“Allah-u Ekber Dağlarının Kardelenleri”

“Allah-u Ekber Dağlarının Kardelenleri”

Sarıkamış Harekatı’nın 101. Yıldönümünü nedeniyle düzenlenen programda “Allah-u Ekber Dağlarının Kardelenleri” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen programda, Sarıkamış Fevzi Çakmak İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Allah-u Ekber Dağlarında şehit düşen 90 bin askerin hikayesini anlatan “Allah-u Ekber Dağlarının Kardelenleri” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tiyatro oyununda zaman zaman duygu dolu anlar da yaşandı.

Bundan 101 yıl önce Allah-u Ekber Dağlarında şehit olan 90 bin askerin hatıralarının ilkokul öğrencileri tarafından sergilenmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, “Allah-u Ekber Dağlarında bu vatan evlatlarının toprağına, bayrağına nasıl sahip çıktığını çocuklarımız tiyatro ile yansıttı. Ecdadımızın bu vatanı bizlere canları, kanları bahasına bırakabilmek için ne kadar fedakarlık ettiklerini unutmamamız açısından bu tür etkinliklerin yapılması büyük önem taşıyor. Çanakkale ve Sarıkamış başta olmak üzere ülkemizi düşmanlardan korumak için şehit düşen kahraman askerlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum” dedi.

Kurum amirleri ile çok sayıda vatandaşın izlediği program, şiir ve slayt gösteriminin ardından sona erdi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler