Alkış'tan Dershane açıklaması!

Alkış'tan Dershane açıklaması!

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Dershanelerin okula dönüştürülmesi veya kapatılması, liselere geçiş sınavları ve bilgi yarışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Alkış'tan Dershane açıklaması!

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Dershanelerin okula dönüştürülmesi veya kapatılması, liselere geçiş sınavları ve bilgi yarışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Alkış ilk olara dershanelerle ilgili yasal sürecin tamamlandığını belirterek, “Eylül 2015 itibariyle dershanelerin işlemlerini tamamlamış olması gerekiyor. Ya kapatılmış ya da özel okula dönüştürülmüş olması gerekiyor. Bununla ilgili yönetmelik çıktı. Tabi bu sene öğrencilerin mağdur olmaması açısından dershane kaydı alındı. Öğrenciler dershaneye devam ediyorlar. Özel okula erken dönüşen dershaneler ile ilgili bakanlığın teşvikleri ve destekleri var. Bundan yararlanmak isteyenler yararlanabilecekler. Kayıtlara gelince 1 Haziran itibariyle gerek anasınıfı gerekse 1. sınıf öğrenci kayıtlarımız başladı. Bizim burada velilerimizden talebimiz şu; en güzel okul eve en yakın olan okuldur. Maalesef ki toplumda bu okul iyidir, şu öğretmen iyidir şeklinde söylentiler olunca bir yığılma oluyor. Biz öğrencilerimizin evlerine en yakın okula gitmesini arzu ediyoruz. Mesela çevre mahallelerde okullarımızda 10 kişiyle eğitim öğretim yaparken 15 kişilik sınıflar varken, bir bakıyorsunuz merkezdeki sınıfımız 40’a kadar çıkabiliyor. Takdir edersiniz ki bir öğretmenin 15 kişi ile ilgilenmesiyle 40 kişi ile ilgilenmesi bir değil. Öğrencilerimizi kayıtlı olduğu yerde okutmak istiyoruz. Farklı bir duruma izin vermeyeceğiz.” dedi.

LİSELERE GEÇİŞ SINAVI

Alkış, liselere geçiş sınavlarıyla ilgili de, “Liselere geçiş sınavı konusunda ise yönetmelik üzerindeki çalışmalar tamamlanmış. Ankara’da toplantısına katıldım. Fikirlerimizi aldılar. Öğrencilerimizin mağdur olmayacağı, hem de çoklu bir tercih sistemiyle liselere geçiş sağlanacak. Bugün yarın yönetmelik yayınlanır diye bekliyoruz. Velileri, öğrencileri yanlış yönlendirmek istemem ama endişeye mahal yok. Şunu söyleyeyim; tüm okullarımız bu sınava göre öğrenci alacak. Artık sınavsız öğrenci alan bir okul diye bir şey yok. Tüm meslek liseleri, meslek teknik liseleri, imam hatip liseleri de Anadolu statüsünde. Ancak geçen yıl öyle bir şey olmuştu. Digor Anadolu Lisesi, Akyaka Anadolu Lisesi oldu ama çocuklarımızın puanı taban puanından daha aşağı olduğu için girememişlerdi. Bu sene taban puan uygulaması olmayacak. Öğrencilerimizin Anadolu Lisesi’ni kazanamama gibi bir durumu söz konusu olmayacak.” diye konuştu.

ÇOCUKLAR BİLGİ YARIŞMALARINI ÇOK SEVDİ

Bilgi yarışmalarının önemiyle ilgili de değerlendirme yapan Alkış, “Bilgi yarışmaları kıran kırana gitti. Çocuklarımız bu yarışmaları çok sevdi. Okullar arası bir kaynaşma olması açısından bu yarışmayı önemli buluyorum. Öğretmen arkadaşlarda da ayrı bir heyecan oluyor.” şeklinde konuştu. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler