'Anadolu bir ana kucağıdır'

'Anadolu bir ana kucağıdır'

AK Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal, Kars İl Teşkilatının genişletilmiş il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ünal: 'Anadolu bir ana kucağıdır'

AK Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal, Kars İl Teşkilatının genişletilmiş il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Terör meselesi, Kürt sorunu ve açılım süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Ünal, Anadolu’nun bir ana kucağı olduğunu söyleyerek, sınırdan alınan mültecilerle ilgili yapılan eleştirilere gönderme yaptı.

Ünal, Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonu’ndaki toplantıda, “Devlet kendi vatandaşının hak ve özgürlüklerini kimseyle pazarlık konusu yapmaz. Hele hele terör örgütüyle asla yapmaz. Şimdi MHP’liler diyor ya, ‘siz bunlarla müzakere yapıyorsunuz.’ Evet, müzakere yapıyoruz ama biz terörü bitirmek, silahı bırakmaları için müzakere ediyoruz. Terörü bitirmek ve sonlandırmak, silahları ve silahların şiddetini bitirmek için kiminle konuşacaksınız? Terörü uygulayanlar ve onların uzantılarıyla konuşmak zorundasınız ama biz vatandaşımızın haklarını ve özgürlüklerini kimseyle müzakere etmeyiz. Biz vatandaşlarımızın, özellikle Kürt vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlükleriyle ilgili düzenlemeleri hızlı şekilde yaptık. Her düzenleme yaptığımızda muhalefet bize ne dedi? ‘ne aldınız da ne veriyorsunuz’ dedi. Dedik ki ‘vatandaşımızın hakkıyla ilgili al-ver olmaz.’ Devlet, kendi vatandaşının hakkını vermek zorundadır. Devlet kendi vatandaşının hakkını da kimseyle müzakere etmez.” dedi.

Ünal daha sonra söyledi:

“Terörü gelince; Dedik ‘terör ayrı bir konu’ Terör bir güvenlik sorunu ama terörü besleyen bataklığın kurutulması gerek. İşte bugün terörü besleyen bataklık kurutulmuştur. Nasıl kurutulmuştur? Ünal, dün devleti suçlayanlar, bugün PKK’yı suçluyor. Dün devletin şiddetinden şikayet eden vatandaş artık bugün PKK’nın şiddetinden şikayet ediyor. Devlet kamu düzenini sağlar, rahat olun. Bugün sorunun çözümünde çok önemli bir noktaya geldik. Niye biliyor musunuz? Çünkü artık vatandaşın kalbini kazandık. Eğer biz vatandaşımızın kalbini kazanmasaydık, eğer biz vatandaşımızla bir gönül bağı, aidiyet bağı, kimlik bağı kurmasaydık... Bir örnek vereceğim sadece, Mısır’da, Tahrir’de insanlar toplandığında hatırlıyor musunuz bunlar da Diyarbakır’da Tahrir benzeri bir toplanma yapmak istediler, 150 kişiyi toplayabildiler sadece. 2012’de hatırlayın Hafız Esat’ın oğlu bugünkü Eset, kuzey Suriye’yi PYD’ye bıraktığında PKK, Kuzey Suriye üzerinde Şırnak, Beyteşşebap, o bölgede çok ciddi bir saldırı düzenledi. Hatırlayın ve silah dağıtmak istedi, orada özerk bir bölge oluşturmak istedi. Ama vatandaşlarımız ne yaptı? Buna teveccüh etmedi. Bu son 3 günlük şehir eşkıyalığı, yağma ve yıkımda insanlarımızı sokağa çıkaramadılar. Bütün Türkiye’de sokağa çıkan insan sayısı 120 bin. Dolayısıyla bugün artık devlet, vatandaşıyla gönül bağını kurmuştur. Bugün artık vatandaş, devletine güvenmektedir. Bugün artık Türkiye’nin bir terör sorunu vardır ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti de çözüm süreci çerçevesinde bu sorunu çözmeye çok yakındır. O yüzden içiniz rahat olsun, gönlünüz rahat olsun. Ve çözüm sürecinin muhatabı da bizatihi vatandaşımızın kendisidir. Ama dediğim gibi terörü sonlandırmak, silahların bırakılması ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde kamu düzeninin ve güvenliğinin sağlanması için bu süreç devam etmekte.”

Anal ayrıca, “Anadolu bir ana kucağıdır. Biz, 1490’larda İspanya’da zulme uğrayan Yahudilere de kucağımızı açtık. Biz, o günden bu güne kadar bütün mağdurlara, bütün mazlumlara bütün zulme uğrayanlara hep bir ana kucağı olduk. Ve buzum bu tavrımız sayesinde ham olsun bu topraklar üzerinden Allah’ın bereketi hiç eksik olmadı. Allah’ın yardımı hiç eksik olmadı. Ve hamd olsun bu mazlumların, bu mağdurların duasıyla Türkiye bu sıkıntıdan da çıkacaktır.” diye konuştu.

AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, parti yönetimi ve ilçelerin parti başkanlarının da hazır bulunduğu toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. 

20141018aw219977_02.jpg

20141018aw219977_01.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler