Akçan’ın organik karpuzları, 25 gün önceden Kars’a gelecek

Akçan’ın organik karpuzları, 25 gün önceden Kars’a gelecek

Sahip olduğu mikroklima iklimi ve coğrafi yapısıyla her türlü meyve ve sebzenin yetiştiği Iğdır ovasında ilk karpuz hasadı yapıldı.

Tacettin DURMUŞ

Örnek çiftçi Alican Akçan, organik karpuzlarını 25 gün önceden piyasaya çıkartarak başta Kars olmak üzere Ağrı, Ardahan, Erzurum ve Azerbaycan'a göndereceğini söyledi.

Akçan, ilk defa bu sene Iğdır’a has siyah karpuz yetiştirdiğini belirterek, bu karpuzun tohumunu Azerbaycan’dan bulup getirdiğini ve dede baba tohumu olduğuna dikkat çekti.

Iğdır’da 15 yıl önce çiftçilik yapmaya başlayan Alican Akçan,100 dönüm arazi üzerinde organik tarım yaparak, şehirdeki diğer çiftçilere örnek oluyor. Bölgede bir ay önce yetiştirdiği karpuzlarla herkese örnek olarak para kazanılacağında ispatlayan Alican Akçan yeni organik karpuzlarını bu sefer 20 gün önce piyasaya sürdü. Ürünleri bölge illerin yanı sıra Azerbaycan, Nahcıvan gibi ülkelere ihraç eden Alican Akçan, ürünlerinin doğal olmasına ciddi önem veriyor.

Yetiştirdiği karpuzları devlet yetkililerine de gönderdiğini belirten Akçan: “Burada ürettiğim ürünlerim yüzde 100 organik ürünler ve bu ürünler marka haline gelmiş durumda. Ürünlerimi Azerbaycan’a ihraç ediyorum bunun yanında Kars, Ağrı, Ardahan, Erzurum ve birçok ile gönderiyorum. Iğdır’ın Oba köyünde örtü altı olarak ürettiğim karpuzlar 15 ile 30 kg geliyor. Iğdır’da marketlerde de satılmaya başlandı. Örtü altı haşlama yöntemle karpuz ektim. Normal hasat zamanından 30-50 gün önce hasadını yapıyorum. Dışarıdan gelen karpuzlar kabak aşılıdır. Gerçek karpuz benim yetiştirdiğimdir. 200 ton karpuz bekliyorum. Tarlada kilosunu ilk ürünü 70 kuruş ile 90 kuruştan satıyorum. Tamamen organik ve kimyasal madde yoktur.” dedi.

akcan’in-organik-karpuzlari,-25-gun-onceden-kars’a-gelecek-(2).jpgakcan’in-organik-karpuzlari,-25-gun-onceden-kars’a-gelecek-(7).jpgakcan’in-organik-karpuzlari,-25-gun-onceden-kars’a-gelecek-(9).jpgakcan’in-organik-karpuzlari,-25-gun-onceden-kars’a-gelecek-(7)-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler