Akıllı Tahtalar Kars'ta

Akıllı Tahtalar Kars'ta

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, şu ana kadar 20 okulda akıllı tahtalarla eğitim verilmeye başlandığını bildirdi.

 

Müdür Alkış, Kars Cumhuriyet Lisesi’nde akıllı tahtaları yerinde inceledi. Bazı sınıflarda okul müdürü Sait Gürek, öğretmen ve öğrencilerle bir süre görüşerek öğütlerde bulunan Alkış, ayrıca inceleme yaptığı bir sınıfta sınf başkanı kız öğrenciye kartını da vererek her türlü sorunlarını e-mail ve ya telefon ile de kendisine bildirebileceklerinin hatırlatmasını yaptı.
 
Okuldaki tüm sınıf başkanlarına kartını dağıtan Milli Eğitim Müdürü, öğrencilere sıkıntılarını kendi dilleri ulaştırmaları konusunda sık sık uyarılarda bulundu. Milli Eğitim Müdürü Alkış Cumhuriyet Lisesi’nde uygulamada olan akıllı tahta ile eğitim sistemini gazetecilere de uygulamalı olarak gösterdi.
 
Alkış ayrıca akıllı tahtalarının öğrencilerin öğrenmeye yönelik ilgilerini arttırıp arttırmadığı sorusuna ise olumlu cevap aldı. Öğrencililerle birçok konuyu konuşan Milli Eğitim Müdürü Akıllı tahtalar ile öğrencilerin nasıl eğitim göreceklerini Türk Sineması’nın unutulmayan isimlerinden örnekler vererek anlattı.
 
Yıldırım Alkış, Pis 7’liyi izlemeyin öğüdünü de yineleyerek, “Kemal Sunal, Şener Şen gibi değerli insanlardan da tam olarak faydalanamadığımızı düşünüyorum. Akıllı tahtalarda öğrencilerimize onların koreografisiyle dersler verilebilir. Böylelikle dersler de sıkıcı geçmemiş olur ve yeni nesil de dersleri hem eğlenerek, hem de öğrenerek işlemiş olur.” dedi. Öğrencilerin çok fazla televizyon seyretmemelerini öneren Alkış faydalı ve eğitici programların izlenmesinin gerektiğinin de vurgusunu yaptı.kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler