Ardahan Valisi Kurbanlık Meydanında!

Ardahan Valisi Kurbanlık Meydanında!

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarını gezdi.

Ardahan Valisi Kurbanlık Meydanında!


Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarını gezdi. 


Vali Azizoğlu, pazar yerinde, vatandaşlardan kurbanlık satışları hakkında bilgi aldı. Satıcılarla vatandaşlar arasında geçen pazarlıkları dinleyen Azizoğlu, vatandaşların da yaklaşan Kurban Bayramı'nı kutladı.


Azizoğlu, Ardahan’da ortalama 50 bin büyükbaş hayvanın kurbanlık amacıyla il dışına çıktığını fakat bu önemli kaynağın Ardahan’a yatırım olarak dönmesi gerektiğini ifade ederek, "Şu ana kadar 50 binin üzerinde kurbanlık hayvan çıkışının Ardahan’dan olduğunu müşahade ettik. Sadece büyükbaş kurbanlıkların bize getirisi yaklaşık 150 milyon lira olacak. Bu sadece büyükbaş hayvan için geçerli. Bu çok ciddi ve önemli bir paradır. Bu kaynağın Ardahan’a dönmesini, Ardahan’da değerlendirilmesini istiyoruz. Çünkü bölgeden çıkan paranın bu bölgede değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. 50 bin büyükbaş hayvanın dışarı çıkması küçümsenecek bir rakam değil" dedi.


İnşaat halindeki modern hayvan pazarı çalışmalarını da yerinde gören Azizoğlu, "Bölgemizin en modern en güzel hayvan pazarı tesisi Ardahanımıza kurulacak ve bölgenin hayvan pazarı ile ilgili ortak pazar olma hüviyetine kavuşacaktır. Bu dönem bitirip faaliyete sokmak istiyoruz. Plan ve projesi buna uygun şekilde yapılıyor. Yeni ve modern hayvan pazarımız hayvancılığın alt yapısı için çok önemli bir yatırım olacak" dedi.

2.20131007151655..gif3.20131007151703..gif4.20131007151713..gif

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler