Ankara’ya teknik inceleme gezisi

Ankara’ya teknik inceleme gezisi

ARDAHAN KARS ARTVİN KALKINMA PROJESİ KIRSAL TURİZM TEKNİK İNCELEME GEZİSİ YAPILDI

Ankara’ya teknik inceleme gezisi

ARDAHAN KARS ARTVİN KALKINMA PROJESİ KIRSAL TURİZM TEKNİK İNCELEME GEZİSİ YAPILDI

Ardahan Kars Artvin Kalkınma Projesi (AKAKP) tarafından 3-6 Nisan 2015 tarihleri arasında Ankara İli Beypazarı ve Nallıhan İlçeleri’ne Kırsal Turizm Teknik İnceleme Gezisi düzenlendi.

Programa, Artvin Vali Yardımcısı, Ardanuç, Şavşat ve Yusufeli Kaymakamları, Çıldır, Sarıkamış, Arpaçay ve Yusufeli Belediye Başkanları, Ardahan, Kars, Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürleri ile AKAKP Proje Koordinatörü katıldı.

Programda kırsal turizme yönelik çalışmalarının aktif olarak yürütüldüğü Beypazarı ve Nallıhan İlçeleri’nde yapılan çalışmalar yerinde incelendi. Kırsal turizm çalışmalarının ne şekilde yürütüldüğü, bu tarz projelere başlamadan önce yapılması gereken ön çalışmalar, katılımcılık ve yöre halkının yapılan çalışmalardaki önemi konularında bilgi verildi.

Gezi kapsamında özellikle birlikte ve planlı hareket etmenin bir ilçede ne gibi olumlu değişiklikleri beraberinde getirdiğinin gözlemlenmesi, her bölgenin kendisine ait değerleri tespit etmesi, gün yüzüne çıkarması, farklı çalışma modellerinin incelenmesi ve kadın emeğinin öneminin öne çıkması gerektiği gözlendi.

Beypazarı ve Nallıhan İlçeleri’nde, yapılan el sanatları ve yöresel ürünler, kullanılmayan köy okullarının yöresel yemek yapan restaurant ve konaklama alanına dönüştürülmesi, doğal ve tarihi zenginlikleri (Hıdırlık Tepesi, Uyuz Suyu Şelalesi, Kuş Cenneti, Juliopolis Nekropol Alanı) ile inanç turizme yönelik alanları (Bacım Sultan Türbesi, Tapduk Emre Türbesi) ziyaret edildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler