“Ardahan Eğitimde Nitelik Kazanıyor”

“Ardahan Eğitimde Nitelik Kazanıyor”

​Ardahan Valisi Ahmet Deniz’in girişimleri sonucu Ardahan’da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, eğitim kalitesinin arttırılması ve eğitime yeni bir ivme kazandırılması amacıyla “Ardahan eğitimde nitelik kazanıyor” projesi hayata geçiyor.

Projenin hayata geçirilmesi dolayısıyla Vali Ahmet Deniz başkanlığında, Belediye Başkanı, Vali Yardımcıları, Milli Eğitim yetkilileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla “Milli Eğitim Danışma Kurulu” toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Vali Deniz, projenin startını verdiklerini belirterek, “Bugün, ‘Ardahan eğitimde nitelik kazanıyor’ projesinin startını veriyoruz. Bu proje kapsamında dolu dolu bir çalışma yaparak Ardahan’ı eğitim de ileri bir seviyeye taşıma umudundayız” dedi.
Ardahan’ın eğitim de ki yeri ve eğitim kalitesinin arttırılması için yapılabilecekler hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Deniz daha sonra şunları konuştu; “İlimizde vatandaşlarımızın yüzde 35’i şehirde, yüzde 65’i ise kırsalda yaşıyor. Köyde ki yaşam standartları maalesef ders çalışma anlamında sağlıklı değil. Yine öğretmenlerimizin kısa süre ilimizde kalıp, daha sonra ayrılmaları eğitim seviyemize büyük etki ediyor. Öğretmenlerimizden tam verim alacakken Ardahan’ı bırakıp gidiyorlar. Bu durum bizi üzüyor. Bunlar belki bizim dezavantajlarımız, bu nedenle bizim biraz daha fazla çalışmamız, ekstra performans sarf etmemiz gerekiyor. Öğretmen, öğrenci, veli ve idareciler olarak hep beraber ‘Ardahan eğitimde nitelik kazanıyor’ projesini hayata geçireceğiz. Bu projenin hayata geçmesinde hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Özellikle okul müdürlerimizden ve öğretmenlerimizden daha fazla özveri ve gayret istiyoruz. Ayrıca, velileri de bir şekilde işin içine katmamız gerekiyor. Okullarımızın fiziki şartları anlamında Türkiye’nin en iyi illerinden bir tanesiyiz. Öğrencilerimiz 15 kişilik sınıflarda eğitim-öğretim görüyor. Şimdi kırsalda ki öğrencilerimizi yatılı okullarımızda okumaya teşvik ediyoruz. Okullarımız ve pansiyonlarımız pırıl pırıl ve neredeyse hepsi yeni. Eğer Ardahan’ı geliştireceksek, Ardahan’ı değiştireceksek mutlaka ama mutlaka eğitim de başarıyı yakalamalıyız. Kendimize bir hedef koyarak, sağlam bir çalışma gayreti gösterip, o hedefin altını doldurmamız gerekiyor. Bu çok zor bir şey değil. İlk etapta hedefimiz Türkiye’de ilk 30’a girmektir. Bu proje kapsamında üniversitemizden, mahalli idarelerimizden, belediyelerimizden ve kamu kurumlarımızdan da destek beklemekteyiz. Bu iş başından sonuna gönül işi, sevgi işidir. Hep birlikte gayret gösterip, gece gündüz demeden çalışarak, sevgimizi ve gönlümüzü işin içine katarak, bu projemizi sonuçlandıracağız. Bunları başardığımız zaman ve genç nüfusumuzu nitelikli hale getirdiğimiz zaman gelecek yüzyıllar bu milletin yüzyılı olacaktır.” iha

Önceki ve Sonraki Haberler