Ardahan'da Bayanlara Yönelik Sohbet ve Konferans Programları Devam Ediyor

Ardahan'da Bayanlara Yönelik Sohbet ve Konferans Programları Devam Ediyor

Ardahan Belediyesi Yalnızçam salonunda düzenlenen sohbet ve konferans programı bayanların yoğun katılımlarıyla devam ediyor.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un talimatı ve öncülüğünde planlanıp hayata geçirilen ve bu hafta ikinci ve üçüncüsü Ardahan Belediyesi Yalnızçam salonunda düzenlenen sohbet ve konferans programı bayanların yoğun katılımlarıyla devam ediyor. Konferans programında; din ve ahlaki eğitim, perşembe günü ise; sağlıklı yaşam eğitimi verildi.
Belediyenin bayan personeline, Kadın Eli Projesi kapsamındaki bayan kursiyerlere ve Toplum Yararına Çalışma Programı(TYÇP) İŞKUR’da çalışan bayanlar ve ilimizde ikamet eden bayanlara yönelik düzenlenen konferansta birinci gün; Ardahan İl Müftülüğüne bağlı, Merkez Site Kuran Kursu Öğreticisi Neşe Ballı “Güzel Ahlak” konulu seminerinde ayet ve hadislerle güzel ahlakın önemini anlattı.
Ballı, özellikle çağımızda güzel ahlakın vazgeçilmez bir değer olduğunu belirterek aile içi ve toplumsal iletişimden komşuluk ilişkilerine kadar güzel ahlaklı olmanın kazanımlarını dile getirdi. Hz. Peygamberin ahlakı olan Kur’an ahlakı ile ahlaklanmanın fertleri yükselttiğini, özellikle güzel ahlakın gençlere çok yakıştığını, aile içi örnekliğimiz ve rehberliğimizle gençlerimize bu değerleri kazandırmamız gerektiğini söyleyen Ballı; Hz. Peygamberin güzel ahlakından örneklerle konuşmasını sonlandırdı.
Kofransın ikinci gününde ise; Ardahan İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ulaş Şentürk, İl Halk Sağlığı müdürlüğünde görevli Diyetisyen Ali Karabulut ve Sağlık Memuru Şifanur Çiçek tarafından sağlıklı beslenme, obezite, hareketli yaşam, aşırı tuz tüketimi ve kişisel hijyen konuları anlatıldığı programda, kadınların karşı karşıya kaldıkları hastalık türleri, bunların erken teşhisi ve tedavi yöntemleri üzerinde önemli bilgiler verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler