Almanya'daki Türkler Oy Kullanabilecek

Almanya'daki Türkler Oy Kullanabilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da yaşayan Türklerin ilk kez Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacağını söyledi.

Almanya'daki Türkler Oy Kullanabilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da yaşayan Türklerin ilk kez Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacağını söyledi. Erdoğan, Türk vatandaşlarının oy kullanması için Almanya'nın gerekli desteği vereceğini belirtti.
Almanya'daki Türkler Oy Kullanabilecek
 

Angela Merkel'in açıklamalarından önemli satır başları:

Hukuk sistemiyle ilgili aramızda görüşmeler oldu. Adalet bakanlarımızın birbirleriyle görüşmesi, yargının bağımsızlığı. Hakimlerin savcıların seçimi bütün bu noktaları ele aldık. Son yıllarda Türkiye'de reformlar üzerine konuştuk. İkili ilişkilerimizde her zaman daha iyi hizmetleri destekliyoruz. Türkiye'nin Ab üyeliğini ucu açık olarak görüyoruz. Türkiye'de seçimlerin olacağını da tabi ki görüştük ve Almanya'da yaşayan Türk vatandaşı olan insanların cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmak için destek vereceğimizi de görüştük. Kendilerinin oy hakkını Almanya'da kullanabilmeleri için destek sağlayacağız. Türk vatandaşı olarak, oy kullanma haklarının olması gerekiyor.

"ÇİFTE VATANDAŞLIĞI SAVUNUYORUZ"

Ama Almanya'da yaşayan ve Alman vatandaşlığı olan ya da çifte vatandaş olanlar ve Türk kökenli olanlar açısından, ben onların şansölyesi olarak onları hissediyorum. Bütün Almanya'da yaşayan insanların şansölyesi olarak kendimi hissediyorum. Çifte vatandaşlığın korunmasını kabul ediyoruz. Kendilerinin iki vatandaşlık arasında tercih etme zorunda kalmalarını değil, ikisini de sürdürebilmelerini istiyoruz.

"ÇOK REEL BİR SORUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Terörle mücadele konusunu görüştük. Çok reel bir sorunla karşı karşıyayız. Söz konusu olan müsteşarların aralarında görüşmelerini karara bağladık. Dış politika üzerine konuştuk. Özellikle de Suriye. Türkiye çok büyük katkıda bulunuyor. Özellikle mültecilerle ilgili. Almanya'nın Suriye'den mültecileri kabul ettiğini görüştük. 700 bin mülteci Türkiye'de barınmaktalar. Sayın devlet bakanı ve uyum bakanım ve kalkınma bakanımın yöreye ziyarette bulunması, bu mülteci kamplarını gezmelerini, daha sonra Almanya Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ziyareti öncesi iyi olacağını düşünüyorum.

"İNSANLARIN ÇOK ACI DURUMDA OLDUKLARINI KONUŞTUK"

Özellikle insani açıdan inanılmaz bir trajedi yaşandığını, bu alanda adımların atılması gerektiğini maalesef Cenevre'de insani çözüm açısından dilediğimiz ilerlemenin kaydedilmemiş olduğunu görmekteyiz. Rusya Çin ve İran ile ilgili temasların sürdürülmesi gerekiyor. İnsanların çok acı durumda olduklarını konuştuk. Her iki ülkenin insanları arasında çok yoğun bağlar bulunmaktadır. Çok sayıda Türk kökenli insan Almanya'da yaşamaktadırlar. Ziyaretinizden ötürü çok teşekkür ediyorum.

TERÖRLE MÜCADELE

- Terörle mücadele konusunu görüştük. Çok reel bir sorunla karşı karşıyayız. Söz konusu olan müsteşarların aralarında görüşmelerini karara bağladık. Dış politika üzerine konuştuk. Özellikle de Suriye. Türkiye çok büyük katkıda bulunuyor. Özellikle mültecilerle ilgili. Almanya’nın Suriye’den mültecileri kabul ettiğini görüştük. 700 bin mülteci Türkiye’de barınmaktalar. Sayın devlet bakanı ve uyum bakanım ve kalkınma bakanımın yöreye ziyarette bulunması, bu mülteci kamplarını gezmelerini, daha sonra Almanya Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ziyareti öncesi iyi olacağını düşünüyorum.

- Özellikle insani açıdan inanılmaz bir trajedi yaşandığını, bu alanda adımların atılması gerektiğini maalesef Cenevre’de insani çözüm açısından dilediğimiz ilerlemenin kaydedilmemiş olduğunu görmekteyiz. Rusya, Çin ve İran ile ilgili temasların sürdürülmesi gerekiyor. İnsanların çok acı durumda olduklarını konuştuk.

- Her iki ülkenin insanları arasında çok yoğun bağlar bulunmaktadır. Çok sayıda Türk kökenli insan Almanya’da yaşamaktadırlar. Ziyaretinizden ötürü çok teşekkür ediyorum.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları:

Mevkidaşım Merkel ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik. Suriye konusunu enine boyuna ele alma fırsatımız oldu. Neler yapıldı, neler yapılabilir bunları görüşme imkanımız oldu.

"ÜLKEMİZE BEKLİYORUZ"

Kendisini ilk fırsatta geçirdiği kazanın tesiri geçtikten sonra ülkemize bekliyoruz.

11 TÜRK KÖKENLİ PARLAMENTER

Almanya'da yaşayan 3 milyon nüfuslu Türk toplumunun çeşitli sorunları var. Bunları aramızda görüştük. Federal Parlamento'da 11 Türk kökenli parlamenterin yer alması bu seçimlerin önemli yanıdır diye düşünüyorum. Bu siyasetçilerin başarı öyküleri genç nesillere de örnek olacaktır

"ALMANYA'DAKİ TÜRKLER OY KULLANACAK"

En önemli beklenti seçimlerde oylarını kullanabilme konusuydu. 7 ayrı noktada artık Cumhurbaşkanlığı Seçimi ilk olmak üzere buradaki vatandaşlarımızın oy kullanma şansı olacak. Oy kullanma yerleri, salonlar ve 4 gün devam edecek her turda böyle bir imkan olacak

Merkel ve Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Erdoğan 'Suriye konusunda Cenevre'de ilerleme sağlanamadı.Esed varil bombaları kullandı. Almanya'nın tutumunu olumlu buluyor musunuz?' sorusuna şöyle yanıt verdi.

Cenevre olumlu bir netice doğurmadı ve olumlu neticeler beklenmiyor. İnsani yardım konsuunda Suriye açlıkla terbiye ediliyor. AA'nın fotoğrafları da Suriye'deki insanlık trajedisini gösterdi. Bu kabul edilebiir bir şey değil. İnsanlık futbol maçı seyreder gibi bunu nasıl seyreder? Ülkemde 700 bine yaklaşık Suriyeli var. Şuana kadar 2.5 milyara kadar yatırım yaptık . BM'den 130 milyon dolar kadar yardım geldi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler