Amatör Spora Malzeme Desteği

Amatör Spora Malzeme Desteği

Kars Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nce 2013 yılı spor faaliyetleri için ayrılan ödenekten alınan spor malzemeleri amatör spor kulüpleri ile boks, kayak, atletizm ve güreş dallarında ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece almış sporcular

 Amatör Spora Malzeme Desteği

Kars Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nce 2013 yılı spor faaliyetleri için ayrılan ödenekten alınan spor malzemeleri amatör spor kulüpleri ile boks, kayak, atletizm ve güreş dallarında ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece almış sporculara dağıtıldı.

Özelikle de gençliğin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve spora olan alışkanlıklarının kazandırılması için Kars Valiliği harekete geçti. İlde bulunan 10 amatör spor kulübü ile ulusal ve uluslararası müsabakalardakha derece yapmış olan 27 sporcuya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nce malzeme desteğinde bulunulması sağlandı. Bunun için de İl Özel İdaresi binasında mini bir tören düzenlendi ve hem kulüplere hem de sporculara hediyeler ve spor malzemeleri dağıtıldı.

Törende yapılan konuşmalarda da gençliğe vurgu yapılarak, yöneticilerin de genç olmasının bu destekleri kamçıladığı, devletin de artık gençliğin yer aldığı spor alanlarına yatırım yaptığı anlatıldı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Bakanı Burhan Taş, “Yönetime geldiğimizden itibaren amacımız Serhat şehrimizde geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi değişik branşlarda spora yönlendirmek spor alanına yapmalarını sağlamaktır. Spor belli bir disiplin içerisinde öğretmen antrenör yönetiminde gerekli araçlar ve gereçlerin bulunduğu tesislerde yapılmaktadır. Sporda iki temel hedef vardır; birincisi toplum sporu ikincisi, zirve sporudur. Toplum sporunun amacı, toplumun her kesimindekha spor yaptırmaktır. Zirve sporun amacı, yarışmalarda başarıya ulaşmaktır. Bu nedenle bugün burada toplanmamızın amacı, spor yapan kulüplerimizin ne kadar çok ekonomik sıkıntılar içerisinde olduğunu dile getirmek ve bu ekonomik sıkıntılarda onlara bir nebzede olsa katkı sağlama adına Kars İl Özel İdaresi tarafından alınan spor malzemelerinin dağıtımını yapmaktır. Burada bu malzemelerin alınmasında katkı sağlayan başta Sayın Valimiz Eyüp Tepe’ye Sayın Milletvekillerimiz Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’a ayrıca İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey’e ve İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür ediyoruz. Kars’ın sporu için bundan böyle el vermenizi, gönül vermenizi birlikte güzeli, daha güzeli, en güzeli gerçekleştirmeyi burada bulunan herkese teklif ediyorum. dinamik bir gençlik geliyor. Bu kardeşlerimize sahip çıkmak aralarında kardeşlik bağını kuvvetlendirmek ve onlara gerçek anlamda hissettirmek için hepimize büyük işler düşmektedir. Dostlarla dostluk ve sevinç içinde yeni sezonda buluşmak dileğiyle bizlere bu malzeme alımında katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat da, “Kars Valisinin, İl Özel İdaresinin kurumlara ayırmış olduğu bütçe kapsamında 2013 yılı içerisinde ve ayrılmış olan ödenekle amatör spor kulüplerine ve amatörkha sporculara 2013 yılı içerisinde Türkiye’de ulusal ve ulusalarası müsabakalarda derece elde eden sporculara ödül vermek üzere burada bulunmaktayız. Futbol olarak ilimizde 10 tane amatör takım var. Bu amatör takımlarımızın az olması hasebiyle futbolun dışında herhangi branşlarda uğraşma şansı çok az. Biz bu futbol takımlarımızın diğer ferdi branşlarda da  mücadele etmelerini canı gönülden istiyoruz. Tabi futbol tesis ister, antrenman alanı ister, spor salonu ister. Sayın Valim; ben bu konuyu zatıalinizin takdirine bırakıyorum.” diye konuştu.

SPOCULAR İSE DUYGULARINI ŞÖYLE DİLE GETİRDİLER:

TUGAY ERDEMİR: Bir kez Türkiye 3. sü oldum. Geçen sene 66 kiloda Türkiye şampiyonu oldum. Avrupa’da Ukraynalı’ya dövüldüm. Bu sene de Türkiye 2’ si oldum. Kampımız var. Birinci olan arkadaşımız da var. İnşallah onu dövüp Avrupa Şampiyonasına gideceğim. Zorlukları derken, Hocalarımız sağolsunlar Vedat Demirkol, Gençlik Spor İl Mürdümüz, SODES olsun, emniyet müdürlüğümüz yardımcı oluyorlar. Eşofman olsun, malzeme olsun her türlü destekte bulunuyorlar. Her türlü arkamızdalar.

ZEYNEP GÖNÇ: Boksörüm. Türkiye 2’si, Avrupa 3’sü, Türkiye 3’sü oldum. Böyle hediyeler aldığımız için daha başarılı olmaya adım atıyoruz. Daha motive oluyoruz. İnşallah daha güzel başarılar elde edeceğiz.

GARİPCAN OSMANOĞLU: 2012’de Sinop’ta Türkiye 2’si oldum. İyi çalıştım. Dereceyi hak ettiğimi düşünüyorum. Zorlu rakiplerim vardı ama benden daha zorlu değildi. Vedat Hocam ve Kıvanç Hocam bana çok yardımcı oldu. İkisine de teşekkür ediyorum.

TUĞRULHAN ERDEMCİ: Türkiye 3’üncüsü oldum. İki sene üst üste Türkiye şampiyonu oldum. Avrupa’ya gittim. Güzel derecelere ulaştım. Hocalarımın desteğiyle güzel yerlere ulaştım. Vedat Hocam ve Kıvanç Hocamın destekleriyle çok iyi derecelere girdim.

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Vali Eyüp Tepe’nin konuşmalarından sonra malzeme dağıtımına geçildi.

İl Özel İdaresi Yemekhanesi’ndeki programa Vali Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Bakanı Burhan Taş, AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, Futbol İl Temsilcisi Rıza Akıl, Gençlikkha Hizmetleri ve Spor İl Şube Müdürü Öner Osmanoğlu, TCDD Gar Müdürü Yılmaz Kocagil, Atletizm Antrenörü Bahattin İnce, Güreş Antrenörleri İsmail Çakırca, Ömer Satılı, Boks Antrenörleri Vedat Damirkol, Ayhan Sönmez, Kayak Antrenörü Erol Karabulut, kulüp başkanları ve sporcular katıldı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler