Ardahan Valisi Öner'den Cumhuriyet Bayramı mesajı

Ardahan Valisi Öner'den Cumhuriyet Bayramı mesajı

ARDAHAN (AA) - Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Öner, mesajında, 19 Mayıs 1919'da başlayan istiklal destanının...

ARDAHAN (AA) - Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Öner, mesajında, 19 Mayıs 1919'da başlayan istiklal destanının 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilanıyla taçlandığını, tarihin en şerefli ve gururlu günlerinden birinin 97. yıl dönümünü idrak ettiklerini belirtti.

Cumhuriyet milletin hürriyet ve istikbali uğruna verdiği çok büyük bir mücadele neticesinde, imkansız görüneni mümkün kılmış muazzam bir zaferin ardından gelen şanlı bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Öner, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet'e uzanan yolun her safhasında eşsiz kahramanlık destanları yazılmış aziz milletimiz medeniyet denilen tek dişi kalmış canavara ezelden beri hür yaşadığını ve ebediyen de hür yaşayacağını büyük bir gururla haykırmıştır. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç cumhuriyetimizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün azim ve şevkiyle aynen bugün de devam etmektedir."


Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler