'Altın Baret' Sahibini Buldu

'Altın Baret' Sahibini Buldu

Fabrika içi aylık İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantılarında tespit edilen “Ayın En İyi Risk Bildirim Kartları” da kurul üyelerinin oylamalarıyla seçilmekte.

'Altın Baret' Sahibini Buldu

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) konularında sürekli bir gelişim içinde olan ve örnek uygulamalara imza atan Kars Çimento Fabrikasında uzun bir süredir çalışanların çalıştıkları ortamdaki riskli durumları ve riskli davranışları tespit edip, söz konusu riskin ortadan kaldırılmasını sağlamak amacıyla düşünce ve fikirlerini yazarak bildirdikleri Risk Bildirim Kartları uygulaması başarıyla devam ettirilmekte.

Fabrika içi aylık İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantılarında tespit edilen “Ayın En İyi Risk Bildirim Kartları” da kurul üyelerinin oylamalarıyla seçilmekte olup; seçilen bu Risk Bildirim Kartları, tüm çalışanlarımızın görebileceği ve okuyabileceği bir şekilde duyuru panolarına bu riske yönelik olarak alınan aksiyon planlarıyla birlikte asılmakta.

Aylık olarak yapılan bu değerlendirmelerin yanı sıra, yine yeni bir uygulama ile yılın en iyi Risk Bildirim Kartının seçilerek “Altın Baret” ile ödüllendirilmesi yönünde de bir karar alınmış olup; bu ilk uygulama çerçevesinde yine kurul üyelerinin seçimiyle “2013 Yılının En İyi Risk Bildirim Kartı” olarak Vardiya Amiri Cafer Çiftçi’nin yapmış olduğu risk bildirim tespiti seçildi.

Geçtiğimiz hafta içinde, Fabrika Müdürü Yasin Sarıçamlık’ın yapmış olduğu bir açılış konuşması ile start alan ve Türkiye Çimse-İş Sendikası ile birlikte Kars Çimento Fabrikası’nda düzenlenen bir organizasyon vesilesiyle, Yılın En İyi Risk Bildirim Kartı sahibi Vardiya Amiri Cafer Çiftçi’ye Genel Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gözüküçük ve Çimentaş Grup Endüstriyel İlişkiler Müdürü İzzet Tokuş tarafından “Altın Baret” ve özel hediyesi takdim edildi ve böyle bir risk tespiti yaptığı için de kendisine teşekkür edildi.

Kars Çimento Fabrikası Müdürü Yasin Sarıçamlık, program sonunda aynı uygulamanın bundan böyle her yıl için uygulanarak geleneksel hale getirileceğini ve çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği konularına olan ilgilerini sürekli aktif tutmak ve bu yöndeki uygulamalara teşvik etmek amacıyla benzer yeni projelerin de gerçekleştirileceği bilgisini verdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler