Altındaki Yükseliş Kars’ta Kuyumcuları Vurdu

Altındaki Yükseliş Kars’ta Kuyumcuları Vurdu

Altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle zor günler geçiren Karslı Kuyumcu esnafı, satışlarının ciddi oranda düştüğünü dile getirdi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com (Özel Haber)

Son günlerde doların hızlı yükselişinin diğer sektörlerde olduğu gibi kuyumculuk sektörünü de olumsuz yönde etkilediğini belirten Karslı Kuyumcular, satış yapamadıklarını belirtti.

Kuyumcular olarak piyasada büyük bir sıkıntı yaşadıklarını belirten Yalçın Tokmak, “Özellikle altın başta olmak üzere Dolar ve Euro’nun aşırı yükselişinden dolayı işlerimiz gerçekten de yok denecek kadar azaldı. Bazı günler siftah dahi yapamadan işyerimizi kapatıyoruz. Müşterilerimiz daha önce yatırım amaçlı gelip alışveriş yapıyordular, ancak bu yükselişten dolayı mecbur kalmadıkça bize uğramıyorlar. Bizim için sıkıntı çok büyük. Ancak Kuyumcu esnafı olarak inanıyoruz ki bu zor durumdan kurtulacağız” dedi.

Son zamanlarda sürekli zarar ettiklerini belirten Yalçın Tokmak, “Altın fiyatlarındaki yükseliş bizim özellikle dışarıya satış yapamadığımız için en büyük kayıplarımızdan birisidir. Sattıklarımızın yerine de sürekli fiyatlar yükseldiği için yenisini koyamıyoruz. Bu da sattığımızdan da kar etmek yerine zarar etmemize neden oluyor. Bununla ilgili zaten bütün esnaflarımızda sıkıntı yaşamaktadır.” ifadesini kullandı.

Öte yandan Yalçın Tokmak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve Kars Valisi Rahmi Doğan’ın sayesinde bu durumun kısa sürede çözüleceğini de dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler