Annemin Şarkısı adlı filmin yönetmeni Kars Şehir Sinemasında

Annemin Şarkısı adlı filmin yönetmeni Kars Şehir Sinemasında

“Annemin Şarkısı” adlı filmin yönetmeni Kars Şehir Sinemasında, sinemaseverlerle buluştu.

Annemin Şarkısı adlı filmin yönetmeni Kars Şehir Sinemasında

“Annemin Şarkısı” adlı filmin yönetmeni Kars Şehir Sinemasında, sinemaseverlerle buluştu. Dün akşam 19.00 seansında son zamanlarda sıkça adından söz ettiren film, Kars’ta da gösterime girmiş oldu. Filmin yönetmeni Erol Mintaş, “Annemin Şarkısı” yönetmeni ve senaristiyim. Bizim filmimiz 90’larda zorunlu göçle birlikte kendi köyünden ayrılmış, İstanbul’a yerleşmiş daha sonra diğer bireyleri farklı yerlere dağılmış bir aileden kalan iki ferdin hikâyesini anlatıyor. Anne ve oğul hikâyesini beyaz perdeye yansıttık.” dedi.

Mintaş, “Neden Kars’ta Böyle Bir Film Gösterimi Gereği Duydunuz?” sorusuna, “Çünkü ben Karslıyım. Bizim filmimizde 10 Kasım’dan beri Türkiye genelinde vizyonda. Kars Şehir Sineması’nda da bugün vizyona girdi. Sağ olsun bizim buradaki sinema derneğindeki arkadaşlarda bu etkinliği bu seansa katılmamızı önerdiler. Bunu organize ettiler, bizde buradayız. Seyirciyle buluştuk. Memleketimdeyim filmimde buradaki insanlarla buluştu. Benim için güzel bir şey.” şeklinde cevap verdi.

Mintaş, “Film Nerede Çekildi, Kadrosu Nasıl?” sorusu üzerine de şöyle konuştu:

“Bizim filmimiz, çoğunlukla İstanbul’da. Hikâyenin büyük bölümü İstanbul’da geçiyor. Çok kısa bir bölümü de Ağrı-Doğubeyazıt’ta çekildi. Genel olarak filmin başrollerinde Feyyaz Duman, Zübeyde Ronayi ve Nesrin Cavatzade oynuyor. Genel olarak böyle. Şimdiye kadar filmin bir çok söyleşisine katıldık. İstanbul’da Ankara’da İzmir’de katıldık. Şuanda bir tur devam ediyor. Şu anki durağımız Kars. Yarın Doğubeyazıt ve Ağrı’ya geçeceğiz. Oradan Siirt, Diyarbakır öyle devam edeceğiz. Genelde şuan katıldığımız bütün seansların sonrasında olumlu pozitif tepkiler alıyoruz. Umarım bu böyle devam eder. Filmimiz daha fazla insanlara ulaşır diye umut ediyoruz.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler