“Altın At” Çıldır Gölü’nde İkinci Kez Şahlandı

“Altın At” Çıldır Gölü’nde İkinci Kez Şahlandı

“Çıldır Altın At 2. Uluslararası Kış Şöleni” Ardahan Valiliği, Ardahan Belediyesi, Ardahan Üniversitesi, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (TGSDF), Çıldır Kaymakamlığı, Çıldır Belediyesi ve Âşık Şenlik Belediyesi iş birliğiyle, 8 Şubat 2014 Cuma

 “Altın At” Çıldır Gölü’nde İkinci Kez Şahlandı

“Çıldır Altın At 2. Uluslararası Kış Şöleni” Ardahan Valiliği, Ardahan Belediyesi, Ardahan Üniversitesi, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (TGSDF), Çıldır Kaymakamlığı, Çıldır Belediyesi ve Âşık Şenlik Belediyesi iş birliğiyle, 8 Şubat 2014 Cumartesi günü Çıldır Gölü’nde gerçekleştirildi. Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Çıldır Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Tesisleri mevkiinde düzenlenen şölen renkli görüntülere sahne oldu. Buz tutmuş ÇıldırGölü üzerinde düzenlenen festivale Çıldır başta olmak üzere, Ardahan ve çevre illerden çeşitli dallardan sporcular akın etti.Şölende atlı kızak yarışları, rahvan at yarışları, atlı okçuluk yarışı, kar üstünde güreş, cirit oyunları ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Yüzeyi tamamen buzla kaplı olan Çıldır Gölü üzerinde yapılan etkinliğe Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Milletvekilleri Orhan Atalay ve Ensar Öğüt, ArdahanBelediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (TGSDF) Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan, Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile çok sayıda sporcu, vatandaş ve basın mensubu katıldı.

REKTÖR PROF. DR. KORKMAZ: ARDAHAN COĞRAFYASI VE TEMİZ HAVASIYLA DÜNYAYA İYİ BİR ALTERNATİF OLUŞTURUYOR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açış konuşmasını Ardahan Üniversitesi Rektörü ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Ramazan Korkmazyaptı. Rektör Prof. Dr. Korkmaz,Ardahan'da geleneksel sporları yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla böyle bir programı organize ettiklerini kaydetti. Bu nedenle önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Bugün tarihi günlerden bir gün yaşıyoruz. Bu toprakların dünyaya sunacağı şeyleri herkese göstermemiz gerekiyor. Dünya kuraklıkla boğuşurken, hava kirliliğiyle boğuşurken, Ardahan coğrafyası ve temiz havasıyla dünyaya iyi bir alternatif oluşturuyor. “ diyerek, Çıldır’da düzenlenen şölenin anlam ve önemini dile getirdi. Öte yandan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, bu yıl ikincisi düzenlenen “Çıldır Altın At 2. Uluslararası Kış Şöleni”ne yurt içinden ve yurt dışından katılımlar olduğunu bildirdi. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Korkmaz, şölenin düzenlenmesinde emeği olan herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ettiğini belirtti.

BAŞKAN KÖKSOY: ORGANİZASYONDA ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ’NİN BÜYÜK KATKILARI VAR

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, “Çıldır Altın At 2. Uluslararası Kış Şöleni”nin düzenlenmesinde Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve ARÜ’lü akademisyenlerin büyük katkıları olduğunu söyleyerek, “Üniversitenin akademik çalışmalarının yanında bu tarz sosyal, kültürel ve sportif çalışmalara imza atması gerçekten çok önemli. Çünkü bugün burada donmuş Çıldır Gölü’nün üzerinde Türkiye’nin birçok yerinden ve yurt dışından gelen sporcuları ağırlıyoruz. Ayrıca katkılarından dolayı sporcularımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programda söz alan Ardahan Milletvekilleri Ensar Öğüt ve Orhan Atalay ise, Ardahan’da bu tür organizasyonların tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Çıldır Altın At 2. Uluslararası Kış Şöleni”ni düzenleyen tüm kurumlara ve katılımcılara teşekkür etti.

VALİ AZİZOĞLU: ÇILDIR GÖLÜ ÜLKEMİZİN EN GÜZEL GÖLLERİNDEN BİRİDİR

Vali Seyfettin Azizoğlu, Ardahan'ın önemli etkinliklere imza atan bir il olarak dikkat çektiğini hatırlatarak, “Bir yerin kalkınması için oranın güzelliklerinden ve özelliklerinden istifade etmemiz gerekir. Çıldır Gölü de bu manada ülkemizin en güzel göllerinden biridir. 124 kilometrekare alan üzerinde, 70 santimetre kalınlığında buzla kaplı dünyada ender görülen göllerden bir tanesidir. Bu yüzden ikincisini yapmakta olduğumuz festival, inanıyorum ki Çıldır’ın tanıtımına ve turizmin gelişimine önemli katkılar sunacaktır.” diye konuştu.

ATLI KIZAK VE DÖRT NAL YARIŞMASI ADETA NEFES KESTİ

Çıldır Altın At 2. Uluslararası Kış Şöleni etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışlar adetanefes kesti. Geçtiğimiz yıla nazaran katılımın daha yüksek olduğu yarışlarda, atlı kızak ve dörtnal at yarışmasını şölene katılanlar soluksuz izledi. Çok büyük çekişme ve heyecana sahne olan atlı yarışlarda atlı kızak kategorisinde Tuncay Aydemir adlı sporcubirinci olurken, ikinciliği Tekin Akçay, üçüncülüğü ise İlbeyiDurdağı kazandı. Atlı kızak yarışında dereceye girenlerin ödülleri Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu tarafından takdim edildi.Dörtnal at yarışında ise birinciliği Muhsin Koç, ikinciliği Zekeriya Senem, üçüncülüğü ise Kadir Karahan kazandı. Dörtnala at yarışında dereceye girenlere ödülleri ArdahanMilletvekili Ensar Öğüt tarafından verildi.

BUZ ÜZERİNDE ATA SPORU

Daha sonra Ardahan İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Güreş Takımı tarafından güreş gösterisi gerçekleştirildi. Genç güreşçilerin kar üzerindeki mücadelesi resmen hafızalara kazındı.

DONAN GÖLDE AT YARIŞLARI VE CİRİT MAÇLARI YAPILDI

Yüzeyi 70 santimetreye varan buzla kaplı Çıldır Gölü'nde gerçekleştirilen şölende atlı kızak ve rahvan at yarışları gerçekleştirildi. Program kapsamında ayrıca Akçakale Cirit Kulübü ile Kayseri Atlı Spor Kulübü arasında karlı ve buzlu zeminde okçuluk müsabakası düzenlendi. Buzlu zemin üzerinde Erzurum Atlı Spor ile Kars Selim Çıplaklı Köyü Atlıspor kulüpleri arasında oynanan cirit maçı şölenin unutulmaz anları arasında yer aldı.

ÇILDIR GÖLÜ’NDE HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

Yarışların ve müsabakaların ardından Kafkas Halk Oyunları Ekibi buz üzerinde dans gösterisi yaptı.

Etkinliğin ardından katılımcılara ARÜ Çıldır Turizm ve Otel İşletmeciliği Tesisleri’nde yemek verildi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler