Ardahan Milletvekili Ögüt'ten  Hibe Desteği İstedi

Ardahan Milletvekili Ögüt'ten Hibe Desteği İstedi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 10 baş ve üstü hayvan besleyenlere hibe yapılmasını istedi.

 

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 50 baş ve üstü hayvan besleyenlere hibe yapılmasını eleştirerek, şöyle dedi:

 

"Hayvancılığın geliştirilmesi için 10 baş ve üstü hayvan besleyenlere hibe yapılırsa bu sayede aile işletmeciliği gelişeceği gibi göç duracak, işsizlik ve de yoksulluk önlenmiş olacaktır."

 

15 gün önce Kars Hayvan Pazarı'nın kapatıldığına işaret eden Öğüt, "Kars'ta canlı hayvan alım satım ticareti yapılmamaktadır. Bölgemiz hayvancılıkla geçimini sağlayan bir bölge olması nedeniyle şap hastalığının önüne geçilmesi gerekmektedir" dedi.

 

-SEL ZARARININ KARŞILANMASINI İSTEDİ-

 

Ardahan merkez ve ilçelerinde şiddetli dolu ve yağmur yağması sonucu büyük zararların oluştuğuna dikkat çeken Öğüt, vatandaşların zararlarının tespit edilmesi ve karşılanmasını istedi. Öğüt, şöyle dedi:

 

"Başta Ardahan ve Kars olmak üzere o bölgeye acil Afet'ten ekip gönderilsin, bu hasarlar devlet tarafından karşılansın. Devleti oraya davet ediyorum. Karadeniz'de bir sel olduğu zaman hemen 2-3 trilyon para gönderiyor Sayın Başbakan ama Doğu Anadolu'ya gelince 5 kuruş göndermiyorlar, isyan ediyorum."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler