Alkış’tan Öğretmenlere Tatlı Sitem

Alkış’tan Öğretmenlere Tatlı Sitem

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Şubat tatili nedeniyle öğretmen ve öğrencilere yazdığı mektuba beklenen ilgi gösterilmeyince tatlı sitemde bulundu.

Alkış’tan Öğretmenlere Tatlı Sitem

-”HEM OKUSA HEM YAZSA, OKUR-YAZAR OLSA”

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Şubat tatili nedeniyle öğretmen ve öğrencilere yazdığı mektuba beklenen ilgi gösterilmeyince tatlı sitemde bulundu.

Alkış, “Okumayla ile ilgili sürekli projeler yapılıyor. “Kars okuyor”, “Türkiye okuyor” gibi… Bizim okul salonlarımızda da bir saat okuma programları yapıyoruz. Yinede tam istediğimiz seviyede değil. Okumayla ilgili çalışmalarımız fakat yazmayla ilgili daha büyük sıkıntılarımız var. Biz arzu ediyoruz ki hem öğretmenlerimiz, hem öğrencilerimiz keşke mümkün olsa da velilerimizi de dâhil edebilsek. Hem okusa hem yazsa. Okur-yazar olsa. Okumayı yazmayı bilmek okur-yazar olduğumuz anlamına gelmiyor. Eğer gerçekten okuyorsak, mecbur olmadığımız halde okuyorsak, mecbur olmadığımız halde yazıyorsak o zaman biz okur-yazarız diye düşünüyorum.” dedi.

MEKTUBA CEVAP 300’Ü GEÇTİ

Alkış ayrıca, “Şubat tatiline giderken farklı bir şey yapmak istedim. Yani klasik bir dönem sonu mesajı yayınlamak yerine tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hitaben bir mektup yazdım. Ve bu mektuba da cevap istedim. Şubat tatili dönüşünde de bir hafta müsaade ettik. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz bakalım yazmayla araları nasıl, kaç kişi bu mektubumuza cevap yazacak diye böyle bir uygulama yaptık. Süresi içerisinde mektubumuza 255 cevap geldi. Süresi geçtiği zamanda 50 kadar daha mektup geldi. Yani 300’ü geçti cevap. Bu cevapları yazan öğretmen, öğrenci ayırt etmedik. Cevap yazanların içerisinde en güzel cevap yazan 25 kişiyi bir komisyon marifeti ile seçtik. Bu arkadaşlarla geçtiğimiz Cuma, Cumartesi, Pazar günü Sarıkamış Kaymakamlığının misafir olduk. Sağ olsun Kaymakam bey, öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızla bizi birlikte misafir etti.” diye konuştu.

HERKESİN BİR ÖZEL DEFTERİ OLSUN

Sarıkamış gezisiyle ilgili de bilgi veren Alkış, “Ben sizin aracılığınızla gerek kaymakam beye, gerek ilçe milli eğitim müdürümüze gerçekten çok teşekkür ediyorum. Ayrıca çocuklarımızla kayak yaptık. Şehitliği gezdik, katerina köşküne gittik, acı sudan içtik, bir araya geldik. Ve şunu konuştuk. Kars ı daha fazla nasıl yazmayla tanıştırırız, yazmayı daha geniş kesime nasıl ulaştırabiliriz? Bunlarla ilgili kafa yorduk. İnşallah bu 255 kişi bir 255 kişiyi etkilese bu dalga dalga yayılarak tüm Kars a ilçelerimizle birlikte yazmayı sevdirebilirsek. Yine şöyle bir karar aldık. Herkesin bir ajandası olsun. Herkesin bir özel defteri olsun. Defterinin ismi olsun. Mesela ben buraya geldikten sonra tuttuğum defterlerimi ciltlettirdim. İsim verdim. Birinin ismi kar, birinin ismi beyaz. Arzu ediyoruz ki her öğretmenimizin, her öğrencimizin bir özel defteri olsun. Not aldığı, şiir yazdığı, hikâye yazdığı, hatıraları yazdığı bir defteri olsun istiyoruz. Bu bunun çalışması. Başlangıç güzel oldu. İnşallah arkası gelecek diye ümit diyoruz.” dedi.

ÖĞRETMEN ARKADAŞLAR GÜNDE EN AZ BİR SAAT İNTERNETTE SÖRF YAPIYORLAR…

Alkış tatlı sitemini şöyle tamamladı:

“Bir iletişim eksikliği olmuş. Mesela bazı ilçelerimizde hiç cevap gelmedi. Ben araştırdığımda bir aksama olmuş, ulaşmadı dediler. Maalesef bizim web sitemizde de yayınlamış olmamıza rağmen ben şuna üzülüyorum. Öğretmen arkadaşlar günde en az bir saat internette sörf yapıyorlar. Ama maalesef üzülerek belirtiyorum milli eğitim müdürlüğünün sitesine iki ayda bir defada olsa girmeyen arkadaşlarımız var. Resmiyet arkadaşlara soğuk geliyor. Ama samimiyetle resmiyeti birleştirerek bunu sıcak hale getirmemiz lazım. Gelmeyene gitmemiz lazım, yazmayana yazmamız lazım, mutlaka okuma sayısını diğer ülkelerle mukayese edince maalesef 1965 ten bu yana yüksek öğrenimde 14-15 kat artış olmuş. Ama üzülüyoruz. Yüksek öğretim öğrencileri arasında okuma oranı 1965 in gerisindedir. Türkiye ye belki gücümüz yetmez ama Kars ta 3 kişiye daha fazla okutsak, 3 kişiye daha fazla yazdırsak bu bizim için kardır diye düşünüyoruz.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler