Aktaş Sınırında Temeller 16 Kasım'da Atılacak!

Aktaş Sınırında Temeller 16 Kasım'da Atılacak!

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahanı Orta Asya'ya bağlayan Aktaş sınır kapısının 16 Kasım'da ki temel atma töreninin Gümrük Bakanı Hayati Yazıcının katılımıyla yapılacağını bildirdi.

Aktaş Sınırında Temeller 16 Kasım'da Atılacak!


Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahanı Orta Asya'ya bağlayan Aktaş sınır kapısının 16 Kasım’da ki temel atma töreninin Gümrük Bakanı Hayati Yazıcının katılımıyla yapılacağını bildirdi. 


Vali Azizoğlu, inşaatı devam eden Aktaş Sınır Kapısında incelemelerde bulundu. Azizoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Aktaş Sınır Kapısının ülkenin en önemli 3 kapısından biri olacağını dile getirerek, "Kapımız fiilen 45 günlük bir süreç içerisinde inşaat safhası bu aşamaya gelmiş, inşaatın yüzde 40’lık en zor kısmı tamamlanmış. Müteahhit firma yetkilileri dile getirdikleri Mayıs ayının sonlarına doğru inşaatı tamamlayıp teslim etmeyi hedeflediklerini bekliyoruz. Ama tabi buranın kış şartları, hava şartları zamanı biraz daha ileri almamızı gerektirir. Ben tahmin ediyorum Temmuzun sonunda, Ağustosun ortalarına doğru buradaki bütün tesis tamamen tamamlanmış ve hizmete açılmış olur. Aktaş gümrük hudut kapısı Türkiye’mizin Haburdan sonra üçüncü büyük hudut kapısı olacak. 16 Kasımda Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı’nın katılımıyla temel atma töreni yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun diyorum." dedi.

2.20131101140010..gif3.20131101140019..gif4.20131101140030..gif

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler