ARDAHAN'DA 1 MAYIS COŞKUSU

ARDAHAN'DA 1 MAYIS COŞKUSU

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm yurtta olduğu gibi Ardahan'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ardahan'daki kutlamalar, Tunceli'de karakola saldırı sonucu 4 askerin şehit olması nedeniyle kısa sürdü.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm yurtta olduğu gibi Ardahan'da da 6 konfederasyon temsilcisinin katılımıyla kutlandı. 

Kutlamalar için Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki Milli Egemenlik Parkı'ndaki Atatürk anıtı önünde bir araya gelen yaklaşık 300 işçi, burada bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. 

Daha sonra Kongre Caddesi'nden yürüyen işçiler, yürüyüş esnasında "Yaşasın 1 Mayıs", "Özelleştirmeye hayır, parasız eğitim-parasız sağlık", "Kahrolsun ABD", "Emeğe saygı" sloganları atarak Şehir Stadyumu mevkiindeki miting alanına geldiler. 

Buradaki kutlamalara CHP il yönetimi ve bazı CHP'li belediye başkanları da katılarak destek verdiler. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise, Türk-İş Ardahan Temsilcisi Sırrı Atalay Cantürk yaptı. Cantürk, "Biz bugün 1 Mayıs'ı kutlamak için buraya geldik. Kutlamalarımıza katılan tüm konfederasyon üyelerine teşekkür ederiz. Bugün işçinin günüdür. 1 Mayıs'ı bugün burada kardeşçe eğlenerek kutlamak istiyoruz. Bu nedenle bize destek veren tüm kesime teşekkür ediyoruz" dedi. 

Cantürk, daha sonra kutlamaları Tunceli'deki şehit olan 4 asker için yaklaşık 1.5 saat kısa tutacaklarını söyledi. 

Kutlamalar, çekilen halay ve müzik eşlinde olaysız bir şekilde sona erdi. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler