Akyaka'da Çürük Binalar Yıkılıyor

Akyaka'da Çürük Binalar Yıkılıyor

Kars'ın Akyaka ilçesindeki üç okulun bahçesinde bulunan üç atıl bina, Kaymakam Akif Pektaş'ın girişimleri sonucu yıkıldı.

Demirkent İlköğretimokulu bahçesinde bulunan eski ilkokul binası, Üçpınar Köyü İlköğretimokulu bahçesinde bulunan eski okul ve Merkez İlköğretimokulu bahçesinde bulunan Eski Akyaka Lisesi, ilgili kurumların verdiği karara göre bir an öce yıkılması gerekiyordu. Akyaka Kaymakamı Akif Peltaş’ın yoğun girişimleri sonuç verdi ve yıkım işi Kars İl Özel İdaresi’ne ait ekip ve ekipmanları tarafından gerçekleştirildi. Yıkım işi esnasında her üç okul çevrede güvenlik tedbirleri alındı. 
Kaymakam Pektaş, Üçpınar ve Demirkent köylerinde bulunan eski okul binalarının yıkımının ardından çıkan hafriyatın bu köylerde önceden belirlenen yerlerde dolgu işlerinde kullanılacağını belirtti. 
Yıkılan binaların ayakta kalma şansının olmadığını da belirten Pektaş, her üç binanın da inşasında eksik ve kalitesiz malzeme kullanıldığına dikkat çekti ve binaların bu güne kadar ayakta kalabilmesinin büyük bir şans olduğu söyledi. 
Yıkım işini gerçekleştiren Kars İl Özel İdaresi ekipleri aynı zamanda enkaz kaldırma çalışmalarını da gerçekleştirdi. Yıkım ve enkaz kaldırma işleri için 5 kamyon ve 2 kazıcı eder kullanıldı. Yıkım çalışmalarına Akyaka Kaymakamı Akif Pektaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uçar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mihraç Daşdemir, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdür Vekili Rıfkı YağcI, ilçe Özel İdare Müdür Vekili Ersoy Daşdemir, Merkez İlköğretim Okulu Müdürü Oktay Soy nezaret ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber