Anne ve oğlunu öldüren zanlı, ilk duruşmada savunma yapmak istemedi!

Anne ve oğlunu öldüren zanlı, ilk duruşmada savunma yapmak istemedi!

Figen ile oğlu Mert Muhammet Karadağ'ı tüfekle öldüren cinayet zanlısı Mesut Saçu, savunma yapmak için zaman istedi.

İstanbul'dan Kars'a ev almak için gelen anne Figen ile oğlu Mert Muhammet Karadağ'ı tüfekle öldürüp su kuyusuna attığı ve üzerinde bulunan parayı aldığı iddia edilen, "kasten öldürme" ve "silahla yağma" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıldan 30 yıla hapis istemiyle açılan davada yargılanan sanık Mesut Saçu hakim karşısına çıktı.

Kars 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Mesut Saçu, tutuklu bulunduğu Iğdır S Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşmada müşteki olarak maktul Figen Karadağ'ın kızı Şeyda Meral Tekingündüz, sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu.

Sanık Saçu, savunma yapmak için zaman istediğini ifade ederek, "Avukatım bizzat cezaevinde yanımda olduğu zaman ifade vermek istiyorum. Savunmamı hazırlamak için zaman istiyorum. Üzerime atılı suçu ile hakları anladım, uzun süre tutuklu bulunuyorum tahliyemi ve tutuksuz yargılanmak istiyorum." dedi.

Figen Karadağ'ın kızı Şeyda Meral Tekingündüz de sanık Saçu'nun ifadesinin ardından ifade vermek istediğini dile getirerek, "Olaya dair görgüm yoktur, sanığın ifadesinden sonra beyanda bulunacağım. Sanıktan şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Önceki ve Sonraki Haberler