Ardahan Strateji ve Eylem Planı Çalıştayı Yapıldı

Ardahan Strateji ve Eylem Planı Çalıştayı Yapıldı

Ardahan'ın her alanda kalkınmasına yönelik mevcut potansiyelleri görmek ve geleceğe dönük yol haritası ortaya koymak amacıyla hazırlanan “Strateji ve Eylem Planı” taslağının değerlendirilmesi ve şekillendirilmesi amacıyla çalıştay düzenlendi

Öğretmenevi’nde düzenlenen çalıştay’a, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, SERKA Genel Sekreteri, kurum müdürleri, STK ve Siyasi Parti temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Ardahan ve 5 ilçesini kapsayan eylem planında geniş bir biçimde ele alınan; ekonomik varlıklar (tarım, hayvancılık, turizm, sınır kapıları, arıcılık, kayak, kazcılık, meyvecilik, ormancılık, balıkçılık, peynir üretimi), doğal kaynaklar, kaleler ve kuleler, endemik bitki çeşitliliği, ekolojik çeşitlilik, nüfus yapısı, spor faaliyetleri, aşıklık kültürü, sosyal aktivite potansiyeli ve kültürel değerleri kapsayan dökümanlar ile istatistiksel veriler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Çalıştayda bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, “Amacımız ilimizin potansiyelini, envanterini çıkartarak neyi nasıl planlayacağımız ve diğer illere göre öne çıkan farklılıklarımızı belirlemek olduğunu, çok farklı özellikleri ile çok büyük bir değer olan ilimizin özellikle büyük bir hayvancılık havzası olduğunu, doğamız, yaylalarımız, tarihi ve özel konumu yanında ipek yolu ve ticaret yolu olduğunu, Ülkemizin Kafkasya’ya açılan kapısı olduğunu belirterek projeye herkesin bir katkı sunmasını istedi.

Projeye dair bilgilerin Valiliğimiz sitesinde yayınlandığını, kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın değerlendirilmesine sunulduğunu ve değerlendirilmesini istedi.

Ayrıca; ilimizin coğrafyasının çok güzel olduğunu, bu anlamda dünyanın sayılı şehirlerinden olduğunu, barışın kardeşliğin, dostluğun en yoğun yaşandığı ilimizi daha ileri nasıl götürebiliriz ve yaşam standardını nasıl artırabiliriz bunu konu da neler yapabiliriz bunun üzerinde yoğun bir şekilde çalışmalıyız dedi. Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Çalıştay’da ayrıca; Belediye Başkanı Faruk Köksoy da, ilin sorunlarına değinerek proje hakkında kısa bir açıklama yaptı. Köylerimiz ve ilçelerimizle birlikte projenin amacına ulaşması için hep birlikte yoğun gayret sarf etmeliyiz dedi. Başkan Köksoy, Projenin hazırlamasında katkıda bulunanlara da teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler