Alkış’tan kulağa küpe nasihatler

Alkış’tan kulağa küpe nasihatler

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, 2012-2013 Eğitim-öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte, öğretmen, veli ve öğrenciere kulağa küpe nasihatlerde bulundu.

Saygıdeğer Öğretmenler, Değerli Veliler, Sevgili Öğrenciler;
Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için yorucu ve yoğun geçen 2012-2013 Eğitim-öğretim yılını hep birlikte büyük bir özveriyle tamamladık.
 
14 Haziran 2013 Cuma günü Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul ve lise okullarında eğitim gören toplam 71325 öğrencimiz karnelerini alarak yaz tatiline girecektir.
 
Büyük bir azim ve kararlılıkla tamamladığımız bu öğretim yılının sonu, hayatınızın yeni bir merhalesinin de ilk adımı aslında. Sizden, her doğan günü fırsat bilerek verimli, güzel bir tatil dönemi geçirmenizi ve yeni eğitim-öğretim yılına enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz.     
 
Bizim tüm çabalarımız sizlerin huzurlu bir eğitim alabilmenizdir. Şimdi bu emeklerin meyvesini görmek üzeresiniz. Çaba harcayan, gayret gösteren, emek veren bütün öğrencilerimizi gönülden kutluyorum.
 
Değerli Öğretmenler;            
Sizler insanın eğitimine, insanın içine, aklına, kalbine, ruhuna yöneldiniz; geleceğimizi kuracak çocuklarımızla, gençlerimizle ilgilenmekten yorulmadınız. Onları içinde yaşadıkları modern dünya hakkında bilgilendirmek için çalıştınız.
Tüm kavganız bilgi toplumunu oluşturacak güçlü bireylere hizmet etmek. Bu toplumu kuracak olan fedakârlık duvarında bir tuğla olabilmek için kendinizi feda ediyorsunuz. Düşünen, sorgulayan eleştiren nesil için görevinizi bir öğretim yılında daha tamamladınız.
 
Sizlerin çabaları çok kıymetli, değerli öğretmen arkadaşlarım. Sizler için bir senenin bitmesi ister istemez içinizde "yıllar geçiyor" hissini de uyandırıyor, farkındayım. Fakat çok iyi biliyorsunuz ki yıllar geçmiyor; birikiyor! Zaman zaman çeşitli olumsuzluklarla karşılaşsanız da güzel şeyler yapma azmini bırakmadınız. Bu ülke, bu çocuklar, bu gençler israf edilemez, buna hakkımız yok diye elinizden geleni yaptığınız için sizlere minnettarız!        
 
Kıymetli Anne-babalar;
Çocuklarınız üzerinde ne kadar büyük emeklerinizin olduğunu hepimiz biliyoruz karne heyecanınızı içtenlikle paylaşıyoruz. Sizlerin en değerli varlığınız ve canınızdan çok sevdiğiniz çocuklarınızın karnelerindeki başarı ve başarısızlığı değerlendirirken, karnenin, çocuğunuzun bir yıl boyunca derslerde gösterdiği performans ve çalışmanın notlarla gösterilen bir belge olduğunu unutmayınız. Karnelerde çocuğun olduğu kadar velilerin ve öğretmenlerin de katkısı vardır. Başarısız karnelerin sorumluluğunu sadece çocuğa yüklemek sorumluluktan kaçmaktır. Çocuklarımızı kesinlikle diğer çocuklarla kıyaslamamalı ve karne notlarını cezalandırma aracı olarak değil, içeriği ve sunumu ile olumlu bir geri bildirime dönüştürmeliyiz. Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek hazırlamak hepimizin asli görevidir.
 
Çocuklarımızın bir yılın yorgunluğunu ve stresini üzerinizden atmaları için sosyal, kültürel etkinliklere ve sportif aktivitelere katılarak eğlenerek dinlenmelerini sağlamalıyız. Hoşlandığı, başarılı olabileceğine inandığı, yetenekli ve ilgili olduğu tiyatro, sinema, resim, müzik vb. sanatsal alanlarda bir hobi edinmesi, sosyalleşmesi ve özgüveninin gelişmesi açısından önemlidir. Öğrenciler için tatil yalnızca dinlenmek ve eğlenmek değil, aynı zamanda iyi vakit geçirirken bir yandan da çeşitli kitaplar okuyarak bir yıl boyunca öğretilen bilgilerin pekiştirilmesi ve eksik bilgilerin tamamlanmasını sağlamaktır.
 
Unutmayalım! Hiçbir karne çocuklarımızdan daha değerli olamaz.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler