Altay’ın 1 Mayıs ve Regaip Kandili Mesajı

Altay’ın 1 Mayıs ve Regaip Kandili Mesajı

ALTAY'IN 1 MAYIS MESAJI

Altay’ın 1 Mayıs ve Regaip Kandili Mesajı

ALTAY’IN 1 MAYIS MESAJI

Kars Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak, “Temennimiz işçilerin çalıştığı her yerde, emeğinin karşılığını alnının teri kurumadan ve insanca yaşayabileceği miktarda almasıdır” dedi.

Arpaçay Belediyesi çalışanları olmak üzere tüm emekçilerin işçi bayramını kutlayan Belediye Başkanı Erçetin Altay, “Temennimiz işçilerin çalıştığı her yerde, emeğinin karşılığını alnının teri kurumadan ve insanca yaşayabileceği miktarda almasıdır” dedi.

Altay, “Bizler yönetim olarak belediyemizde çalışan tüm personelimizi ayrım yapmadan büyük bir ailenin üyeleri gibi görüyoruz. İşçi haklarına karşı gösterilen hassasiyet ve işyeri barışı konusunda örnek bir kurum haline gelmiştir.” diye konuştu. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ancak işçi ve işveren arasındaki uyum, barış ve işbirliğiyle ulaşabileceğini belirten Altay, “Zengin, güçlü, müreffeh ve huzurlu bir toplum hedefine ancak, işçi-işveren arasındaki uyumu sağlayarak ve emeği istismar etmeden, üretimi artırarak ulaşabiliriz. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, ilçemizdeki tüm işçi kardeşlerim ile tüm dünya işçi ve emekçilerinin bayramı olan 1 Mayıs’ın barış ve huzur içinde kutlanmasını diliyorum” dedi.

ALTAY’IN KANDİL MESAJI

Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, üç ayların başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Altay mesajında, “Bu aylar öncelikle kendi iç huzurumuz, sonra da toplumsal huzur, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularının pekiştirilmesi açısından çok önemlidir” dedi.

Regaip Kandili’nin önemine ve üç aylarda toplumda sevgi ve kardeşlik duygularının öne çıktığına dikkat çeken Başkan Altay, “Regaip Kandili’ne erişmenin mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Regaip Kandili, başta mübarek Ramazan olmak üzere üç ayların da müjdecisidir. Bu aylar öncelikle kendi iç huzurumuz, sonra da toplumsal huzur, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularının pekiştirilmesi açısından çok önemlidir. Regaip, Miraç, Berat ve Kadir Geceleri gibi müstesna kandil gecelerinin yer aldığı üç aylar, milletimiz ve tüm İslam alemi için çok önemli ve faziletli zamanlardır. Regaib Kandili Allah’ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gecedir. Bu güzel günler ve geceler, insanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmaktadır. Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının öne çıktığı bu günleri iyi değerlendirerek, manevi ikliminden yararlanmalıyız. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, sevgi ve saygı ortamının oluşmasına, birlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki değerlerimizin tekrar yeşermesine çaba göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Arpaçaylı hemşehrilerimin Regaib Kandili’ni ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler