Altay'ın  3 Mayıs Mesajı

Altay'ın 3 Mayıs Mesajı

Kars Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay'ın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı

Altay'ın  3 Mayıs Mesajı

Kars Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay’ın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı

Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, basın özgürlüğünün, ülkelerin demokratik sisteminin korunmasında ve daha güçlü hale getirilmesinde, son derece önemli olduğunu kaydetti.

Altay mesajında, “Dünya genelinde kutlanan ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü ülkemizde de kutlamaktan büyük gurur duyuyorum. Günümüzün en zor ve özveri gerektiren mesleklerinden birini ifa eden tüm medya mensuplarının ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum. Basın özgürlüğü, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile ilan edilen bir haktır ve ülkelerin demokratik sisteminin korunmasında ve daha güçlü hale getirilmesinde son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

Ülkede ve dünyada yaşanan olaylar ve gelişmelerle ilgili en hızlı, en doğru ve güvenilir bilgilerle kitleleri aydınlatan basın-yayın organlarının, ülkelerin demokratikleşmesinde ve ilerlemesinde en büyük görevi üstlendiğini vurgulayan Altay, “Basınımız, gelişmelerle ilgili halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında ilişkileri güçlendirmektedir.

Bunun yanı sıra, toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesinde, toplumsal bütünlük, barış, huzur ve güven ortamının geliştirilmesinde de önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.

Basının, geçmiş yıllara kıyasla daha özgür ve çok sesli hale geldiğine işaret eden Altay, mesajına şöyle devam etti:

“Basının gerçekleri gözler önüne serme, olayları karanlıktan aydınlığa çıkarma, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama görevini yerine getirirken düşüncelerin serbest ve tarafsız şekilde ifade etmesi, olaylara taraf bütün birey ve kesimlere eşit mesafede olması, aynı fırsatı vermesi gerekmektedir. Basın etiği ve tarafsızlığı da bunu gerektirmektedir. Çeşitli zorluklarla kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak adına büyük bir özveriyle sorumluluklarını yerine getiren bütün basın çalışanlarının ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlar, başarılarla dolu bir meslek hayatı dilerim.”

Önceki ve Sonraki Haberler