Antalya’dan başlayan 3 haftalık yolculuk Kars’ta tamamlandı!

Antalya’dan başlayan 3 haftalık yolculuk Kars’ta tamamlandı!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 3 hafta önce Antalya’dan başladığı il il gezme yolcuğu Kars’ta tamamlandı.

Volkan KARABAĞ

Kars’ın Kağızman ilçesinde partisinin 1. Olağan Genel Kurul Toplantısına katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partililere seslendi. Davutoğlu, son üç hafta içerisinde Antalya’dan başlayan yolculuklarının Kars’ta tamamlandığını söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen kongre divan kurulunun oluşması ve saygı duruşu ile İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kongreye aşıklar da sazlı ve türküleriyle renk kattı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu kongrede yaptığı konuşmasında, “Ben kürsüye tam çıkarken, Pençe kilit harekatında kahraman 3 askerimiz şehit olmuş. Allah mekanlarını cennet eylesin, bu topraklar için kan döken, ter döken, emek veren her insanımız her zaman hem hürmete layık hem de rahmana kavuştuğunda ona rahmet hepimizin niyazıdır. Aşşah ülkemizdeki birliği ve beraberliği daim eylesin, bu ülkeye kurulan tuzakları bu tuzak kuranların başında parçalasın inşallah.” dedi.

Bölge insanlarının kendilerine hizmet eden insanları unutmadığından dolayı memnuniyetini dile getiren Davutoğlu, “Dün Digor’daydık esnafımızı, çiftçimizi, gençlerimizi, yaşlılarımızı, kadınlarımızı dinledik. Akşam üzeri Kars merkezdeydik, bugün de Kağızman’dayız. Son üç hafta içerisinde Antalya’dan başlayan yolculuğumuz bütün güney satını Antalya, Mersin, Adıyaman ve Şırnak şeklinde Türkiye’nin güneyini en batıdan en doğuya kadar gittik. Şimdi de kuzeydoğuya serhat şehrimiz, mikroşehrimiz ve hepimizin gönlünde taht kurmuş Hasan El Harakani’nin şehrine geldik. Bir taraftan çok mutlu oldum, çünkü bütün bu diyarlarda bu halkın ne kadar vefalı olduğunu, hiçbir çıkar gözetmeden kendisine hizmet eden insanları, liderleri nasıl unutmadığını gözlemledim ve mutlu oldum. Ama diğer taraftan bütün bu şehirlerde gördüğüm yoksulluk, açlık hatta ve hatta Adıyaman’da 6 gencimizin intiharına kadar giden bunalımlar. Kağızman’a gelirken etrafa baktım belki de Türkiye’nin değil dünyanın en güzel diyarları. Yemyeşil ovalar, yaylalar, meralar ve tabi Aras ile buluştuğumuz andan itibaren de güzel bahçeleri Kağızman.” diye konuştu.

Kendilerinin çıktıkları çileli yolculukta yiğit insanların da kendileriyle birlikte yürüdüklerini söyleyen Davutoğlu, “Çok zor ve çetin bir yola kalktık ama 12 Aralık 2019 yılında partimizi kurduğumuzda o zaman söylediğimiz şeyleri kulak ardı edenler, “bu iktidar yolsuzluklara bulandı, bu iktidar rant bulutu” dediğimizde dudak bükenler 2,5 yıl içinde şimdi gerçekleri görüyorlar ve birçok yerde karşımıza çıkıp “Sayın Başbakanım haklıymışsınız iyi ki bu partiyi kurdunuz” diyorlar. Biz o zaman bu partiyi kurarken bütün zorluklara göğüs gerecek bir kadro aradık, dürüst, samimi, güven duyulan ve halkın içinden çıkmış kadrolar ve Elhamdülillah zor şartlarda bütün bu çileli yolculuğunu kabul eden nice yiğit insanlar meydana çıktılar. Kars’ta da çıktılar bütün ülke satında olduğu gibi. Bu zorlu baskılar altında bu mücadeleyi zorlu bir dönemde sürdürmek üzere Kars’ta bayrağı eline alıp  çınar bayrağını yükselten Yavuz bakanıma teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından yapılan kongrede tek aday olan Kasım Yıldız başkan seçildi.

antalya’dan-baslayan-3-haftalik-yolculuk-kars’ta-tamamlandi!-(1).jpgantalya’dan-baslayan-3-haftalik-yolculuk-kars’ta-tamamlandi!-(2).jpgantalya’dan-baslayan-3-haftalik-yolculuk-kars’ta-tamamlandi!-(3).jpgantalya’dan-baslayan-3-haftalik-yolculuk-kars’ta-tamamlandi!-(4).jpgantalya’dan-baslayan-3-haftalik-yolculuk-kars’ta-tamamlandi!-(5).jpgantalya’dan-baslayan-3-haftalik-yolculuk-kars’ta-tamamlandi!-(6).jpgantalya’dan-baslayan-3-haftalik-yolculuk-kars’ta-tamamlandi!-(7).jpgantalya’dan-baslayan-3-haftalik-yolculuk-kars’ta-tamamlandi!-(8).jpga4a24160-ea3f-4bfc-8811-48a81e2f7377.jpegdsc_0025.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler