AKYAKA TRENİ AÇIKLAMASI

AKYAKA TRENİ AÇIKLAMASI

AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven, Kars-Akyaka ve Erzurum Ekspresi'nin Kars seferlerinin durdurulması yönünde kamuoyuna yansıyan haberlerle ilgili açıklama yaptılar.

  AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven, Kars-Akyaka ve Erzurum Ekspresi’nin Kars seferlerinin durdurulması yönünde kamuoyuna yansıyan haberlerle ilgili açıklama yaptılar.

  Yapılan yazılı açıklamada, “Akyaka Treni ile Erzurum Ekspresi süresiz seferden kaldırıldı, yolcular mağdur şeklide yazılan haberi okuduk. Konu ile ilgili olarak yapılan haberde, AK Parti Kars Milletvekilleri olarak bu konuya sessiz kaldığımız şeklindeki yorumlar vardı. Öncelikle bunun doğru olmadığını ifade ediyoruz. Biz basın toplantısı düzenleyerek bu konuya açıklık getirmek, bu vesile ile de siz değerli basın mensupları ile buluşmak istemiştik. Ankara'daki çalışmalarımız ve bazı programlarımız sebebiyle bu düşüncemizi ertelemek durumunda kaldık. En kısa zamanda gerçekleştireceğimizi belirtmek isteriz” denildi.

  Açıklamada ayrıca, şu ifadelere yer verildi:

  “Bizler kimsenin mağdur olmasını istemeyiz.  Bu konu ile ilgili T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürümüz Sayın Süleyman Karaman görüşmüştük. Türkiye'nin genelinde yedi bölgesinde yol bakım ve onarım çalışmaları yapılacağından, bunların arasında da Erzurum Ekspresi güzargahı da dahil olduğu için seferlere ara verilmek zorunda olduklarını belirtmiştir. Yalnız Doğu Ekspresi vagon sayıları arttırılarak yine vatandaşlarımıza hizmet verilmeye devam edilecektir. Yıllardır demir ağlara bakım yapılmadığından, herhangi bir kazaya mahal verilmemesi için can ve mal güvenliği açısından mecburen böyle bir yenileme çalışması hasıl olduğunu ifade etmişlerdir. Bu çalışmalar kısım kısım yapılacaktır ve 1. Etap Kars - Sivas arası, 2. Etap - Sivas Ankara arası yapılacaktır. Çalışmalar bittikten sonra, Erzurum Ekspresi güçlendirilerek ve Doğu Ekspresi treni ile birleştirilerek daha süratli ve daha konforlu tren seferleri hizmete sunulacaktır”

Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber