Alkış: Beyin Çalışmayla Yorulmaz!

Alkış: Beyin Çalışmayla Yorulmaz!

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, uzun bir bayram tatilinden sonra görevlerine başlayan öğretmen ve öğrencilere çalışmaları önerisinde bulunarak “Beyin çalışmayla yorulmaz” dedi.

Alkış: Beyin Çalışmayla Yorulmaz!

-KARS MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YILDIRIM ALKIŞ: TATİLLER TATİL OLMADIĞI ZAMANLARDA YAPAMADIĞIMIZ İŞLERİ YAPMAK İÇİN BİR FIRSATTIR

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, uzun bir bayram tatilinden sonra görevlerine başlayan öğretmen ve öğrencilere çalışmaları önerisinde bulunarak “Beyin çalışmayla yorulmaz” dedi.

Alkış, “Eğitim öğretim Tatilden sonra hızla başladı diyoruz. Ama aslında hızla başlamıyor. Maalesef tatil dönüşlerinde rehavet oluyor.  Diğer zamanlarda da cumartesi- pazardan sonra uzmanların dediğine göre en verimsiz gün pazartesiymiş. İnsanlar cumartesi Pazar günleri rehavete alışıyor. Pazartesi günü iş ağır gidiyor. Onun için bir rehber öğretmen olarak şunu söylemek istiyorum hem öğretmen arkadaşlarına ve meslektaşlarıma hem de öğrencilere. Hafta içinde saat kaçta kalkıyorsak tatillerde de aynı saatte kalkarak vücudumuzu alıştırmamız lazım. Tabi bu tatil geçti, dinlendi. Aslında tatiller tatil olmadığı zamanlarda yapamadığımız işleri yapmak için bir fırsattır. Maalesef toplumumuzda tatil denince boş durmak, bir şey yapmamak gibi algılanıyor dinlenme. Hâlbuki dinlenme o değil. Beyin çalışmayla yorulmaz. Beyin hep aynı işi yaparak yorulur, badanaj yapar. Farklı işler yaptırmak lazım. Tatillerde normal zamanlarda yapamadığımız işleri yapmak için iyi bir fırsattır diye düşünüyorum.” dedi.

BOŞ GEÇEN DERS YOK

Boş geçen ders bulunmadığını belirten Alkış, “Şuanda okullarımızda gerek ücretli, gerek kadrolu öğretmenlerimizde doldurduk. Boş geçen dersimiz bugün itibari ile yok. Yine hizmetli açığımız vardı. Geçen sene milli eğitime İŞKUR’dan gelen elemanlardan, hizmetlilerden bin kişi ayrılmıştı. Ama bu sene toplamda 2 bine düşmesi sebebi ile milli eğitim ayrılan payda düştü. Merkezde 170 kişiyi İŞKUR’dan eleman olarak görevlendirdik. Bunların bir kısmı bugün başladılar. İhtiyaç olan okullarımıza dağıtıyoruz.  Böylece okullarımızın hizmetli açığı kapatılmış olacak.  Bugüne kadar temizlikle ilgili velilerimizden gelen sıkıntılar, problemler bize ulaşmıştı. Ben velilerimizin ilgisine gerçekten teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren okullarımızın, idarecilerimizin, temizlikle ilgili bir mazeretlerinin olmaması gerekir diye düşünüyorum. Ama halen okullarımızda hijyenle alakalı, çocuklarımızın sağlığıyla alakalı bir problem olursa hiç çekinmeden bizi aramalarını yine bekliyoruz. Gerek şahsımın email’i olur, gerek milli eğitimin sitesi olabilir, telefonlarımız olabilir. Öğrencilerimizin sağlığı sıhhatti kesinlikle bizim için önemlidir. Bununla ilgili herhangi bir suiistimale fırsat verilmesini istemiyoruz. Velilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin bayramını kutluyorum. Ve 9 günlük tatilden sonra aşkla, şevkle, heyecanla eğitim- öğretime devam edeceğiz inşallah.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler