Aksaray Sütaş Tesisi Gezisi

Aksaray Sütaş Tesisi Gezisi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi kapsamında, Sütaş Tesislerine 14-20 Eylül 2014 tarihlerini kapsayan eğitim gezisi planlandı. Eğitime aralarında teknik personellerinde bulunduğu 20 kişi

Aksaray Sütaş Tesisi Gezisi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi kapsamında, Sütaş Tesislerine 14-20 Eylül 2014 tarihlerini kapsayan eğitim gezisi planlandı. Eğitime aralarında teknik personellerinde bulunduğu 20 kişilik çiftçi grubu katılacak.

Tesis gezisinde öncelikle Aksaray Sütaş Tesis İşletme Müdürü tarafından tesisin işleyiş, yapısı gibi konularda teorik bir eğitim düzenlenecek ardından Aksaray İli’nde aktif olarak faaliyet gösteren Sütaş Tesis içerisindeki sağım ünitesi ve değişik verilere göre sınıflandırılmış ahırlar gezilerek tanıtılacak olup, buzağı üniteleri ve yem ünitesi ziyaret edilerek silaj yapımı hakkında bilgilendirme yapılacak.

Proje kapsamında eğitim gezisine katılacak personel ile görüşen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kars İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Böyle güzel bir proje ile sizi yolcu etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu eğitim özellikle tarım ve hayvancılığın gelişmesi noktasında önemli bir eğitimdir. Çiftçilerimize hem teorik hem de uygulamalı eğitim verilecek olup eğitim sonunda çiftçilerimize sertifika verilecektir. İlimiz için ilerleme ve gelişmeyi yakalama adına çiftçilerimizi eğitime gönderiyoruz. Eğitime giden çiftçilerimizin tarımsal ve hayvansal üretimi İlimizde daha da geliştirmesi için, kullanılan teknolojileri yerinde görmesini sağlayacağız.” Dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler