Alkış'tan Öğretmenlere Nasihat

Alkış'tan Öğretmenlere Nasihat

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Kars'a yeni atanan öğretmenler için düzenlenen Uzaktan Eğitim programında köylerde görev yapacak öğretmenlere bir dizi nasihatte bulundu.

 

Alkış, öğretmenlerin sadece öğrencilerin değil, görev yaptıkları mahalle veya köyün de öğretmeni olduklarını unutmamaları gerektiğini belirtti. İmzası gözükmeyen tek mesleğin öğretmenlik olduğunu da ifade eden Alkış, öğretmenin imzasının kalplere atıldığına da işaret ederek, görev yaptıkları köylerde kalmaları ve sosyal aktivitelere de katılmaları ricasında bulundu.
 
Kars’ta yeni atanan öğretmenler için Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Uzaktan Eğitim programına Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Müdür yardımcısı Harun Yenice katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, öncelikle öğretmenlik mesleğini seçtikleri için tüm öğretmenlere teşekkür etti. Öğretmenliğin aslında bir meslek olmadığını bunun alsında bir sanat olduğuna vurgu yaptı. Sadece sanatkarların eserlerindeki imzaların gözüktüğünü, öğretmenin imzasının ize gözükmediğine dikkat çeken Alkış, öğretmenin imzasının kalplere atıldığının unutulması gerektiğini de sözlerine ekledi.
 
Alkış arıca, köyleri tercih eden öğretmenlerin köylerinde kalmaları için ikna edici konuşma da yaptı. Öğretmenlerin kendilerini sadece okuldaki öğrencilerinin öğretmeni olarak görmemelerini, görev yaptıkları mahalle veya köyün de öğretmeni olarak görmelerini istedi. Ayrıca, öğretmenin sosyal etkinliklerde de er alması gerektiğine vurgu yapan Alkış, çevresini iyi tanıyan, sosyal ilişkileri iyi olan öğretmenlerin daha da başarılı olduklarını da misallerle anlattı.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler