Akademisyenler Yemekte Buluştu

Akademisyenler Yemekte Buluştu

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, akşam yemeğinde parazitoloji kongresine katılan akademisyenlerle bir araya geldi.

 

Kars’ta düzenlenen 17. Uluslar arası Parazitoloji Kongresi’ne katılan akademisyenler, 2 günlük yoğun sempozyumun ardından Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un onurlarına verdiği yemekte bolca eğlendiler.

Yemekte konuşan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, insan sağlığının ülke ekonomisini doğrudan ilgilendirdiğini söyledi.

Başkan Bozkuş; “Özellikle insan sağlığını ve ülke ekonomisini doğrudan ilgilendiren bir konunun 17. Uluslar arası Parazitoloji Kongresi’nin ilimizde gerçekleşmesi bizi fazlasıyla memnun kılmıştır. İlimiz ve bölgemizin başlıca geçim kaynağı hayvancılık olduğu için parazitolojinin bizi daha çok ilgilendirdiği kanaatindeyim” dedi.

Bozkuş; “Bölge insanı geçim kaynağını hayvancılıktan sağlamakta, birinci derecede burada hayvansal ürünlerin ne kadar çok önemli olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir. Gerek hayvan sağlığı konusunda ve gerekse insan sağlığı konusunda parazit hastalıklarının önemini sizler yapılan kongre de 2 gün dür Kars’ta vurgulamaktasınız. Ben şunu gördüm şuan anda öldürücü bir hastalığın zaman zaman değil de sürekli gündemde kaldığı ve insanların dikkatini çektiği paraziter hastalıkların bunun dışında tutulduğu ve önemsenmediği bununda bir eksiklikten kaynaklandığı kanaatindeyim. Bunun nedeni de sorunun çok sağlıklı bir şekilde gündemde tutulmaması ve insanlara anlatılmamasından kaynaklandığına inanıyorum” diye konuştu.

Parazit hastalıklarının insanları tembelliğe ittiğini belirten Bozkuş; konuşmasını şöyle noktaladı: “Parazit hastalıklarına yakalanan insanları tembelliğe itmesi ekonomiye hiçbir şekilde katkıda bulunmadan geçimine sağlaması da ciddi anlamda düşünülmesi gereken bir konudur. Yine hayvanlarda meydana gelen bu hastalığın bizim ülkemizde hayvancılık çok önemli milli ekonomiye kazancı çok açık. Bundan dolayı bu sempozyumun ilimize, ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Daha sonra birlikte yemeğe geçildi. Konuklarla teker teker ilgilenen Başkan Bozkuş ile Eşi Nurhayat Bozkuş’un ev sahipliği konukların takdirine şayan oldu.

Yemeğe Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, eşi Nurhayat Bozkuş, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Türkiye Parazitoloji Derneği Başkanı Prof.Dr.M.Ali Özcel, Kafkasya ve Ortadoğu Paraziter Hastalıklar Sempozyumu Kongre Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Özkan Arslan ve çok sayıda yerli ve yabancı akademisyen katıldı.

Türkülerle devam eden yemek sonrasında konuklar çalınan müzikler eşliğinde oyun oynayarak iki günlük yorgunluğun stresini üzerinden attı.

 

yes.20110908220725..jpg

 

yes.20110908220749..jpg

yes.20110908220811..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler