öğrendi.
 
VATANDAŞ BİLİYOR
Gürcistan'a kadar konuşturduğumuzu ve Afrika'dan, Avrupa'dan saman getirmeye çalıştığımızı vatandaş biliyor. Bu yüzden bu yıl bahara gelindi kış atlatıldı. Bu sıkıntı da atlatıldı. Hayvan fiyatları canlanmaya başlandı, et balık depolarında boşalmasıyla birlikte inşallah hayvan fiyatları bu yıl sizi memnun edecek bir yere gelir. İthalatın durdurulması, kurbanda ithalatın yapılmaması, gümrük vergilerin arttırılması bunlar köylüyü korumaya yönelik gayretlerdir. Toprak mahsulleri aracılığıyla Türkiye'de an fazla gelen yer Kars'tır. 11 bin ton arpa gönderildi, insanımız da istediği kadar aldı. Vatandaş bunu uygun aldı; bunların hepsinde bizim katkımız var.
 
HASTANE PROJESİ
Akyaka'da bir hastane projemiz var. Uzman hekimlerinde olacağı yataklı bir hastane olacak. Bu yönüyle inşallah proje sonuçlanacak. Geçen yıl sıkıntılar vardı bunlar bitti. Sıkıntısız şekilde inşallah başlanacak. 200 yataklı yurt projemiz vardı, burada yapılacak. Köylerde kanalizasyon projesi başlatıyoruz. İlçelerin büyüklüğüne göre 5-6 köyden başlayacağız. Bu 3-4 yıl içersinde kanalizasyonu bu köylerde inşallah bitireceğiz. Tabi bu önceden yoktu. Avrupa Birliği kapsamında Sarıkamış'ta birkaç yerde yapılmıştı.
 
KÖYLÜNÜN EVİNDE TUVALETİ YOKTU
Mecliste konuşma yaparken “Köylünün evinde tuvaleti yok” dediğini, bu sözüne de itirazların edildiğini de hatırlatan Kılıç, “Köyde kanalizasyon olmayınca tuvalet olur mu? Olmaz. Olsa da kokar. Dolayısıyla bizim tuvaletlerimiz evin yanındadır. Kışın ne kadar cesur olacaksın ki tuvalete gideceksin. Bu bir medeniyet projesidir arkadaşlar. Medeni ülkeler bunu 100 yıl önceden haletmiş. Ama bu bizim 10 yıl öncesine kadar kimsenin aklından geçmemişti. Türkiye belki bunu yapabilecek güçteydi ama yapan kimse yoktu. Köye inmeyi, sorunları dinlemeyi AK Parti gelmeden kimse yapmadı. Şimdi bunlar hayata geçiyor. Köyde medeniyetin olmasının şartı bir köyde kanalizasyon olacak, köyde parke yollar olacak, yol olacak. İnsanlarda bunlara bakacak. Evinin önünü temiz tutacak ve medeniyet bu şekilde başlamış olacak. Çatılı evler yapacak, her sene uçan çatılarla ya da duvarlarla uğraşmayacak. Bunlar olmadığı zaman, bunları kaldırdığınız zaman orda medeniyet olmaz. Temizlik bir medeniyettir. İşte bunlar yavaş yavaş bu sene burada da olacak. Bizler parti olarak bir aileyiz. Ama biz burada çok adaletli bir şey yapacağız. Biz köylerin düzlüğüne, kolay olabilirliğine göre, en az parayla en çok iş yapacak şekilde yapacağız. Ama emin olsun ki hepsini yapacağız. Başkalarının bunu aleyhimize çevirmesine izin vermememiz lazım. Çünkü bu hizmeti AK Parti aracılığıyla yapıyoruz. Buna biz sahip çıkacağız.”
kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler