Amatör Ruhun Önemi!

Amatör Ruhun Önemi!

Kars Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nce 2013 yılı spor faaliyetleri için ayrılan ödenekten alınan spor malzemelerin; amatör spor kulüpleri ile boks, kayak, atletizm ve güreş dallarında ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece almış sporcul

Amatör Ruhun Önemi!

Kars Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nce 2013 yılı spor faaliyetleri için ayrılan ödenekten alınan spor malzemelerin; amatör spor kulüpleri ile boks, kayak, atletizm ve güreş dallarında ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece almış sporculara dağıtım töreninde konuşan Kars Valisi Eyüp Tepe, amatör ruhun önemine vurgu yaptı.

Vali Eyüp Tepe, “En son söyleyeceğimi en başta söyleyerek sözüme başlamak istiyorum.” dedi ve “Ne olur amatör ruhu kaybetmeyin. Bu bizim için olmazsa olmaz. Günümüz Türkiye’sinde sporcunun profesyonelleşmesi demek para demekkha, maddiyat demek ama tabi başarıya gelince veya ahlaka gelince orada durmak gerekiyor. O manada biz İl Özel İdaresi olarak yaptığımızı çok büyütmeyelim. Bizim yapmış olduğumuz, bugün sizlere vermiş olduğumuz desteği çok büyük görmüyoruz. Ancak bundan sonra yapmak istediklerimizi ve yapacaklarımızı göstermek adına belki bir başlangıç olarak değerlendirmek lazım.” şeklinde konuştu.

PARA HERŞEY DEĞİL

Paranın her şey olmadığını da belirten Vali Tepe, “Benim geçmiş yıllardaki tecrübelerimi zaman zaman arkadaşlarımla paylaştım. Burada başkanımla da paylaştığımı hatırlıyorum. Kaymakamken çeşitli ilçelerde biraz önce bahsettiğim profesyonel takımlara destek olduk. Ama hep hüsranla neticelendi. Amatör ruhla spor yapan kardeşlerimize destek olduk. Hep yüz akıyla çıktık. Hep başarılarla anıldık. Dolayısıyla bizde gerek valilik olarak gerek İl Özel İdaresi olarak gerekse devletimiz olarak imkanlarımızkha nispetinde amatör sporlara desteğimizi bundan sonrada devam ettireceğiz. İnşallah sizler başarılı oldukça bizler bundan gurur duyacağız.” diye konuştu.

AKDENİZ OYUNLARI

Türkiye’de start alan Akdeniz oyunlarına da değinen Vali Tepe, “Ülkemiz bugünde malumunuz olduğu üzere Akdeniz oyunları bildiğiniz üzere şu an ülkemizde yapılıyor. 3 bin tane sporcuyu ağırlıyoruz. Hepsi amatör sporlarla başlamış ve bugün kendi branşlarında, dallarında ülkelerini temsil edecek başarıları elde etmiş. Bugün ülkeler adına yarışmalarda yer alıyorlar.  İnşallah sizleri de bu tür şampiyonalarda, olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında Kars’ımızı ve ülkemizi temsil ediyorken görmek bizim için en büyük mutluluktur.” dedi.

Vali Tepe daha sonra şunları söyledi:

“Yatırımlarımız devam ediyor. Allah devletimize, hükümetimize, milletimize zeval vermesin.  Hakikaten son yıllarda Türkiye’nin her bir tarafında sadece Kars’ı söylemek belki haksızlık olur. Belki Kars bu manada belli konularda eksik bile kalıyor. Ancak son yıllarda pozitif ayrımcılık anlamında bu bölgelere de çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Kars’ta kapalı bir yüzme havuzunun yapılıyor olması bile aslında bunun için verilebilecek en büyük örneklerden birisidir. Bununla yeterli olur mu? Olmaz. Dahakha güzel işlere de imza atmak isteriz. Bunlar hepsi teker teker yapılıyor. Mesela ilk başladığım zaman basın mensubu arkadaşlarımız bize bir takım şeyler sordukları zaman şunu söylemiştik arkadaşlarımıza; ‘Biz sözle değil icraatla konuşacağız inşallah’ diye. İnşallah bundan sonraki temel atmalarda, bundan sonraki açılışlarda bunları bir zat yaşayacağız.  Tabi biz bunları rahatlıkla söylüyoruz. Niye söylüyoruz? Arkamızda devletimiz olduğu için söylüyoruz. Bakanlarımızı hissettiğimiz için söylüyoruz. Geçen pazartesi Sayın Vekillerimizle beraber Gençlik Spor Bakanlığındaydık. Hakikaten biz orada çok güzel sözler aldık. Müjdeli haberler aldık. Ama bunları inşallah, ancak bütçeye önümüzdeki senelerde konulduğu zaman bunları ifade edeceğiz. Bunlardan şunları ifade etmeye çalışıyorum. Devlet sporda başarılı olmak adına kendine düşen görevi belki, bundan önce imkanlar nispetinde çok fazla yerine getiremiyordu ama bundan sonra alt yapı anlamında bir bahanemiz kalmayacak. Yine Kars’ımızı 1970’li yıllardaki 80’li yıllardaki o başarılı, Türkiye’nin iftihar tablosu şehir unvanını yeniden kazandırmaya sizlerle beraber çalışacağız. Ben başarılarınızın devamını diliyorum.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler