Amatör Telsizciler Dünya Çapındaki Yarışmaya Katıldı

Amatör Telsizciler Dünya Çapındaki Yarışmaya Katıldı

Amerika’da yayınlanan CQ dergisinin 80 yıldan beri düzenlemiş olduğu CQ WW SSB Contest 2016’ya Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti(TRAC) Artvin Şubesi organizasyonu ile Kars, Artvin, Trabzon ve Ordu’daki Amatör Telsizciler katıldı.

Yarışmaya TRAC Artvin Şubesi çağrı işareti YM9KM ile çok operatör kategorisi ve yüksek güç ile katılım sağlandı. Yarışma kısa dalga  160-80-40-20-15 ve 10 m bantlarında SSB (Single Side Band: Tek Kenar Bant) 48 saat süre ile gerçekleştirildi.

Yarışmaya operatör olarak TA7OM Hüdaverdi Güneş (Ordu), TA7K Kadir Turan (Trabzon), TA7Q Bülent Ercelep (Trabzon), TA7SO Ömer Büyükkara (Trabzon) TA9j İsmail Çakmak (Kars) ve TA9EG Hasan Gültekin katıldılar.

Yarışma;  29 Ekim Cumartesi uluslararası saat ile 00:00’da başladı ve 30 Ekim Pazar günü UTC 23:59 ‘da tamamlandı. Çalışma boyunca; 160-80-40 m Bantlarında Delta Loop anten ve 20-15-10 m bantlarında yagi anten kullanıldı. Yapılan görüşmeler N1MM Log adlı bir yazılım ile anında bilgisayara kaydedildi. Yarışmaya dünya çapında 10 bin civarında istasyonun katıldığı tahmin edimekte. Amerikadaki CQ Dergisi yarışma komitesinin sonuçları  hesaplanması yaklaşık 6 ay olup bu yarışmadan TRAC Artvin şubesi bir derece beklemektedir.

Yarışmaya Kars ilinden katılan TRAC Kars Şubesi Başkanı ve Kafkas Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Çakmak yapılan faaliyet ile ilgili aşağıdaki açıklamalarda bulundu. “Amatör Telsizcilik faaliyetini 5809 sayılı “Elektronik ve Haberleşme Kanu”un 43. maddesi, 18.07.2009 Tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan “Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği” ve 03.02.2010 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan KEGM Amatör Telsizcilik Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği” ne göre bir hobi olarak yapmaktayız.  Dünyanın farklı ülkesindeki amatör telsizciler her yıl yarışmalar düzenlemektedirler.  İki gün boyunca yapılan faaliyet bir bakıma afet ve acil durumlardaki haberleşme kabiliyetimizi de ortaya koymaktadır. Bu sayede alt yapı eksikliklerimizi de belirleyebilmekteyiz.  Önümüzdeki yıllarda benzer faaliyetleri Kars ilinden gerçekleştirmeyi planlamaktayız.”

 

 

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler