Alibeyoğlu'ndan Önemli Açıklamalar!

Alibeyoğlu'ndan Önemli Açıklamalar!

Cumhuriyet Halk Partisi Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Alibeyoğlu'ndan Önemli Açıklamalar!

Cumhuriyet Halk Partisi Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Alibeyoğlu yaptığı basın açıklamasında; Projelerin yanı sıra, başkanlık yaptığı dönemleri ve sonrasını konuşmak üzere Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'u da açık oturuma davet etti.

'Bizden sonra mahallelerimize hizmet gelmedi'

Şehir merkezinde asfalt yapılan caddelerden sökülen doğal taş parkeleri değerlendirilmeyip birilerince talan edildi. Özellikle kışın mahallelerde yaşamak cehennem azabına dönüyor.

Karlar baharda kendiliğinden eriyene kadar kar temizliği yapılmıyor... Hemşehrilerimiz hala içme suyundan yeterince yararlanamıyor! Bayburt arıtma ve isale hattı için DSİ ile protokol yaptık. Dsi’nin çalışmalarına belediye çalışması diye sahip çıkıldı. Mevcut yönetimin bir katkısı olmamasına rağmen kamu oyunun kendilerinin yaptırdığı lanse edilmiştir ve gelen ziyaretçilere belediyenin büyük bir projesi gibi takdim edilmektedir. Otogar ve Raylı Sistemler projemiz durduruldu! Mevcut otogarın yanı başına yeni bir hayvan pazarı yapılıyor. Dünyada ikinci bir örneği olmayan bir mantıkla, hayvan pazarıyla otogar nasıl yan yana getirilir?

“Doğunun Uygar Kenti” diye övündüğümüz kentimize gelen bir yabancının, kentimizle ilgili ilk algısını tasavvur eder misiniz? Her yıl bakım ve onarımı zaten yapılan mezbahanenin onarımını birazda şaibeli bir şekilde yaptırıp, yeni bir mezbahane kurmuşcasına açılışını yapıldı. Ama mezbahane bugün içler acısı durumdadır ve hayvan kesimi durma noktasındadır.

Çöpler Yeterince Alınmıyor...

Çöp Arıtma (Katı Atık) ve Depolama Tesisi İnşaatı Durdu! Şehiriçi kanallar DSİ tarafından yapılmasına rağmen belediye kendi faaliyeti gibi gösteriyor...

Sayın Başkan Toptancı Sebze Halinin bulunduğu yeri eleştiri konusu yaparak "şehir merkezinde yeni ve daha büyük bir toptancı hali yapacağım" iddiasıyla yola çıktı. Başkan bırakın yeni sebze hali yapmayı mevcudundaki sorunlara karşı beş yıldır duyarsız kalmıştır. Halin suları akmıyor, kaloriferleri yanmıyor. Dönemimizde inşa edilip Kapalı Semt Pazarı ve Fuar Alanı olarak hizmet veren bina şimdilerde kaderine terk edilmiştir. Belediyeye ait hurda malzemeler yasaya aykırı olarak satıldı. DSİ Bölge Müdürlüğünden çok ucuz fiyata ve şartlı olarak aldığımız paletli dozer de "hurda" işlemine tabi

tutuldu. Oysa yasa uyarınca ihalesiz olarak Hurda San Genel Müdürlüğünün verilmesi gerekirdi. Diğer taşıt araçları da aynı kaderi paylaştı. Hepsi taşıt kanununa aykırı satıldılar. Dahası kayıtları bile silinmedi. Zira,

araçlar halen trafikte gözüküyor. Bölgemizde kışın en önemli Belediye faaliyeti kar mücadelesidir! Ama ne hazindir ki "asfalt bozulacak" diye tuzlama yapılmıyor. Ağaç sökme makinası 5 yıldır paslanmış durumda çalışmıyor...

Digor Yolu TOKİ Sakinleri mağdur edildi!

TOKİ tarafından Belediyemize verilen yetki belgesi çerçevesinde, söz konusu konutların sakinleri tek kuruş ödemeyerek tapularını alacaklardı. Ancak bu yetki belgesi de iptal edilerek hak sahiplerinin tapuları almaları engellendi ve bu durum 2009 yılı yerel seçimlerinde şantaj malzemesi olarak kullanıldı. Su parası alınmayacağı vaadinde bulunulmasına rağmen göreve gelir gelmez su parası almıştır.

Bayrampaşa’da Kentsel Dönüşüm rezaleti...

Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde TOKİ, Bayrampaşa ve Atatürk mahallelerindeki konutları yıkıp yerine Kars Kalesi’nin tarihi siluetini bozan beton yığınları yapılmaktadır. Bu konuda Belediye yönetimi durumdan vazife çıkarmıştır. Bu yerleşkedeki hemşehrilerimiz kirada oturmaya zorlanmış ama taahhüt edilen kira bedelleri ödenmeyerek mağdur edilmişlerdir. Bütün bunlar yetmemiş gibi tapusu olanlar dahi uzun vadeli borçlanmaya mahkûm edilmişlerdir. Bayrampaşa TOKİ konutlarında beklenmedik düzeyde

Otopark ve Yeşilalan Sorunu Yaşanacaktır...

Özellikle kışın bu beton bloklar hava sirkülasyonunu engellediği için büyük ölçüde hava kirliliğine yol açılmıştır. Hepsinden önemlisi Osmanlı-Rus savaşlarında öne çıkan şehrin sembolü Karadağ yok olmuştur!...

Camilerimize gereken destek verilmedi!

Belediyenin iftar çadırı 5 yıldır yok!

Mezarlıklar gereken ilgiyi görmedi!

Cihangirzade İbrahim Bey’in ve Devlet sanatçısı ve Halk ozanı Aşık Murat Çobanoğlu’nun anıt mezarlarını yaptırmıştık. Ancak şimdi bakımsız ve ilgiden yoksunlar...

Okulların Taleplerine Cevap Verilmedi !

Çocuklarımıza 5 yıldır bayramlarda hediyeler verilmiyor...

Kazımpaşa caddesindeki 60 yıllık ağaçlar kökünden kesildi.

Bu duruma hiç kimse bir anlam veremedi.

Oysa bir çok hemşerimizin hatıraları yaşıyordu!

Tüm parkların ve çocuk bahçelerinin belediyeye ait güvenlik görevlileri kasıtlı olarak bulundukları yerlerden çekildi, buralar sahipsiz bırakıldı... Tahrip edilmelerine fırsat verildi.

Havuzlar kurutuldu, Şelaleler durduruldu, Fiskiyeler kırıldı... Kayabaşı kafe kaderine terk edildi...

Bistro Cafe Artık Yok !

Anıt Cafe Yerle Bir Edildi !

Parkın bakımsızlığı nedeniyle Havuzbaşı Cafe - Restaurant’a ilgi yok!

Meydanlar gereken ilgiden yoksun bırakıldı.

GAMP Meydanındaki dört mevsim heykeli kırıldı. Yaptırılacağına ilişkin kamuoyuna söz verildi. Yıllar geçmesine rağmen yapılmadı.

Doğalgazı getirdik ancak; Belediye Kargaz'ın çalışmalarına engel olduğu için maalesef kentin tamamına gaz verilememiştir. Şartname gereği 5 yıl içerisinde şehrin tamamına doğalgaz vermeyi üstlenmişti. Belediye gerekli takibi yapmadığı gibi "yollar bozulur" endişesiyle şirketin çalışmalarını engellemiştir.

Eski Belediye Hizmet Binasının inşaası ile doğmamış çocuğumuz borçlandırılmıştır !

Mevcut tarihi binamızı; "yap, işlet, cirodan pay ver ve devret" yolu ile ihale ettik. Şehre beş yıldızlı bir otel kazandırılacaktı.

Kaleiçi Mahallesinde, Kars çayının kenarındaki sivil Osmanlı mimarisinin en özgün örnekleri arasında bulunan yıkık durumdaki evler kamulaştırılmış ve restorasyon çalışmalarını başlamıştık. Ancak mevcut yönetim bu değerlerimizi kaderine terk ederek yıkılmalarına yol açmıştır.

Topçuoğlu Hamamını kamulaştırıp restore ettirdik, sergi salonu ve kültür etkinlikleri için hizmete sunulmuştu.

Ancak kaderine terk edildi ve yıkılmaya yüz tuttu... Mazlumağa Hamamı'nı kamulaştırdık restorasyonu devam ediyordu, durduruldu ve bu hamam da kaderine terk edildi.

Restore Ettirdiğimiz Namık Kemal Evi işlevsiz Kaldı.

Yaptırdığımız Aynalı Köşk kaderine terkedildi!

Restore ettirdiğimiz Kadın Dayanışma Merkezi işlevsiz kaldı!

Bir beceriksizlik örneği daha...Restore ettirdiğimiz Kent Konseyi önce işlevsiz kaldı, sonra binası da gümrüğe bırakıldı... Başkanlık konutu şu an işlevsiz durumda.

Belediyemiz mahalli ve Kafkas folklor ekipleri vardı. Şimdi yok!

Kum Eleme Tesisi ve Hazır Beton santrali araç gereçleriyle (pompa, mikserleri vs.) ile peşkeş çekildi !

Kurduğumuz Halk Ekmek Fabrikasında üretim günlükotuzbeş bin adetten üçbin adet’e düşürülmüştür !

Öte yandan ekmek büfelerinin sayısı üçte bir oranında azaltılmıştır.Bir çok büfe hurdalığa atılmıştır. Halk ekmek fabrikası zarar etmekte ve faturası Kars halkından çıkarılmaktadır.

Sanayi Sitesi esnafı yerel yönetimce desteklenmemiştir.

Galericiler – Zahireciler sitesi esnafı yalnız bırakılmıştır!

Mahalle muhtarlarımıza ve muhtarlıklara herhangi bir destek sağlanmadı...

Taksici esnafımıza ilgisiz kalınmıştır !

Köy minübüslerini içine alacak katlı otopark işlevsiz kaldı !

Kentimizdeki ağır kış koşulları ve araç sayısındaki artış nedeniyle eski otogar alanında bütün köy minibüslerini içine alacak, modern bir otopark yaptırdık. Söz konusu alanın kışları da katlı otopark olarak kullanılması amaçlanmıştı. Ancak mevcut yönetimin beceriksizliği yüzünden şehir içi trafiğini felç eden köy minibüslerinin otoparka girişleri sağlanamamıştır.

İlk kez dolmuş ve minibüs hatlarını tahsis ettik !

Ancak yeni yönetimce gerek güzergah gerek dolmuşçulara verilen sözlerin yerine getirilmemesi dolmuş esnafı ile belediyeyi karşı karşıya getirmiş, bu durum hemşehrilerimizi de mağdur etmiştir. Kentimizin trafik sinyalizasyon sistemi iflas etmiştir. Bırakınız yeni kentsel aydınlatmayı mevcut olanların bakımı ve temizliği dahi yapılmamıştır.

Ağaçların ışıklandırmaları kaldırıldı...

Saat kulesi artık yok!

Kentimizin en yüksek noktasında bulunan Halk Eğitim Merkezi binasının işlevsiz kulesi, saat kulesine dönüştürüldü. Bu eser şimdi yok!

Kent merkezinde bulunan umumi tuvaletler bakım ve onarımını yaptırarak hijyenik hale getirmiştik. Ancak şu

anda öncekinden daha kötü durumda...

Üst Geçit Hurdalığa Atıldı !

Üst geçit hiçbir açıklama yapılmadan kaldırılıp hurdalığa atıldı. Değerlendirilmeyip çürüyor. Toplu sünnet ve şölenleri yapılmadı. Yerel yönetimce gözbebeğimiz üniversitemize 5 yıldır hiçbir destek yok...

Engelsiz yaşam için herhangi bir adım atılmadı!

Değerlerimizi onurlandırmıştık... Kars'tan çıkmış sanatçı, sporcu, siyasetçi, bilim insanı, bürokrat vb birçok değerimizi hatırlamak ve gelecek nesillere aktarmak adına yaptığımız çalışmalar artık tekrarlanmıyor.

Fayton Yok !

Kars denilince akla gelen birkaç öğeden biri olan fayton geleneğini sürdürmek ve turizme katkıda bulunmak için aldığımız fayton şimdi yok. İlk defa Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliklerini başlattık. Bingür Sönmez hocamız ateşledi. Valiliğimizle ilk defa Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinliklerini başlattık. Daha sonra devlet törenine dönüşmesini sağladık. Ama üzülerek görüyoruz ki beceriksiz yönetim bu etkinliklerin tamamıyla dışında kalmayı "başardı"! Sarıkamış Kayak Tesislerindeki Belediye olarak ortaklığımız sembolik konuma dönüştü...

TOSAM işlevsiz kaldı (Toplumsal Sorunları Araştırma Merkezi)

Bizden sonra kardeş kentlerle hiçbir temasa geçilmedi...

Yeni döneme ait stratejik plan yapmamış yıllarca plansız bir şekilde çalışılmıştır!

Yeni arsa üretimi olmamış mevcut olanlar elden çıkarılmıştır!

Yeni 18 uygulaması yapılmamıştır...

Şehir imar planı bozulmuştur !

Belediye çalışanları mağdur edildi...2009 yılı yerel seçimler ardından Bel-Taş şirketinin kapatılarak çalışanlara tazminat ödemeden işten çıkarıldı. Daha sonra 296 Belediye personeli sorgusuz sualsiz başka kurumlara gönderildi.

Artık Festivaller Yok !

Bir Beceriksizlik Örneği; Kars Sporumuzu Amatör Ligden 2.Lige Çıkarmıştık, Yeniden Amatör Lige Düştü...

Yaptırdığımız Karsspor Tesislerine şimdi haciz geldi !

İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı 4 yıl işlevsiz kaldı

Sonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı devraldı...

Yaptırdığımız Halı Saha da gitti !

5 yıldır buz pateni yapılmıyor...

Amatör sporculara destek yok!

250 Kız çocuğumuza ücretsiz bale kursu verilmekteydi. Bu kızlarımız festivalde kalede muhteşem bir gösteri yapmış aileleri ve Kars’lıları heyecanlandırmıştı. Ancak; bale kursları da kaldırıldı. Ayrıca ata sporumuz ciritin canlandırılması için Kars Belediyesi olarak "Atlı Cirit Ekibi" kurmuştuk. Atlı cirit ekibi artık yok !

Kentimizin tanıtımıyla ilgili herhangi bir faaliyet yok... Çeşitli tarihlerde kentimizin ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtımını sağlamak amacıyla Ankara'da bulunan yüzün üzerinde yabancı ülke büyükelçilerini aileleri ile birlikte kentimize davet edilerek unutamayacakları gezi programları yaptık. Kentimizden mutlu ayrılan tüm ülke temsilcileriyle sürdürülebilir ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz devam ediyordu. Ancak şimdilerde tek bir elçiyle bile temasa geçilmemiştir.

Hemen Herhafta Ulusal Basının Gündemindeydik! Şimdi

Çoğu hava durumlarından bile düştü.

Konferanslar, Kongre ve Kent Kurultayları artık yok!

Metzamor’un tehlikesini ulusal ve uluslar arası alanda anlattık.

Newyork‘ta Birleşmiş Milletler Binasında yapılan bir panelde santralin tehlikesini dile getirdik.

AB Merkezi Brüksel'de santralin tehlikesini dile getirdik. Elbette ki içine kapanmış mevcut belediyeden böyle faaliyetler beklemek tam bir hayaldir.

Marka Kent ilan edilmiştik ama devamı gelmedi...

Kentimiz “Kadın Dostu Kent” ilan edilmişti.

Dönemimizde Kars “Kentler Çocuklarındır” Projesine dahil edilmişti...

Kars Sanat Merkezi Milli Eğitime Devredildi.

Belediye Tiyatrosu Kapatıldı

Heykeller kaldırıldı ve yıkıldı

Kaz heykeli kaldırıldı...

Sayın başkan göreve gelir gelmez belediye hizmet binası önünde bulunan iki giysili kadın heykelini istikam parkı önündeki bronz döküm fıskiyeyi, şehrin sembolü kaz heykelini belediye çöplüğüne attı.

Kars Belediye Başkan adayı Naif Alibeyoğlu, Basın açıklamasının ardından Nevzat Bozkuş’u bütün bunları konuşmak için açık oturuma davet etti.

Önceki ve Sonraki Haberler