Altay’ın kurtuluş mesajı

Altay’ın kurtuluş mesajı

Kars'ın Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Altay’ın kurtuluş mesajı

Kars’ın Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Altay, “Asırlardan beri her dönemde harp sahası olan ve ecdadımızın Orta Asya’dan batıya göç eden Türk boylarının ve kahramanlarının kapısı, Anadolu’da kurulan Türk devletlerinin serhat bekçiliğini yapan ilçemiz Arpaçay’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yılını kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız.” dedi.

Türklere elinden geldiği kadar acımasız katliam yapan Ermenilerin eski hınçlarını almak için, zalimce Arpaçay ve ilçeye Türk köylerine saldırarak kadın çocuk ve yaşlı demeden katliamlar yaptıklarını belirten Başkan Altay, şunları söyledi:

“Buna göre halkımız artık Osmanlı devletinden bir yardım beklemeden, bölge milis kuvvetleri oluşturarak kahraman mahalli kişilerin etrafında toplanmak sureti ile ilçemizde kaymakamlık görevi yapan Kocaoğlullarından öğretmen Mehmet Bey, Koç köyünden Kafkas Topçu 11 inci alayından Nesip oğlu Ahmet Bey, Burcalı köyünden Elbeyi oğlu Bekir Bey, Bardaklı Köyünden Ethem Oğlu İbrahim Bey, Tepe Köyü’nden Alibey, Susuz Porsuklu köyünden Gülizar oğlu Abdullah bey, Susuz Kızıl Kilisesi Selim Bey, Dağköyünden Seferilerden Daşdan Ağa,  isimlerinde mahalli kahramanlar canları pahasına mücadelelerini sürdürmüşlerdir. Kalbayı Mehmet Beyi esir almak isteyen Ermeniler iki köyümüzü esir almıştır. Karşılığında Kalbayı Mehmet Beyi isteyerek iki köyün halkının bağışlanması istenmiştir. Bunu duyan bölgemiz halkı Mehmet Bey’in gitmesini istememiş ise de Mehmet Bey öne atılarak gitmek istemiş, bunu gören Ermeniler ise kendi milleti kendi toprağı için kahramanca ölmeği kabul eden bu kahramanı biz öldürmeyiz diyerek affetmişlerdir. Tepeköylü Alibey, Şahnalar ve çevresinde başlatılan Ermeni katliamlarını durdurmak için, tren ile gönderilen Ermeni kuvvetlerini Şahnalar köprüsüne bomba koyarak imha etmişleridir.  Bu memleket topraklarının her karışı için binlerce şehit veren milletimiz düşmana karşı göğsünü gerek vatanı kurtarmışlardır. Acımasız Ermeniler Türk topraklarından sonsuza denk kovmuşlardır. Ulu Önder Atatürk’ün emri ile şanlı Türk ordumuzun şark cephesi komutanı Kazım Karabekir ve Halit Paşa’nın komutasındaki kahraman ordumuzun şark cephesine gelmesi ve kuvvet birleşiyor ve 3 Kasım 1920 de serhat ilçemiz Arpaçay düşman işgalinden kurtularak Anavatana kavuşturulmuştur. Bu sevinçli günü kurtuluş bayramımızı bizlere bahşeden Ulu Önder Atatürk’ü ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anarken, Kurtuluş Bayramımızın bütün Arpaçaylılara kutlu ve mutlu olmasını dilerim.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler