Ardahan Güzelleşiyor

Ardahan Güzelleşiyor

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, “Yaptığımız çalışmalar sonucunda Ardahan modern bir kent görünümüne kavuşacaktır” dedi.

 

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İHA muhabirine yaz döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Köksoy kış gelmeden birçok işi bitirmek için yaz dönemi çalışmalarına hız verdilerini ve fen işleri ekiplerinin başta Karagöl Mahallesi ve Yenimahalle olmak üzere müteahhit firmalarla 8 noktada yol ve kaldırım çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

YOL YAPIM ÇALIŞMALARI

Köksoy, her yaz dönemi yapılan yol çalışmalarına bu yıl daha fazla ağırlık vereceklerini belirtti. Amaçlarının Ardahan’ın ulaşımda sorunsuz bir hale getirmek olduğunu ifade eden başkan Köksoy, “Şu an görüldüğü gibi birçok ana ve ara yollarda yapım, bakım ve onarım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Amacımız Ardahan’ı hak ettiği bir seviyeye getirmek” dedi.

İnşaat bölgelerindeki yollarda da sıkıntı olduğunu dile getiren Köksoy, şunları kaydetti: “Her yaz dönemi olduğu gibi bu yaz dönemi de inşaat sezonunda artış var. Özellikle inşaatların yoğun olduğu bölgelerde yollarımızda sorunlar meydana geliyor. Vatandaşımız yeterki, bu tür durumlar karşısında sabırlı olsun biz gerekeni yapacağız.”

KENTSEL YENİLEME PROJESİ

Kentsel dönüşüm çalışmalarında sona yaklaşıldığını ifade eden Köksoy, ''Kentsel dönüşüm çalışmalarına Halil Efendi ve Yeni Mahallelerinde gerçekleşecek. Daha önce kapsama alanına giren Atatürk Mahallesi, imar yapısı nedeniyle bu mahallede çalışma yapılmayacak.

Köksoy yenilenecek olan eski garaj (Kars garajı) ihale sonrası proje kapsamında yıkım çalışmalarına başlandığını ve kısa zamanda bitirilmesinin planlandığını da belirtti.

Başkan Köksoy Ardahan’ın büyük sorunlarından biri olan hayvan barınağının Belediyemiz tarafından çok kısa sürede Avrupa standartlarına uygun olarak yapımına başlandığını ve yakın zamanda hizmete gireceğini ifade etti.

İMAR PLANI

Başkan Köksoy, 1999 onaylı imar planının uygulanabilirliğini yitirdiğini belirterek, artık yeni imar planının faaliyette olduğunu söyledi.

Alt yapısı ve üst yapısıyla Ardahan'ın bundan sonra daha modern ve daha çağdaş bir il olacağını belirten Köksoy, yeni imar planımızla kentin 20 yıllık gelişimini planlıyoruz. Uzman ve plancılarla faaliyete geçen yeni planla daha çağdaş ve modern bir kent amaçlıyoruz.

Köksoy, Kentsel dönüşümünde söz konusu imar planının içinde yer aldığını ifade ederek, ''yeni imar planında dubleks evler ve bahçeli evler yer alacak. Ayrıca kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık 400 hayvan barınağı kent dışına çıkarılacak. Ardahan ilçe görüntüsünden kent görüntüsüne geçecek ve yeni revize imar planı ile şehrimizin 25 yıllık gelişimi ve dönüşümü planlandığını ifade etti.

HAYVAN PAZARI YENİDEN YAPILIYOR

Başkan Köksoy daha sonra şunları söyledi; “Yeni hayvan pazarı için eylül ayında kazma vurulacak. Entegre ve fonksiyonel bir hayvan pazarımız olacak artık. Kent merkezi için çok ciddi bir sorun olan kanalizasyon çalışmalarına başlandı. 27 kilometre kanalizasyon yapım sürecine şuan resmen girildi. Hayvan pazarı şehir dışını çıktığında, mevcut yerinde kapalı halk pazarı kurulacak. Bunlar kentin çok ciddi eksikliklerini ortadan kaldırmış olacak”

PEYZAJ ÇALIŞMALARI

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Koksoy, Şehrin Gelecekte Çiçek Bahçesi Olmasını Hedeflediklerini Söyledi.

Başkan Köksoy, Kars garajındaki 5 adet baraka halinde olan dükkânın yıkılacağını, yerine yapılacak olan 12 yeni dükkanın yapımına başlandığını da ifade etti.

Amaçların Kars Garajının bölgede merkez olmasını istediklerini belirten Köksoy, ’’şuan bu bölgede yıkılması gereken dükkânlar yıkılmadan yerlerine yenilerinin yapılmasına başlandı. Amacımız kimsenin mağdur olmaması. Çünkü esnafın dışarıda kalmasını istemiyoruz. Dükkânı yıkılmadan kendisine yeni dükkân teslim etmiş olacağız. Buda belediyenin vatandaşa verdiği güvenden kaynaklanıyor’’ dedi.

Köksoy, yeni yapılacak olan 12 dükkânın 3 kat bina üzerinde yaklaşık 750 metrekare kapalı alan olacağını kaydetti.

TEHLİKE ARZ EDEN KÖPRÜLERİN ONARILMASI

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kent içinde tehlike arz eden köprülerin onarılacağını da bildirdi.

Köksoy, “Kaptanpaşa Mahallesi, Atatürk mahallesi ve Yeni Mahalleyi bir birine bağlayan alabalık deresi üzerinde bulunan köprünün tehlike arz ettiğini belirterek, bu köprü şuan itibariyle yaptığımız incelemelerde tehlike arz ediyor. Bunu arkadaşlarımız onarmaya alacaklar. Yıkılmaya gerek görülmediği için önümüzdeki günlerde onaracağız” dedi.

Köksoy, ayrıca kentteki diğer köprülerinde gözden geçirildiğini sözlerine ekledi.

Diğer önemli sorunlar olan alt yapı, kanalizasyon, yol, yeşil alan, park bahçe ve otopark gibi sorunların çalışmalarının devam ettiğini belirten Köksoy, konuşmasına şöyle devam etti;

“Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan da aldığımız büyük güç ve destekle itibarını kaybedip, iflas etmiş bir durumda olan Ardahan Belediyesini yeniden ayağa kaldırdık. Ardahan tarihinde bir ilk olan, ilk defa belediyenin gelir ve gider hesaplarını dengeledik. Ardahan için büyük önem arz eden altyapı ve su sorununun çözümü noktasında ciddi ve somut adımların da atıldığını, tüm bu çalışmalar sonucunda Ardahan’ın gelecek 100 yılına yatırım yaptıklarını ifade etti.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler