Ardahan Belediyesi Zabıta Ekipleri Fırın ve Kasapları Denetledi

Ardahan Belediyesi Zabıta Ekipleri Fırın ve Kasapları Denetledi

Ardahan Belediyesi Veteriner ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ekmek fırınları, kasaplar ve marketlerin et reyonları denetlendi.

Ekmek gramajları, çevrenin rahatsız edilmemesi için bacaların kontrollerinin yapıldığı denetimlerde halk sağlığına uygun şekilde üretim yapmayan fırınlara uyarılarda bulunuldu. Yapılan denetimlerde kurallara uymayan ve çevre kirliliğine neden olan fırınlara eksikliklerinin giderilmesi konusunda ikaz tutanağı düzenleyerek bir hafta süre verildi.
Sabahın erken saatlerinden itibaren aralıksız denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri baca filtrelerinin kontrolünün yanı sıra ekmek yapılan elleri, unlu mamullerin hamura çevrildiği yerleri, tuvaletleri ve tartıyı da kontrol etti. Ekmekleri tek tek tartarak gramajlarını kontrol eden ekipler ekmek yapılan ellerinde hijyenik olup olmadığını kontrol ederek uyarılarda bulundu.
Vatandaşların sağlıklı şartlarda kesilen ve korunan hijyenik et ve et ürünleri tüketmeleri için denetimlerine devam eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işyeri açma ruhsatı ve fiyat tariflerini inceledi.
Hijyen koşullarını denetlerken eksikleri olan işletmecilere uyarılarda bulunuldu. Soğuk hava depolarının da detaylı olarak incelendiği denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. iha

Önceki ve Sonraki Haberler