Ardahan Belediyesi 2016 Bütçe Görüşmeleri Tamamlandı

Ardahan Belediyesi 2016 Bütçe Görüşmeleri Tamamlandı

Ardahan Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Faruk Köksoy’un başkanlığında gerçekleşen belediye meclis toplantısında, 2016 yılı tahmini gelir gider bütçesi görüşüldü. Ardahan Belediyesi’nin meclis toplantısında, bütçe görüşmeleri yapıldı. 2016 yılı gelir-gider tahmini bütçesi, 25 milyon 40 bin TL olarak oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis üyeleri onuruna, Yalnızçam Kayak Merkezi’ndeki Yalnızçam Otelli’nde verilen yemeğe; Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti Ardahan İl Başkanı Yusuf Demirci, Belediye Meclis üyeleri, Başkan yardımcısı Levent Turan ve Belediye Birim Müdürleri katıldı. İktidar ve muhalefet partisine mensup meclis üyeleri, aynı masalarda buluşup keyifli sohbetlere imza atarken, ev sahibi Başkan Köksoy; 2016 bütçesiyle ilgili yaptığı konuşmada; “Belediyeciliğin ve şehirciliğin tepe noktasını aşmış durumdayız. Yani bundan sonra her işimiz daha kolay ve hızlı olacaktır. Bütçe konusunda ciddi bir mesafe kat ettik. Bu bütçe ile Ardahan’ın uygulamada olan, altyapı-üstyapı projelerine devam etmesi sağlanırken aynı zamanda, gelecekte Ardahan’ın cazibe merkezi olması için çabalarımızın sürekliliği sağlanacaktır. Ardahan gibi küçük şehirlerdeki imkanları sınırlı olan belediyelerde gerçekten çok mücadele etmek gerektiğini vurgularken, bu konuda çok ciddi bir mücadele içinde olduğumuzun bilinmesi gerekmektedir, diyen Başkan Köksoy, konuşmalarına şöyle devam etti; İnsan hayatı gelişmeye, yenilenmeye meyillidir. Yeni medeniyetler insanoğlunun fıtratında vardır. Dolayısıyla bizde belediye olarak bu yeniliklere her zaman koşacağız. Halkımıza; estetik bir şehir, seveceği aşık olacağı bir şehirde yaşaması sağlanıp; bu doğrultudaki projeler peşinde olacağız. Bu anlamda, hazırlanan ve kabul olunan bütçemizin ilimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
BÜTÇEDE EN BÜYÜK PAY YATIRIMLARA AYRILDI
2016 yılı performans programında en büyük payı , Fen İşleri Müdürlüğü’ne ayrıldı. Fen İşleri Müdürlüğü için tahmini bütçe 8 milyon 370 bin TL olarak belirlendi. Fen İşleri Müdürlüğü’nü Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü takip ediyor. Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne de 1 milyon 680 bin lira tahmini hedef koyuldu. En yüksek tahmini bütçeye sahip diğer bir müdürlük ise; Destek Hizmetleridir. En düşük bütçe ise; yeni kurulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün oldu. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü için 100 bin liralık bir bütçe öngörülüyor. iha

Önceki ve Sonraki Haberler