Ardahan'da 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü

Ardahan'da 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla, Göç İdaresi Müdürü Hikmet Andiç ve müdürlük çalışanlarını makamında kabul etti.

Ardahan’a geldikten sonra Müslüman olan ve bir iş yerinde garson olarak çalışan Hamza isimli göçmen ile birlikte Vali Deniz’i ziyaret eden il müdürü Hikmet Andiç, kurumun Ardahan’da ki faaliyetleri ile Ardahan’da yaşam süren kayıtlı göçmenlerin durumu ve sayıları hakkında Vali Deniz’e bilgi verdi.
 
Türkiye'nin, dünya üzerinde en fazla göç hareketililiğinin yaşandığı bir coğrafya üzerinde yer aldığını belirten Vali Deniz, “Üzerinde bulunduğumuz coğrafya da son yıllarda yaşanan olumsuzluklar, göç hareketliliğini de beraberinde getirmektedir. Bölge de gücü her geçen gün biraz daha artan ülkemiz, bu istikrarlı yapısı ve gücü dolayısıyla çok sayıda ulusa mensup göçmene kucak açmaktadır. Milletimizin, ülkemize sığınan göçmenlere karşı gösterdiği misafirperverlik, milletimizin ne denli duyarlı olduğunun ve insani evrensel duygulara sahip olduğunun bir göstergesidir” dedi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler